Tallink Groups vd Paavo Nögene kände inte till vem Jakob Johansson var innan hans köp av Viking Line-aktierna offentliggjordes. Han säger sig se fram emot fortsatt god konkurrens på Östersjön.

För att öka beläggningen på skärgårdsfärjorna ändrar landskapsregeringen avgiftssystem. Låg beläggning ska ge lägre pris, och fler bilar högre pris.
– Vi går in för att få fler att använda färjorna, säger infrastrukturminister Christian Wikström (Ob).

ÅHS rapporterar på sin hemsida ytterligare ett fall av covid-19. Det innebär att 15 personer nu smittas av viruset.

Maria Hoikkala har sagt upp sig från sin tjänst som polismästare på Åland. Nu lediganslås tjänsten.

Arbetslösheten på Åland var i slutet av maj uppe i 13,4 procent. Det är 0,3 procentenheter högre än det redan historiskt höga 13,1 procent som uppnåddes i mitten av maj. Det visar en ny rapport från Åsub.

Den nya havsplanen för Åland borde gälla endast öppna havsområden, anser EU-parlamentariker Nils Torvalds som i går ställde en fråga till EU-kommissionen om saken.

– Nu gäller det för myndigheterna att stå på sig, säger han.

En enig stadsutvecklingnämnd väljer att godkänna stadsstyrelsens förslag till plan för stadsdelen Sveden i Mariehamn.

– Den stora majoriteten är positiv till planen, säger stadsarkitekt Sirkka Wegelius.

Lagtingets plenum präglades i går av stundtals hätsk ordväxling i remissdebatten om landskapsrevisionen och den Liberala åtgärdsmotionen om kommunreformen. En skriftlig fråga gällande alkoholförsäljning av minderåriga hanns även med.

Högsta förvaltningsdomstolen gav landskapsregeringen (LR) bakläxa när den underkände Henrik Löthmans yrkeskvalifikationer som lärare. Nu kommer LR att tillsätta ytterligare en arbetsgrupp för att komma till rätta med problemet.

– Vi behöver titta djupare på det här, säger utbildningsminister Annika Hambrudd (C).

Två personbilar var involverade i en trafikolycka i Björsby, Jomala på onsdagseftermiddagen.

Trygve Eriksson, ordförande i Ömsens förvaltningsråd, ställde inte upp för omval till rådet vid gårdagens bolagsstämma. 

– Det känns enbart skönt, säger Trygve Eriksson till Ålandstidningen om att lämna rådet.

Rederiaktiebolaget Eckerös fartyg ms Finlandia kan stoppa all trafik från den 19 juni. Nya samarbetsförhandlingar har inletts och nu hotas ytterligare 50 personer med permittering.

Finlands fjärde tilläggsbudget uppgår till 5,5 miljarder euro. I den ingår bland annat ett paket för att trygga barn och ungas välbefinnande och ett kostnadsstöd till företagssektorn. Det skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Mariehamns gymnastik förening byter namn till Gymnastics Åland, det slogs fast på föreningens årsmöte i måndags.
– Vi vill återspegla det faktum att vi är en allåländsk förening med medlemmar från hela Åland, säger föreningens huvudtränare Malin Pussinen.

Fler nyheter