Foto:

Öjvägen - vägbygget ur de fastboendes synvinkel

Med anledning av en ensidig artikel, insändare från kommunen, sommarboende och styrelsen behöver det också komma fram fakta som visar villkoren för de fastboende.

Den här delen gäller styrelsens insändare och bakgrund.

Vissa delar som inte framgår ur styrelsens insändare behöver påpekas. Styrelsens insändare visade bara att allting gått rätt till – ur styrelsens synvinkel. Det kan konstateras att styrelsen inte fått ansvarsfrihet för 2020 fastän vi snart är inne i 2022. När det gäller den senaste faktureringen är det inte så att kommunen ”uppviglat” till att delägarna inte ska betala. Delägarna har ovetande om kommunens handlande själva tagit beslutet att inte betala eftersom det inte finns någon betalningsgrund. För en fastboende som utnyttjar hela vägen är det en extra kostnad på över 1.300 euro, förutom de belopp som beskrivs senare i denna insändare.

Om man ser detta ur ett företags perspektiv skulle det vara ett tjänstefel att attestera en faktura under dessa förutsättningar. Styrelsen hänvisar också till trafiksäkerheten om vägen inte blir kommunal. Det är ett mindre antal bilar som trafikerar vägen och hastigheten är begränsad till 30 kilometer i timmen. Vägen belastas främst av bilar som hör till fiskodlingen och håller de hastigheten är trafiksäkerheten hög. På senaste informationsmöte förklarade styrelsen att det i kassan finns medel att klara vintern.

Inför senaste kommunalval dök det plötsligt upp skyltar längs vägen i Storby. På skyltarna var det ett M och text liknande ”Kommunal väg till Öjarna”. Det var tydligen någon som kommit fram till att det skulle vara kommunal väg till Öjarna. Vägen var i väldigt dåligt skick då asfalten hade gett sig och det hade blivit gropar vilket gjorde att man var tvungen att hålla koll på groparna för att spara på stötdämparna. Det var nödvändigt att göra en större renovering av vägen.

Sedan blev det vägstämma och då diskuterades alternativet med kommunalväg. På följande vägstämma skulle det röstas om kommunal väg. Det hade inte gått ut i någon kallelse att det skulle röstas om kommunal väg men styrelsen tyckte att man ändå kunde rösta. Det hade kommit in två stycken offerter för att göra om vägen till kommunal och detta skulle göras enligt svensk vägstandard. Det beslöts att anta offerten med den lägre summan fastän de inte var riktigt jämförbara. Det ifrågasattes också om entreprenören kände till svensk vägstandard och var kapabel att ta sig an jobbet. Styrelsen hävdade att så var fallet. Under stämman röstades om att anta den lägre offerten. Röstningen gick till så att det var en del som satte upp handen för att bifalla styrelsens förslag men det var aldrig någon rösträkning vilket är rätt märkligt då ett så stort beslut ska tas.

Av de fast boende som utnyttjar hela vägen var det ingen som var för en kommunal väg eftersom detta skulle bli så ekonomiskt betungande. Men det lovades att det skulle bli 500 euro per år under fem år, totalt 2.500 euro för en fastboende och en tredjedel av det för fastighet med stuga.

Egentligen hade det räckt med att ta bort den gamla asfalten och lägga på ett gruslager för att vägen skulle duga även för de fastboende.

Fastboenden

Hittat fel i texten? Skriv till oss