Det blir stora förändringar i IFK Mariehamns spelartrupp nästa säsong. Ledarstaben blir dock densamma
– Vårt mål har varit att jobba med kontinuitet och hålla staben intakt, säger kubbdirektör Peter Mattsson som gjorde klart med de sista pusselbitarna på fredagen.

Kommentarer

IFK Mariehamn lottades mot VPS i semifinalen i Finlands cup. Matchen spelas på bortaplan den 16 maj.

IFK Mariehamn har släppt startelvan mot HJK i kvällens ligapremiär. Succéinhopparen från cuptriumfen mot FC Lahti – Amos Ekhalie – spelar från start.

Jomala IK kvitterade till 3–3 i den 95:e matchminuten i division 3-premiären borta mot FC Inter 2 på lördagen. FC Åland föll dock stort mot SoVo – 0–3.

Roger Söderström spelade hem årets åländska mästartitel i bordtennis i tre raka set över Kalle Andersson.

När IFK Mariehamn hockey höll avslutning i veckan prisades ett flertal ledare och spelare.

Adelina Engman fick göra en halvtimmes långt inhopp då Chelsea kryssade 1–1 inför 2.854 åskådare på hemmaplan i ett Londonderby mot West Ham i den engelska superligan på söndagen.

Ett kvitteringsmål av Amos Ekhalie med fem minuter kvar och ett snyggt mål i förlängningen av Aristote Mboma tog IFK Mariehamn sig vidare till cupsemifinal via en 3-1-seger över FC Lahti. Amos Ekhalie satt spiken i kistan i förlängningens sista minut.

Med en straff med drygt tio minuter kvar av hemmapremiären mot KuPS fick Åland United äntligen hål på gästerna. Kvitteringen kom dock i den 88:e minuten.

IFK Mariehamn var nära på att få med sig ett oavgjort resultat i bortamötet mot allsvenska Örebro SK men i den 90:e minuten gjorde Kevin Wright matchens enda mål på Behrn Arena.

2004 var senast Hammarlands IK tog hem den åländska innebandyserien. På lördagen lyckades HIK dock besegra rutinerade Pro-09 med 4–3 efter stor dramatik och därigenom bärga den första titeln på 16 år.

IFK Mariehamn besegrade på lördagen division 1-laget TPV med 2–0 och är klara för kvartsfinal i Finlands cup om två veckor.

Monica Hagström sköt Åland Uniteds enda mål i 1–0-segern över Honka – och nu väntar HJK i cupfinal.

Stina Lindell lyfte hem ett FM-silver i klassisk styrkelyft på fredagen.

Fler nyheter