Foto:

Kunde man inte ha ett smidigare system?

Äntligen kunde vi mellan 65 och 69 utan underliggande sjukdomar boka tid för vaccinering – trodde jag. Det visade sig emellertid att det inte var så enkelt.

Att boka via webben verkar ju enkelt nog och jag kollade det på måndagskvällen redan. Inga lediga tider hittades, var beskedet. Självklart inte, tänkte jag, de har ju inte öppnat än. Jag råkade emellertid vakna vid tvåtiden på natten och försökte. Samma resultat. Sen försökte jag på förmiddagen. Samma resultat. Jag ringde det uppgivna numret och kom till ett automatiskt meddelande som upplyste om att systemet var överbelastat. På nätsidan stod det att de lägger ut nya tider varje dag. Eftersom jag var vaken vid midnatt försökte jag klockan 00:02. Samma resultat.

Antingen sitter hundratals åldrande ålänningar klara vid datorer, smartmobiler och surfplattor, klara till att kasta sig över tastaturen när klockan slår tolv, eller så är det något som inte fungerar så bra som det borde.

På Facebook ser jag hur norska vänner skriver om hur de blir uppringda när det är dags. Nu har ju säkert Norge större resurser än lilla Åland, men ändå. Hur har man riktigt tänkt? Har man tänkt?

Efter vad jag har förstått är det ungefär 1.400 personer i min åldersgrupp som inte har fått vaccin än. Kunde man inte ha satt upp en timplan för alla, som så fylls upp efter hand, med en varning om att vaccinet kan vara tillfälligt slut? Eller så kunde folk ha anmält sig på en lista och så kontaktar man var och en efter hand, till exempel i alfabetisk ordning? Det finns säkert flera lösningar som är smidigare än det konstiga systemet man har nu.

Sedan kunde man också informera lite bättre. När under dygnet läggs dom nya tiderna ut? Hur många nya tider läggs ut för varje gång? Bara som en tanke. Annars får jag bara hoppas på att få rätt ”bingorad” en vacker dag.

Wilfred Hildonen

Mariehamn

Hittat fel i texten? Skriv till oss