Det stormar rejält kring stadens rekommendation om att stadsbor bör välja bort smör med hänsyn till klimatet.
I dag tar stadsstyrelsen upp frågan.

Kommentarer

Heinonen låter tydligen

Heinonen låter tydligen staden skötas av praktikanter. Vilka fler områden kan man skylla på praktikanter, kanske beslutet att ge 150.000 till en takremsa på torget ? Mariehamn behöver en stadsdirektör som håller stadens och Ålands fana högt.Dessutom kräver vi kunskap, och det är allmänt känt att smör behövs, speciellt bland dom som växer.Kanske vi har stött på ett exempel där livsmedelsindustrin har fått bestämma ?

Utan att vara expert på

Utan att vara expert på området, tycker jag nog att lokalt producerat smör borde vara bättre ur miljösynpunkt än ett importerat från tex Sverige. På grund av korta transporter mm. Sen att staden ska lägga sig i vad vi äter anser jag är bara löjligt. Dom borde ha viktigare saker att lägga sin tid på. Man kan ju inte påstå att det går speciellt bra för förtaget Mariehamn. Verkar mest lägga tid på att försvåra för företag och privatpersoner. Men som sagt jag är ingen expert.

"Miljötipsen skrevs av en

"Miljötipsen skrevs av en praktikant i somras, och läggs sedan dess ut löpande. Nu får vi väl börja läsa dem före publicering" skriver stadsdirektören. Intressant att få veta hur stadens direktiv utformas och sänds ut ; inte ens den utfärdande myndigheten läser igenom dem innan de publiceras. Typiskt. Svagt.

I Estland fungerar det mycket bra att rösta elektroniskt, tycker den dubbla medborgaren Kairi Joesalu.
– Det är jätteviktigt att alla medborgare röstar för att skicka sin bästa människor till parlamentet, säger hon.

Eckerö Lines besked om utökad trafik mellan Helsingfors och Tallinn med början i juni väcker känslor. Både Tallinns stadsledning och konkurrenten Tallink kritiserar Eckerös planer i hårda ordalag.
– Kritiken är överdriven, förändringarna blir inte så dramatiska som det hävdas, säger rederiets vd Taru Keronen.

Den nya landskapslagen om Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, som har legat två år hos lagberedningen, är nu färdigbehandlad och klar för plenum.
– Så är det, jag har just fått lagförslaget som jag kommer att sätta mig in i närmare nu, säger Mats Perämaa (Lib).

Skolbespisningen vid Godby högstadieskola utnämndes på fredagen till årets hållbara kock 2019. De belönades för sitt nytänkande och hållbara inköpsprinciper.

Nyss skickade Kraftnät Ålands styrelse ut ett pressmeddelande där man berättar att vd Christian Augustsson sägs upp.

En gemensam räddningsmyndighet för landskommunerna ser fortfarande ut att kunna bli en verklighet. Nu är avtalsförslaget skickat vidare till värdkommunen Mariehamn för vidare behandling.

Under natten skedde en misshandel på landsbygden där flera var inblandade.

ör femte året i rad ökade antalet barnskyddsanmälningar 2018. 751 anmälningar gjordes, vilket är en ökning med 118 stycken eller 18,6 procent jämfört med 2017.
Men antalet anmälningar är inte lika med antalet barn som berörs, enligt Janina Björni från Rädda Barnen på Åland.
– Ibland väcker ett barns situation oro hos många, säger hon.

Den nya ekonomichefen vid Ålands hälso- och sjukvård (ÅHS) heter Ulrika Österlund. Det slogs fast vid ÅHS styrelsemöte i går.

En omväxlande kväll full av entusiasm och dansglädje. Det erbjöd musikinstitutets danselever i går kväll när de höll dansgala i Alandica.

En man krossade ett fönster till en bostad, tog sig in och stal en flaska whisky.  Han åtalas för grov stöld.

Söndagen den 26 maj har Gränsbevakningen och svenska kustbevakningen en gemensam nödbogseringsövning på Ålands hav.

Om en vecka slår Ålands Kontorsmaskiner fast för gott. Bakom beslutet finns flera olika faktorer säger vd Michael Gustafsson.
– Handeln har ändrat struktur de senaste åren och marginalerna är snart obefintliga. Vi har fått nog, säger han.

Fler nyheter