Valdebatt på Alandica

Mariehamn Lawn Tennisklubbs division 1-herrar vann en match av fyra i bortamötet mot OVS i Uleåborg på söndagen och tog därmed första poängen i serien.

HJK har redan vunnit titeln i Damernas liga. Men borta mot Åland United hade man inget att hämta.

Daniel Sjölund och Adelina Engman var det som fick årets guldbollar när Ålands fotbollförbund delade ut sina priser i samband med IFK:s hemmamatch.

Söndagens hemmamatch för IFK Mariehamn i Hockeytrean slutade med storförlust mot gästande Tierps HK i Islandia.

Det såg ut att bli en komfortabel seger men slutade i några nervösa minuter. Till slut hade IFK tappat en 2-0-ledning på övertid.

En poäng efter förlust med 3–2. Så slutade säsongspremiären för Jomala IK.

IFK Mariehamn hemmaslog Östervåla IF i premiären av Hockeytrean på lördagen.
Slutresultatet i Islandia blev 5–3.
– Jag är jättenöjd över segern, säger tränaren Kenneth Westerback.

Seger i våras. Seger i går. FC Åland tog hem årets andra division 3-derby i kamp med Jomala IK. Men det var inget välspelat derby som det bjöds på till den tappra publiken i höstrusket.

Intresset för att bli IFK Mariehamns nästa huvudtränare har varit stort. Och nu hoppas klubben presentera den nya chefstränaren i mitten av oktober.

Niklas Rehn hade siktet bäst inställt när kampen om årets hagelmästare avgjordes över fyra discipliner.

Nej – det blev ingen trepoängare för IFK Mariehamn i bortamötet mot HJK den här gången heller. Hemmalaget vann med 3–0 på lördagskvällen.

Redan avhängda medaljkandidaten JyPK chockade bronsjagande Åland United med att slå in matchens enda mål på Wiklöf Holding Arena på lördagskvällen.

– Ibland blir det så här, säger anfallaren Signy Aarna.

Fler nyheter