I truppen för den kommande säsongen saknas fortfarande en spelare för IFK. Tidigast på torsdag får man besked av den spelare man länge jagat.

När Ålands volleyherrar besegrade storfavoriten Ösel för första gången på arton år i öspelsfinalen på Gotland talades det om en riktig bragd. Ålandstidnings läsare tyckte likadant – och röstade fram gänget som rättmätiga ägare av Bragdmedaljen 2017. 

De tunga priserna avslutade årets idrottsgala. Som Årets manliga idrottare utsågs kraftsportaren Ove Lehto. Som Årets kvinnliga idrottare utsågs långdistansaren Johanna Bäcklund. Se alla pristagare och bilder från galan här under. 

IFK Mariehamns ishockeyherrar vann helgens första möte mot Norrtälje IK i Alltrean, trots att gästande Norrtälje chockade IFK med ett mål redan efter tolv sekunder.

Förra säsongen spelade Ålands curlingklubbs +50-lag för Finland i VM i Kanada. Nu är man klar för nästa VM efter ett nytt FM-guld.

IFK Mariehamn inleder ligaspelet med bortamatch mot RoPS i Rovaniemi den 8 april. Det stod klart när spelschemat för Tipsligan släpptes idag.

Av helgens två bortamatcher var tabelltvåan Lindigö Vikings den svåra nöten att knäcka. Men redan på lördagen åkte IFK:s hockeyherrar på en rejäl praktsmäll mot bottenlaget från Södertälje.
– Efter nio minuter var matchen över, säger Kenneth Westerback.

Trots underläge två gånger om lyckades JIK resa sig gång på gång och till slut, med minsta möjliga marginal få med sig två av tre poäng från mötet med tabelltvåan Solna.

Fotbollspubliken fick se många nya ansikten i IFK under lördagens träningsmatch mot farmarlaget FC Åland.

Äntligen är det dags att sätta på sig skidorna. Från och med 14.00 ska skidspåren vid Ålands skidcenter vara öppna för allmänheten.

I går samlade Samuel Fagerholm ihop sina trupper i Åland United för första gången. Arbetet med att föra Åland United tillbaka i toppen av Damligan har börjat och här berättar tränaren hur man har tänkt inom klubben när man byggt ihop det nya laget.

Efter tio år som ordförande för karateklubben Ogawa lämnar Brage Styrström över klubban till Markus Dahl.
– Det ska bli intressant och kul att fortsätta efter Brage som har en gedigen erfarenhet, säger Markus Dahl.

Anna Tamminen var tidigare på ett kort provspel med Åland United. Nu har hon skrivit på för en säsong med klubben.

Söndagens hockeymöte mellan IFK Mariehamn och IFK Österåker är inställt på grund av inställda färjeturer.

Fler nyheter