Mariebad är i akut läge och riskerar stängning på grund av att vattenbehandlingen redan börjat haverera. Renovering måste senast ske 2019. Det skriver firman Projektengagemang i sin slutrapport om Mariebads tillstånd. Renoveringen beräknas ta sex månader och kosta drygt fyra miljoner euro.

Kommentarer

Likt hamnhärvan. Med

Likt hamnhärvan. Med politiskt tillsatta nämnder och styrleser finns det ej sakkunskap att driva verksamheten till fullo. Var har den tekniska kunskapen eller åtmistone ett försök till löpande underhåll varit?

Stabilitet i största

Stabilitet i största allmänhet, och förmåga att tänka längre än näsan är lång, det verkar inte vara de tydligaste kännetecknen för den politiska förmågan att värna om mariehamnare, precis. Bygglov i största allmänhet på fast mark, K-märkning av befintliga fastigheter, Ålandsvägen med sidospår, förvaltningen av stadens hamnar och ”bygglov” för Pommern. Och nu Mariebad, ”färdigställt” på en avstjälpningsplats (Rönnbergs torg) och i Slemmern. För all del, det finns ju en och annan med anspråk på att Mariehamn är en sjöstad. Väl värre är att tankesmedjan som ligger till grund för Landskapsregeringens försök att genomföra någon av sina exklusiva ”modifieringar” av allas vår kommunstruktur – den är huvudsakligen bemannad med samma folkvalda framtidsförvaltare som tycks hysa hopp om att lyckliggöra stadens befolkning.

Johan Karrentos film om den åländska penningtvättshärvan, ”Att sminka en gris”, vann under lördagen pris som bästa feature-dokumentär vid Warszawa Film Festival.
– Överraskande och superkul. Förhoppningsvis innebär priset att fler festivaler får upp ögonen för filmen, säger Johan Karrento.

Långtidssjukskrivningar och övertidskostnader väntas tynga Räddningsverkets resultat med 50.000 euro i år.
– Långtidssjukskrivningarna är yrkes- och åldersrelaterade, säger tillförordnade räddningschefen Karl Nordlund.

287 personer bänkade sig under lördagskvällen för supé på Arken, när Ålands cancerförening för elfte året i rad ordnade gala till förmån för Rosa Bandet och Blå Bandet.
Efter maten dansade än fler till tonerna av Conny Henrix, Tonfixarna och Sunrize.

En cyklist fördes vid 17.15-tiden på lördagseftermiddagen till sjukhuset efter att ha krockat med en personbil på Lillåkersvägen i Strandnäs.

Tre frivilliga brandkårer släckte under lördagseftermiddagen en 300 kvadratmeter stor markbrand i Bertbyvik, Saltvik.
Två brandkårer släckte samtidigt en mindre markbrand i Tranvik, Sund.

Det blev rena rama Hitchcock-filmen när Viking Line Cinderella passerade Marhällan tidigare i veckan. På grund av den täta dimman flög hundratals fåglar rakt in i fartyget.

Under fredagen anmäldes bland annat klottrande ungdomar samt stökiga hemmafester till polisen.

Formerna vid den nya rondellen på Ålandsplan börjar ta sig. Just nu gjuts den kantsten som ska avskilja körbanan runt hela rondellen. Därefter asfalteras rondellen stegvis.
– Det är lite dominoeffekt över arbetet, säger Aadu Nael, grävmaskinist på Karlssons Schakt & Transport.

Det tidigare vice lantrådet Jörgen Strand har beslutat sig för att ställa upp i lagtings- och kommunalvalet 2019.
– Jag ställer upp för att jag har ett tydligt samhällsintresse.

Air Leap fick sitt eftertraktade och nödvändiga AOC-certifikat av svenska Transportstyrelsen. Nu ska flygbolaget inleda trafik med ett avtalsenligt plan från och med måndag morgon.

Det blir Byggnadsfirma Hans Mattsson Ab som bygger det nya samlingshuset i Jomala. Byggstart sker i november.

Den åländska företagaren övertog lagstridigt en traktor värd minst 25.000 från sitt företag – sex dagar före detsamma försattes i konkurs.
Det skriver konkursförvaltaren, som yrkar att traktorn förs tillbaka till boet.

I går avslutades Viking Lines samarbetsförhandlingar. Tio tjänster försvinner, varav tre i Mariehamn.

Fler nyheter