Hela denna sida är en annons

Den nya hälsoförsäkringen – för dig mellan 0–100 år

Visste du att du kan teckna en försäkring med förebyggande hälsovård, som hjälper dig att leva mer hälsosamt och som på så vis kan ge dig fler friska dagar? En försäkring som också ger ersättning om du blir sjuk eller skadad. Låt oss presentera Ömsen Hälsa.

Varför ska en försäkring bara nyttjas när olyckan är framme? Helst ska ju olyckan inte behöva inträffa. Ta Hemöms som exempel. När du försäkrar ditt egnahemshus ingår installation av en spisvakt. Syftet är att förhindra torrkokning och bränder vid köksspisen, vilket har gett goda resultat.

Men vad har spisvakten med fler friska dagar att göra? Jo, på samma förebyggande sätt lönar det sig att tänka kring din hälsa. Den nya försäkringen Ömsen Hälsa är i grunden en traditionell sjukkostnadsförsäkring, som hjälper dig om du blir sjuk eller skadad, och ersätter vård- och olycksfallskostnader. Samtidigt är det en försäkring som sporrar och utmanar dig till att göra sunda livsstilsval – för att du helst ska slippa bli sjuk eller skadad överhuvudtaget.

Coacher för både hälsa och vård

I samarbete med hälso- och sjukvårdskliniken Medimar erbjuder Ömsen Hälsa individuella hälsoträffar. Den inledande hälsoträffen ligger till grund för vilka livsstilsförändringar du själv väljer att göra på din väg till fler friska dagar.
– Det är de små förändringarna som gör stor skillnad på sikt, och mitt jobb är att ge dig verktygen som får dig att upptäcka vilka de är just i ditt liv, berättar Ömsens hälsocoach Cecilia Bergroth.

Du får även löpande tips och råd om mat, träning, sömn och återhämtning utifrån behov i olika åldrar. Samtidigt har du tillgång till en personlig vårdcoach som i en obruten kedja hjälper dig och din familj om någon av er skulle bli sjuk eller skadad.
– Vi ger stöd, råd och lotsar dig till rätt vårdexpertis. Vi följer också upp vårdbesöken och har hand om skadeanmälan och ersättningar, säger Ömsens vårdcoach Jonna Breider-Fogelberg.

En försäkring från 0 till 100 år

Ömsen Hälsa går att teckna till det ofödda barnet från och med det första rutinultraljudet. När barnet är fött övergår försäkringen automatiskt till en barnförsäkring – utan klausuler. På samma sätt övergår denna till en vuxenförsäkring när barnet fyller 18 år. Alla som redan är vuxna kan teckna försäkringen fram till sin 100-årsdag.

Ömsen Hälsa följer dig helt enkelt genom hela livet – för ett friskare Åland.

Det här får du med Ömsen Hälsa

  • Allt som en traditionell sjukkostnadsförsäkring erbjuder.
  • Individuella hälsoträffar en till tre gånger vart tredje år.
  • Tillgång till artiklar och filmer med fler hälsotips och råd.
  • Inbjudan till skräddarsydda events med hälsoinriktning.
  • Vårdcoach som lotsar vidare till rätt vårdspecialister.
  • Hantering i en obruten kedja vid all skadereglering.

Jag vill läsa mer om:

Ömsen Hälsa Ofödd
Ömsen Hälsa Barn
Ömsen Hälsa Vuxen

Ömsen hälsaAnnons

Enkla vägen till hälsoknepen som faktiskt funkar

Är 2020 året då du ska äta lite bättre, röra på dig – och bli lite mer hälsosam? Då kan det vara en idé att teckna en sjukkostnadsförsäkring med förebyggande hälsovård som ger dig tillgång till en personlig hälsocoach.