I går samlade Samuel Fagerholm ihop sina trupper i Åland United för första gången. Arbetet med att föra Åland United tillbaka i toppen av Damligan har börjat och här berättar tränaren hur man har tänkt inom klubben när man byggt ihop det nya laget.

Världstouren i curling kommer tillbaka till Åland i höst. Senast vann blivande OS-silvermedajörerna från Korea den högklassiga damturneringen.
– Vi är övertygade om att vi får ett lika bra startfält den här gången – kanske till och med bättre, säger turneringsgeneralen Mari Hansen.

Lagkaptenen Kristian Kojola missade hemmapremiären mot HJK på grund av den fotskada han ådrog sig i premiären i Rovaniemi. På söndag hoppas han kunna vara tillbaka.

– Det finns en bra chans att jag kan spela, säger han.

Årets KM-tennis har lockat 57 spelare att göra upp i olika klasser under helgen. Peter Forsström är förstaseedad i herrsingeln där nio spelare gör upp.

Åland1X2 är det åländska stryktipset där du kan vinna fina priser. Det är gratis att vara med för alla. Det som gäller är att tippa rätt resultat för de åländska seniorlagen i fotboll som spelar i en serie. Registrera dig redan nu och var med från början!

Flera år i rad har det slutat med BC Clipper som slutsegrare av Ålandsserien. Men den sviten bröts i årets upplaga då Käglan kunde vända ett underläge till seger mot regerande mästarna.

Runt 80 åskådare såg FC Åland besegra Peimari med 3-2 i Eckeröhallen sent på lördagkvällen i en match där hemmalaget hade en stabil 3-0-leding i halvtid.

IFK Mariehamn imponerade i hemmapremiären mot HJK. Men ett tursamt mål i andra halvleken fällde avgörandet till gästernas favör.

Åland United åkte på säsongens första förlust under lördagen. Borta mot HJK föll man med 1-2.

IFK Mariehamn och HJK har dragit jämnt under de första 45 minuterna. Det är mållöst även om IFK har imponerat mera.

IFK Mariehamns hemmapremiär kommer att sakna en frontfigur. Lagkaptenen Kristian Kojola saknas och i stället får Thomas Mäkinen chansen som mittback bredvid Ivan Tatomirovic.

För elfte året i rad har IFK Mariehamn gjort klart med Hotell Arkipelag som huvudsponsor.

IFK Mariehamn förlorade söndagens ligapremiär efter en bedrövlig insats. Rättvist blev det 2-0 till hemmalaget som hade bud på fler mål.

FC Åland vann division 3-premiären borta mot TPK med 0-2 efter att Soroush Mahmoudi och Adam Nyberg nätat för ålänningarna.

Fler nyheter