Många snabba fötter rör sig över fotbollsplanerna i Markusböle i Finström. Där anordnas ”Annica Sjölund summer camp” - en kostnadsfri fotbollsskola för tjejer. En av grupperna tar chansen att utmana den före detta landslagsstjärnan på en match.
– Det blir inga problem, vi ska nog vinna ändå, säger tjejerna på motståndarlaget.

IFK Mariehamn fick en drömstart i Rovaniemi då Robin Sid sköt in 1-0 mot RoPS redan efter 54 sekunders spel. Aleksei Kangaskolkka på till 2–0 och Brian Span satte 3–0 i sista minuten. Segern innebär att IFK har allt i egna händer för att spela till sig en Europaplats på lördag.

Anton Lepola heter IFK Mariehamnas reservmålvakt i matchen mot RoPS i kväll. Klubben tvingades nämligen snabbvärva SalPa-målvakten för resten av säsongen då övriga målvakter är skadade. Startelvan hittar du här under.

IFK-anfallaren Filip Hlúpik missar matchen i Rovaniemi på grund av en ljumskskada.

–  Han skadade sig på träning, säger assisterande tränaren Daniel Norrmén.

IFK Mariehamn har skrivit ett treårskontrakt med egna produkten Joel Karlström. Den 16-årige mittfältaren hade i somras ett sommarproffskontrakt med klubben.

Olivia Weuro satte två nya åländska rekord på kortbana vid GP-tävlingar i Esbo i helgen.

IFK Mariehamn förlorade bortamötet mot JJK med 0–1 och tappade i jakten på medalj och spel i Europa nästa säsong.

Tommy Wirtanen tar plats som högerback i IFK Mariehamns startelva i bortamötet mot JJK på måndagskvällen. Se hela elvan här under.

I bänkpress är det få i världen som kan mäta sig med Kenneth Sandvik. Åtminstone i Europa. Under söndagen tog han ett nytt EM-guld i paradgrenen.

IFK Mariehamns ishockeylag går som tåget i division 3 och inkasserade på söndagen säsongens sjätte seger. IFK vann hemmamatchen mot Ormsta med hela 11-1.

Boxaren Robert Helenius har nästa match inbokad. Britten Dillian Whyte står för motståndet i Cardiff den 28 oktober och på spel står WBC:s silverbälte.

IFK Mariehamns ishockeyherrar stötte på mer bekymmer än väntat mot HC Liljan i division 3 på lördagen. Slutresultatet blev till slut 7-5 och IFK är fortsatt obesegrade.

För andra året i rad sprang Fritjof Fagerlund hem segern i Kanonloppet. Bland damerna var det Karina Danielsson som tog sig i mål först.

 

IFK har inte haft någon lycka mot FC Lahti tidigare på säsongen. Men nu när det gäller som mest i kampen om platserna i Europa till nästa säsong var IFK som bäst, gjorde vad som krävdes och tog en skön revansch på toppkonkurrenten FC Lahti.

Fler nyheter