Vid årsskiftet genomgår finländsk fotboll en stor förändring. Samtliga fotbollsdistrikt runt om i landet försvinner och i stället bildas fyra regioner. Samt Åland.

– För de åländska föreningarna tror jag att det här blir bättre, säger Ålands fotbollförbunds ordförande Krille Mattsson.

Mariehamns gymnastikförening lämnar sina planer på att bygga en egen gymnastikhall vid Baltichallen – och siktar istället på Jomala.

Olivia Weuro simmade hem ett juniorbrons på 400 meter frisim vid FM-tävlingarna i Tammerfors på förmiddagen idag. I kväll väntar final på samma sträcka i seniorklassen.

Intresset för kraftsportsgrenarna med utrustning har svalnat de senaste åren och när FM i bänkpress avgjordes under helgen var det samma tendenser. För flera av de fem ålänningarna var det ingen större kamp om FM-medaljerna.

Under 2019 lämnade Olivia Mattsson Åland United. Men nu är hon tillbaka för att kämpa om en plats under säsongen 2020.

IFK Mariehamns ledarstab är klar för kommande säsong. Nu har man hittat en ersättare för fystränaren Kristoffer Weckström som lämnat laget.

Jenny Fellman noterade nio bom och slutade på en 98:e plats i världscuptävlingarna hemma i Östersund på torsdagskvällen. 

Mariehamns gymnastikförening är nominerade som Årets förening då de finlandssvenska idrottspriserna ska fördelas på den traditionella idrottsgalan den 25 januari nästa år.

Conny Eklund leder föreningen Åland United under nästa år. Han ersätter därmed tidigare ordföranden Ted Martell som dock fortsätter i styrelsen.

18-årige Maximo Tolonen från SJK är klar för IFK Mariehamn.
– Maximo är en mycket lovande offensiv spelare, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.

IFK Mariehamn har förlängt kontraktet med Gustaf Backaliden. Samtidigt står det klart att Simon Silverholt lämnar.

På måndag startar IFK Mariehamns första träning inför säsongen 2020. På plats, för att iaktta sin blivande arbetsgivares trupp är Lukas Syberyjski. Ålandstidningen åkte till Stockholm för att lära känna denna filosofiska fotbollsälskare som ska ta IFK in i nästa era.

Dag ett av tre i norska Sjusjoen slutade i en fin åttonde plats för Jenny Fellman. Ålänningen sköt totalt fyra bom och kom i mål en knapp minut efter segraren Karoline Erdal från Norge.

Åland United får behålla landslagsbacken Anna Westerlund. Hon har skrivit på för ännu en säsong.

Fler nyheter