Florin Wagner har varit en av de mer tongivande spelarna under säsongen för Åland United. Nu lämnar hon laget för collegefotboll i Kanada.

I och med den sista tävlingen på Kjula Dragway gick även stora delar av dragracingsäsongen i mål i helgen. Både hojåkaren Kim Hilander och Stock Super-Stock-föraren Bosse Nylund vann sina klasser.

Varken IFK eller PS Kemi bjöd på något skönspel. Men segern gick till hemmalaget som nu tar rygg på övriga topplag i kampen om medaljerna.

Joel Mattsson kliver in direkt från start när IFK Mariehamn tar emot FS Kemi på Wiklöf Holding Arena i dag söndag. Startelvan är släppt.

ÅGK-golfaren Emma Lindman spelade hem segern på finländska tourfinalen på Nordsjö golf i Helsingfors på lördagen.

IFK Mariehamns Robbin Sellin missar resten av säsongen. Det blev beskedet efter en läkarundersökning i Åbo på fredagen.

Emma Lindman leder Finnish Tour-finalen i golf även efter den andra dagens spel.

Ålands snabbaste häst Klöver All Over bärgade sin 21:a seger i karriären i onsdags efter seger på Solvalla och inkasserade 40.000 kronor in på kontot.

IFK Mariehamns mittback Kristian Kojola förlänger sitt kontraktet över 2018 med option för ytterligare ett år.

IFK Mariehamn och ytterforwarden Konstantin Ljubobratets har i samförstånd sagt upp spelarkontraktet för den kommande säsongen. Även en back saknas i truppen.

– Prioriteten ligger på att hitta en anfallare, säger tränaren Kenneth Westerback.

Med ett Aleksei Kangaskolkka-mål i varsin halvlek besegrade IFK Mariehamn FC Inter med 2–1. Artikeln uppdaterad.

 

Nio segrar av elva möjliga. IFK-bowlings premiärhelg i division 1 slutade i succé.
– Helt otroligt. Långt över våra förväntningar, säger Katarina Sundberg.

Den sista deltävlingen i årets ÅM-serie i folkrace avgjordes på lördagen. Svensken Rasmus Eriksson tog hem segern i totaltävlingen på seniorsidan medan Jimmy Eklund placerade sig som tvåa och bästa ålänning. Jens Ask vann juniorserien.

FC Åland segrade i toppmötet i division 3 mot fyran Masku. Segersiffrorna på Markusböle skrevs till 2-1 efter att Johannes Nordström nätat och Masku gjort ett självmål.

Fler nyheter