Runt 80 åskådare såg FC Åland besegra Peimari med 3-2 i Eckeröhallen sent på lördagkvällen i en match där hemmalaget hade en stabil 3-0-leding i halvtid.

Både vänster- och högerkanten har korrigerats av IFK-tränaren Peter Lundberg till kvällens match mot KuPS. Som Ålandstidningen avslöjade får Joel Mattsson chansen från start. Här har ni startelvan.

Åland United-mittfältaren Bri Campos kommer med all sannolikhet att missa flertalet matcher i ligainledningen efter dubbla skador i lördags.
– Vi vet ännu inte hur allvarligt det är, säger tränaren Samuel Fagerholm.

Alla 18 hål på Eckerö golf öppnade på lördagen. Flera förbättringar på banan har gjorts under våren och vintern för att optimera golfandet.

Två gånger om hämtade IFK Mariehamn in underläge hemma mot VPS. Det slutade med en första poäng för säsongen.

Kristian Kojola tar återigen plats i mittförsvaret bredvid Ivan Tatomirovic efter fotskadan som höll honom borta från spel mot HJK.

Med ett mål på övertid kunde Uleåborgslaget ONS resa hem med en 3–2-seger över Åland United på lördagskvällen.
– Det finns inget värre än att förlora på det här sättet, säger Isabella Mattsson som låg bakom två kvitteringar tidigare i matchen. 

Med en riktigt bra start – men en sämre avslutning – höll Clipperbowlaren Dennis Bergman undan för sin första GP-titel i lördagens finalspel.
– Det var nog nerverna som ställde till det i slutet, säger han.

På lördagen spelas en av de mer prestigefyllda bowlingmästerskapen då GP-finalen avgörs i Idrottsgården. Kim Nyman är regerande mästare.

Världstouren i curling kommer tillbaka till Åland i höst. Senast vann blivande OS-silvermedajörerna från Korea den högklassiga damturneringen.
– Vi är övertygade om att vi får ett lika bra startfält den här gången – kanske till och med bättre, säger turneringsgeneralen Mari Hansen.

Lagkaptenen Kristian Kojola missade hemmapremiären mot HJK på grund av den fotskada han ådrog sig i premiären i Rovaniemi. På söndag hoppas han kunna vara tillbaka.

– Det finns en bra chans att jag kan spela, säger han.

Årets KM-tennis har lockat 57 spelare att göra upp i olika klasser under helgen. Peter Forsström är förstaseedad i herrsingeln där nio spelare gör upp.

Åland1X2 är det åländska stryktipset där du kan vinna fina priser. Det är gratis att vara med för alla. Det som gäller är att tippa rätt resultat för de åländska seniorlagen i fotboll som spelar i en serie. Registrera dig redan nu och var med från början!

Flera år i rad har det slutat med BC Clipper som slutsegrare av Ålandsserien. Men den sviten bröts i årets upplaga då Käglan kunde vända ett underläge till seger mot regerande mästarna.

Fler nyheter