Gashi-affären har nått ett slut. I dag kom IFK och anfallaren överens om att bryta kontraktet vilket ger Gashi möjligheten att skriva på för vilken klubb som helst.

FOTBOLL Det blev endast en säsong för Arsim Gashi i IFK Mariehamn.

Anfallaren flyttade till Åland från Motala inför säsongen 2009, då skrev man ett treårs-kontrakt.

Men efter ett år väljer man alltså att bryta kontraktet, vilket också gör att IFK blir utan ersättning för spelaren då han skriver på för en ny klubb.

-Kontraktet har avbrutits på ömsesidiga grunder. Arsim hade en fantastisk period under ligacupen. Han var en av de absolut bästa och fick väldigt höga förväntningar inför säsongen. Då det inte riktigt ville sig knöt det sig för honom och blev tungt mentalt. Han spelade många matcher och gjorde bara ett mål. Då är det självklart att han var besviken, säger klubbdirektören Peter Mattsson.

Har det här varit på tapeten en längre tid?

-Vi tog upp det redan i höst. Jag kallade till ett möte och tog upp det hela och det visade sig att även han ville ha en ny utmaning. Då han ville flytta kom vi ömsesidigt överens om att bryta kontraktet, säger Mattsson.

Läs mera i morgondagens Ålandstidning.

När det skrivs seglingshistoria i Finland är det på Åland det sker. För första gången ordnas det Nordiska mästerskapen i segling och då är det ÅSS som står för arrangemanget.

Efter tre säsonger lämnade Caroline ”Carro” Sjöblom Tyresö FF. Det för att axla den stora rollen som spelarutbildare för flickor i Stockholm.
– Det är en jättestor roll med mycket ansvar. Ett steg framåt i karriären, säger ålänningen som just nu är med svenska F16-landslaget på EM-kval i Holland.

Våsc:s innebandydamer tog två segrar i damtrean i helgen – en på hemmaplan och en på bortaplan.

IFK Mariehamns ishockeyherrar följde upp lördagens 5–2-seger mot Norrtälje IK med en komfortabel 9–3-seger på söndagen mot IFK Österåker Vikings.

ÅKK:s Kenneth Sandvik lyfte hem sitt sjunde EM-guld i bänkpress på lördagen sedan storfavoriten lyft bort sig.

Åland United förlorade lördagens bortamatch mot TPS i Damernas liga efter att hemmalaget avgjort matchen på tilläggstid.

Marcela Sandvik fick upp 120 kilo på stången i bänkpress-EM i Luxemburg och kunde kvittera ut en bronspeng på fredagseftermiddagen.

Bottnas Ambassadör fick det inte helt lätta spår sex då finalen i amatör-SM på Åby på lördag lottades. Det betyder full fart framåt.
– Man vill inte komma efter i det här gänget, säger ägaren och tränaren Sigvard Helsing.

FC Lahti var kanske en drömmotståndare för IFK sett till motståndarnas förlusttrend. En trend som förlängdes av de grönvita.

6–9 och 5–4.
IF Fram inledde division 4-premiären med en seger och en förlust i Åbo på lördagen.

Jomala IK och IFK Mariehamns fotbollssektioner gör gemensam sak efter årsskiftet. På fredagen skrev klubbarna under ett samarbetsavtal.
– Vi vill på det här sättet skapa en tydlig stege för de spelare som finns inom våra föreningar, säger IFK: klubbdirektör Peter Mattsson och JIK:s fotbollssektions Peik Enberg.

Våscdamerna vann en av sina två matcher i seriepremiären i Upplandstrean i helgen.

Den allra första att vinna det lokala åländska stryktipset Åland 1X2 blev Ralf Anderrsson. I kamp med Fredrik Bergman drog han det längsta strået.
– Riktigt roligt. Det har varit svåra omgångar i slutet men det verkar ha ställt till det för alla, säger vinnaren.

Fler nyheter