Under tisdagens höstmöte återvaldes Christer ”Krille” Mattsson som ordförande i Ålands fotbollförbund (ÅFF).

ÅM-serien i motocross avslutade sin säsong med ett nytt deltagarrekord.
Totalt kom 60 förare till start i Anders Manséns minnesrace, vilket innebär att 74 förare har startat i en eller flera av årets tre deltävlingar.
– Helt otroligt, konstaterar motocrossledaren Björn Ekstrand.

Den gångna helgen inledde Mariehamn lawn-tennisklubbs (MLK) herr- respektive damlag sina säsonger i finska inomhusserien division 1.
Herrarna tog hem båda sina matcher medan damerna vann en.

Stall Haddnäs skördade framgångar på Rommetravet under fredagkvällen.
Först tog man en andraplats med Twilight Angel och sedan en seger med trotjänaren Bottnas Ambassadör.

I fredags presenterade förbundskapten Anna Signeul landslagstruppen som ska ta sig an Skottland i den så viktiga EM-kvalmatchen i slutet av oktober.
Men trots att åländska Adelina Engman finns med i 25-mannatruppen tror hon själv inte på spel.
– Som det ser ut just nu får jag knappast åka, säger hon.

Efter ett sent ledningsmål av Albion Ademi var IFK Mariehamn bara minuter ifrån att bryta förlusttrenden. Ändå var det gästande SJK som lämnade planen med samtliga poäng.

Det var aldrig något snack om saken. Åland United dominerade lördagens hemmamatch mot PK-35 Vanda och vann komfortabelt.

Sedan slutet av september har Adelina Engman dragits med en ny lårskada. Skadan till trots har hon ändå blivit uttagen till landslagets viktiga EM-kvalmatch hemma mot Skottland.

Borta mot FC Honka noterade IFK Mariehamn sin fjärde raka förlust. Esbolaget var klart bättre och vann välförtjänt.

Kort efter nyheten om att Steve Beeks slutar som träningschef i IFK Mariehamn har Åland United nu gått ut med informationen att han tar över som huvudtränare - i stället för Samuel Fagerholm - till nästa säsong.

Efter åtta år i föreningen har IFK Mariehamns träningschef Steve Beeks sagt upp sig.

I måndags beslöt landskapsregeringen (LR) om skärpta begränsningar av offentliga tillställningar på Åland, och senare under dagen införde Finlands bollförbund (FBF) dessutom krav på munskydd.
Så vad är det riktigt som gäller inför helgens ligamatcher på Wiklöf Holding Arena? Ålandstidningen försöker reda ut saken.

Efter att Stenhaga Gellon vägrat att hoppa över hindren i en lägre klass efteranmälde ryttaren Carolina Öhberg honom snabbt till den följande Höstpokalen. Duon tog en gruvlig revansch och hoppade hem segern hos Stall Rosenqvist.
– Det var inte det här jag hade tänkt mig, säger en nöjd och överraskad ryttare.

IFK Mariehamns hockeyherrar föll med 6–7 mot Nystadslaget UJK i lördagens hemmamatch i hockeytrean.

Fler nyheter