För andra året i rad sprang Fritjof Fagerlund hem segern i Kanonloppet. Bland damerna var det Karina Danielsson som tog sig i mål först.

 

Tack vare en straff har IFK Mariehamn ledningen med 1-0 efter halva matchen mot SJK.

IFK har presenterat sin startelva till kvällens hemmamatch mot SJK.

Nervöst och spännande. Men tre poäng Åland United håller i allra högsta grad liv i guldstriden av Damligan.

IFK Mariehamns ishockeyherrar dominerade säsongens första träningsmatch mot Norrtälje IK. Slutsiffrorna blev till slut 11–2 efter bland annat ett hattrick av kaptenen Pontus Nylén.

IFK Mariehamn fick ingenting med sig trots en bra sista halvtimme borta mot HJK. Hemmalaget dominerade stort den första timmen och tog även en stabil 2–0-seger.

Sofia Lindström stannar i Åland United ytterligare ett år.

IFK-anfallaren Aleksei Kangaskolkka är tillbaka i startelvan då HJK står som motstånd i Helsingfors i kväll. Gabriel Petrovic och Kristian Kojola saknas.

För trettonde året i följd spelade föreningen De Utvecklingsstördas Väl och IFK Mariehamns a-lagsherrar en vänskaplig match med och mot varandra. 

IFK Mariehamn var ett ta förhandsfavoriterna till veteran-FM. Men det lag som en gång förde upp IFK i ligan fick lämna redan i kvartsfinalen.
– Snöpligt, med tanke på att vi kanske var det bästa laget trots allt, säger Peter Lundberg.

Efter 4-0-förlusten borta mot JyPK var det dags för revansch för Åland United. Och den tog man. I en öppen match där målchanserna avlöste varandra blev det klar seger med 4-1.

Försäsongen för de svenska elitlagen i innebandy närmar sig ett slut. För fyra av lagen bli Åland det sista testet.
– Den åländska publiken har ett ypperligt tillfälle att kolla på riktigt bra innebandy med åländska inslag, säger David Eriksson.

Om exakt en månad rullar volleybollserierna i gång igen och för JIK:s tränare är det bråda tider att få ihop schemat. Dessutom har Aldis Jaundzeikars ett pussel att lägga för att få ihop damlagen där många spelare lämnat.

I går huvudtränaren Samuel Fagerholm, i dag sportchefen Mikael Virta. Förlängningarna i Åland United löper på.

Fler nyheter