Hela denna sida är en annons

Har du koll på dina försäkringar?

Tjänsten Mina Sidor hos Ömsen ger dig enkelt och snabbt besked om ditt försäkringsskydd och ditt saldo på Ömsenkontot. Här kan du också anmäla vissa skador och få besked om premier.

Genom tjänsten Mina sidor hos Ömsen kan du enkelt se att du är rätt försäkrad. Alltså att allt du vill inkludera finns upptaget i din försäkring och att försäkringsbeloppen stämmer. Har du till exempel gjort nya inköp, eller sålt något, behöver försäkringen kanske justeras.
Det är också smidigt att göra enklare skadeanmälningar direkt på nätet. Olyckor händer inte alltid under kontorstid men på webben håller vi öppet till 22 varje dag. Du kan snabbt lämna in en skadeanmälan genom att använda tjänsten på nätet.
- Ju snabbare skadeanmälan kommer in, desto snabbare kan vi hjälpa våra kunder. Det här är en metod att skynda på processen så att våra kunder enkelt ska få vardagen att fungera igen, säger Margaretha Remmer, marknads- och sponsoransvarig på Ömsen.
Bakom rattarna för Ömsens kundportal sitter Christoffer Jansson.
- Mina sidor utvecklas hela tiden för att vi och våra kunder inte ska vara låsta till kontorets öppettider. Just nu kan man till exempel anmäla skada på lösöre och fordon och räkna på Hemöms, Byggöms och Hemöms U25, säger Christoffer.
Vissa tjänster på Mina sidor kan användas av vem som helst, andra kräver inloggning. Det är enkelt att logga in på Ömsens Mina sidor – du använder helt enkelt dina nätbankskoder.
- När man har loggat in kommer man till en översiktssida. Via enkla menval kan man sedan klicka sig fram till skadeanmälan och komplettera tidigare ärenden. Här finns också information om saldot på Ömsenkontot, säger Christoffer.

Detta kan du göra på Mina sidor

Utan att logga in:

  • Beräkna din försäkringspremie och ansöka om Hemöms, Byggöms och Hemöms U25.
  • Ansöka om kostnadsförslag för trafikförsäkring och frivillig fordonsförsäkring.
  • Ansöka om adressändring.

Som inloggad (inloggning med bankkoder):

  • Se dina gällande försäkringar.
  • Se och komplettera skadeanmälningar.
  • Anmäla skadat hemlösöre.
  • Anmäla skada på fordon.
  • Ändra dina kontaktuppgifter.
     

Ömsen försäkringarAnnons

Är din stuga redo för vintern?

Hösten är här och det är hög tid att förbereda sommarstugan för snö och köldgrader. Även om du håller huset uppvärmt finns känsliga punkter. Såhär gör du för att slippa de stora skadorna i vinter!

Ömsen försäkringarAnnons

Inbrotten ökar – så skyddar du ditt företag

På Ömsen ser man en tydlig ökning av antalet inbrott hos åländska företag, men det finns mycket att göra för att skydda sig. Här ger säkerhetsexperten Sven Falkborg sina bästa tips.

Ömsen försäkringarAnnons

Årets största fest – du har väl anmält dig?

Ålands äldsta företag Ömsen firar 150 år och önskar 17 400 privatkunder välkomna till Kvarnbo Gästabud den 20 augusti. Gå in på www.omsen.ax och anmäl er till årets födelsedagsfest – inbjudan gäller för hela familjen!

Ömsen försäkringarAnnons

Alla välkomna till järnåldern!

Nu lanserar Ömsen webbsidan om Kvarnbo Hall, utgrävningsplatsen som sprider nytt ljus över Ålands historia. Följ med in i järnåldern och lär dig mer om hur Åland fungerade för 1 500 år sedan.

Ömsen försäkringarAnnons

Ömsen varnar för dubbfria däck

Statistiken visar att minst 80 procent av bilolyckorna som sker med dubbfria däck hade kunnat undvikas med dubbar. Ömsens Tony Törnqvist vill särskilt varna för att köra dubbfritt när väglaget är både blött och isigt.