Foto:

Bananrepublik

Kerstin Österman skriver i tidningen den 28 april att skattegränsen ska vara kvar. Skattegränsen är ett resultat av Ålands lagtings beslut som därmed är ansvariga för stiftandet av en bananrepublik.

Tullverket gör helt rätt enligt regelboken, allt ska enligt lag förtullas.

Kerstin kanske minns att självstyrelsen bildades när det rådde förbudstid, det vill säga alkoholförbud, i Finland. Skattegränsen är upphov till att skattefri sprit flödar på Åland och hos alla färjeresenärer. Tänker någon på att den skatt som vi inte betalar för spriten på färjorna så förlorar staten i skatteintäkt. Skulle det inte vara bra om alla drog sitt strå till stacken för välfärden.

De som gav upphov till förbudstiden var främst kyrkliga prästerskapet som var starkt på den tiden, vad säger dessa i dag? Jag har inte hört ett enda knyst från det hållet. Har även dessa fastnat i mammons sataniska grepp? Jag vill uppmana statskyrkans präster på Åland att offentligt redovisa var man står. Godkänner man skattegränsen så är man för dryckenskap i samhället om inte så är man emot dryckenskapen.

Enligt vetenskapen så skulle alkohol klassas som medicin om den kom ut på marknaden i dag. Läkarna skulle få skriva recept vid en bjudning att var och en skulle få dricka till exempel två centiliter sprit och sedan vara helt spritfri en månad efteråt.

Kerstin hävdar att skattegränsen ska vara kvar för att man ska tjäna pängar. Samhället har hemfallit åt mammons pengaondska.

Har befolkningen på Åland kvar någon som helst humanism i dag?

Bruno Fransholm

Hittat fel i texten? Skriv till oss