Vid årsskiftet genomgår finländsk fotboll en stor förändring. Samtliga fotbollsdistrikt runt om i landet försvinner och i stället bildas fyra regioner. Samt Åland.

– För de åländska föreningarna tror jag att det här blir bättre, säger Ålands fotbollförbunds ordförande Krille Mattsson.

IFK-tränaren Peter Lundberg har tagit ut sin startelva till matchen mot SJK.

Jomala IK har skapat sig lite andrum i division 3 igen. Helgens bortaseger förde laget upp ovanför nedflyttningsstrecket.

Åland United avslutade grundserien med att bortaslå Ilves. Ett tidigt mål blev tillställningens enda.

I fjol, i det allra första Åland 1X2, var det Ralf Andersson som tog hem slutsegern. I år ligger han med i täten med en femte plats men ser det inte som troligt med en andra raka vinst.

Efter 19 omgångar utan seger tog VPS sin första seger. Och det mot IFK Mariehamn.

IFK Mariehamn ligger under efter första halvlek borta mot VPS. Ett tidigt mål för hemmalaget är skillnaden just nu.

Åland United tog en viktig seger hemma på WHA i sin sista hemmamatch. I och med TPS förlust mot FC Honka är nu ÅU klara för det övre slutspelet.

Startelvan i kvällens ödesmatch borta mot SJK innehåller en och annan ändring från hemmamatchen mot Ilves. Robin Sid är tillbaka i anfallet och Aapo Mäenpää tar åter plats i försvaret.

Ett mål i början av andra halvlek räckte för Ilves. IFK hade sina chanser men ineffektiviteten lyste ännu en gång igenom.

Varken IFK eller Ilves har lyckats spräcka nollan i söndagens eftermiddagsmatch på WHA.

Det såg mörkt ut men en forcering i slutet höll på att resultera i en poäng. Tyvärr nådde Åland United inte hela vägen fram.

Mållöst efter 45 minuter. Sen lossnade målskyttet. Och det slutade i tre poäng för FC Åland.

2–0 slutade derbyt mellan Lemlands IF och Hammarlands IK. Hemmalaget gjorde ett mål under vardera halvlek.

Fler nyheter