Foto:

Hur tänker man i Geta ungdomsförening?

Det har varit mycket prat och konstaterande att gäddan är utrotningshotad i Östersjön och ändå så tänker Geta ungdomsförening ordna Getadraget den 25 september. Här drar man upp gäddorna och skadar dem. Visst, vissa personer påstår att de inte blir skadade, men det blir fiskarna.

Krokarna som används skadar gäddan och blir det sår, ja då vet ju alla hur det går till slut.

För att värna om gäddan borde detta evenemang förbjudas och inställas. Vi måste istället värna om gäddan i våra vatten och dess nytta genom att hålla efter karpfiskarna och övergödningen. Men fortsätter man att strunta i gäddorna så har vi snart inga gäddor kvar. Och det hjälper inte att man planterar nya yngel för det tar år innan de är stora, och innan de har hunnit bli fullvuxna har de väl dragits upp från vattnet, gud vet hur många gånger, och skadats.

Nej bästa Geta ungdomsförening, följ med vad som sägs i nyheterna och anpassa er efter det och motverka utrotningshotet som gäller gäddan. Pengar till er förening får ni denna gång hitta ett annat sätt att få in istället för catch and release-fiske som borde förbjudas.

https://www.sverigesnatur.org/aktuellt/fiskestopp-ska-hjalpa-till-att-r…

Susann Laag-Söderström

Hittat fel i texten? Skriv till oss