Lagtingets talman Gun-Mari Lindholm (MSÅ), som även är kommunstyrelsen ordförande i Kumlinge, kan inte tänka sig att godkänna regeringens förslag om en ny kommun för hela den åländska skärgården.
– Det är helt orimligt, säger hon om bristen på trafiklösningar.

Kommentarer

Lagtingets talman Gun-Mari

Lagtingets talman Gun-Mari Lindholm (MSÅ) – hon är nog i grund och botten inte mer än människa hon heller, nej. Men, efter att ha läst den här artikeln fylls man onekligen av beundran för hennes rakryggade inställning till Landskapsregeringens (LR:s) försök att ”modifiera” allas vårt åländska samhällsskick. Och detta med hjälp av en ”modifierad” kommunallag, märk väl! Därvidlag framstår, åtminstone för Gräsrot, liberalernas finansminister Mats Perämaa som om han vore kumlingebo sedan på sin höjd en vecka. I ett avseende synes Lindholm dock vara antingen klädsamt artig – eller gruvligt ”på vils”. Hennes syn på att rösta ja till LR:s kommunreformsförslag, Citat: ”Det tror jag inte att någon kan.” ... Fru ”Kommunministern” – hon har visat sig ”kunna”, hon! Både det ena och det andra! Men undan för undan har hon visat sig bli ganska så tyst. En följd av ensamhetskänsla? Hur som helst, om MSÅ nu inte tar vara på Gun-Mari Lindholms klarsyn – då finns risken för att partiet vandrar in i en dimma som ingen rår på. Förövrigt, TACK, Gun-Mari Lindholm!

Först är GML med och stöder

Först är GML med och stöder kommunsammanslagning med sitt parti, men sen när hennes "nya" kommun kommer på frågan nej då är det helt orimligt att hon skall stöda LR kommunreform. Visst, så har det varit i hela denna process, andra skall nog buntas ihop oberoende vad dom säger o gör men min lilla kommun skall nog inte vara med förrän alla färjlinjer går kors o tvärs genom skärgården. De skall utredas först. Så inte vet jag om hon är så rakryggad, vänder kappan efter vinden hon oxå. När vi "vanliga" frågar efter vilken konsekvens kommunreformen för våra kommuner, så är vi gnälliga, förstår inte vårt eget bästa.mm. Men sitter man som talman så har man förstås alla rättigheter för sig o sin kommun. Fy skäms, skulle jag säga.

Bästa Elbe, det finns nog

Bästa Elbe, det finns nog fortfarande bra många lagtingsmän som åtminstone borde försöka sätta sig in i kommunernas påföljder av Landskapsregeringens divergerande och exklusiva bestyr med allas vår åländska kommunstruktur – många fler än talman Gun-Mari Lindholm. Dessbättre är hennes framträdande nu med största sannolikhet inte längre nödvändigt.

Den här helgen och den kommande veckan är Ålands intensivaste turist- och evenemangsperiod.
Och det blev en jobbig start för ordningsmakten.
Bland annat upprättades en anmälan om grov misshandel efter att en person knuffats från en brygga.

De vet du bjöd i fredags kväll på en svettig show som gick hem hos de åländska Rockoff-besökarna.

En engångsgrill var orsaken till att brandkåren fick rycka ut och släcka en liten markbrand vid Dalkarby träsk under lördagsförmiddagen.
Räddningstjänsten vill påpeka att eldningsförbud fortfarande råder och att brandrisken är stor trots regnskurarna.

Polisen har ännu ingen misstänkt efter gårdagens brand i Godby igår klcokan 12.30. Man efterlyser ännu upplysningar kring händelsen.

Ålandsbanken har gått in som delägare i Fintechbolaget Dreams. Samtidigt redovisar banken en resultatförbättring med 50 procent jämfört med det andra kvartalet 2017.

Procenten kvinnor jämfört med procenten män som står på Rockoffs scen väcker känslor. Siffran för de manliga akterna är 23 medan siffran för de kvinnliga akterna är 7, något som Ålands Feministparaply gärna skulle se en tydligare dialog kring.

Extremvärmen kräver riklig bevattning i Mariehamn och om man slutar att bevattna i staden skulle allt torka bort.
– Å ena sidan vill sporten ha gröna planer å andra sidan tycker folk att det är lyxkonsumtion att lägga vatten på planerna, säger Jonny Sederström, arbetsledare på idrottsanläggningarna i Mariehamn.

Anders Wiklöf har vid flera tillfällen firat sin födelsedag den 25 juli genom att ge grandiosa konserter gratis för ålänningarna, så också i år.
Men nästa år kan det blir aktuellt med en konsert i Sverige också.
– Vi tittar på det, säger Anders Wiklöf.

De kommande veckorna förväntas polisen få mycket att göra i och med alla evenemang runtom ön. Värmen och intag av alkohol förväntas bidra till ökade insatser.

Ålandsbanken ökade sitt rörelseresultat med 51 procent det andra kvartalet jämfört med samma period i fjol. Vinsten per aktie det andra kvartalet blev 0,38 euro (0,26 euro).

Optinova är ett mycket globaliserat företag, vilket gör att den pågående handelskonflikten påverkar både bolagets försäljning och tillgången på råvaror.
– Tillgången på råvara är det klart största orosmolnet, säger Anders Wiklund, vd för Optinovakoncernen.

70 båtar, hundratals båtentustiaster och tiotusentals hästkrafter. På lördag brummar årets Poker Run-deltagare ut i den åländska skärgården för att samla spelkort, cruisa och ha roligt.
– Det bästa med att åka muskelbåt är ljudet och vinden, säger Morgan Mörn som är med och arrangerar träffen.

Landskapsregeringen, räddningsledningen, Brand- och räddningsförbundet och Landskapsalarmcentralen går i dag ut med en gemensam uppmaning till mycket stor försiktighet när det gäller all aktivitet som kan orsaka gnistor och brand i skog och mark. Här är hela pressmeddelandet:

Fler nyheter