Det stormar rejält kring stadens rekommendation om att stadsbor bör välja bort smör med hänsyn till klimatet.
I dag tar stadsstyrelsen upp frågan.

Kommentarer

Heinonen låter tydligen

Heinonen låter tydligen staden skötas av praktikanter. Vilka fler områden kan man skylla på praktikanter, kanske beslutet att ge 150.000 till en takremsa på torget ? Mariehamn behöver en stadsdirektör som håller stadens och Ålands fana högt.Dessutom kräver vi kunskap, och det är allmänt känt att smör behövs, speciellt bland dom som växer.Kanske vi har stött på ett exempel där livsmedelsindustrin har fått bestämma ?

Utan att vara expert på

Utan att vara expert på området, tycker jag nog att lokalt producerat smör borde vara bättre ur miljösynpunkt än ett importerat från tex Sverige. På grund av korta transporter mm. Sen att staden ska lägga sig i vad vi äter anser jag är bara löjligt. Dom borde ha viktigare saker att lägga sin tid på. Man kan ju inte påstå att det går speciellt bra för förtaget Mariehamn. Verkar mest lägga tid på att försvåra för företag och privatpersoner. Men som sagt jag är ingen expert.

"Miljötipsen skrevs av en

"Miljötipsen skrevs av en praktikant i somras, och läggs sedan dess ut löpande. Nu får vi väl börja läsa dem före publicering" skriver stadsdirektören. Intressant att få veta hur stadens direktiv utformas och sänds ut ; inte ens den utfärdande myndigheten läser igenom dem innan de publiceras. Typiskt. Svagt.

Staden borde placera en skylt på Lotsberget som välkomnar resenärer. Det föreslogs i en motion till stadsfullmäktige förra året.
Nu för stadsstyrelsen frågan till kultur- och fritidsnämnden, som man anser kan överväga en installation i sin framtida planering.

I går kväll bjöd grupperna DunderSmå och DunderLiten på en fartfylld dansshow i Alandica. Deltog gjorde också några showgrupper och en hiphop-grupp.
Här är fotograf Daniel Erikssons bildspel från showen.

Spelinspektionen har delat ut böter till två spelbolag. Ett av dem är Paf. Orsaken är att kunder kunnat spela på Paf:s sajt trots att man stängt av sig själv.

Sverige har öppnat sin spelmarknad medan Finland överväger att införa ytterligare begränsningar. Det blir i så fall en kortsiktig lösning, tror Sverker Skogberg på Paf.
– Pressen ökar på Finland att gå in för licenser. Samhället vinner på att alla aktörer beskattas, säger han.

Nya regler kan göra förtullning över den åländska skattegränsen både arbetsam och dyr för företag och privatpersoner.
Riksdagsledamot Mats Löfström rasar över förändringarna och landskapsregeringen har givit ärendet hög prioritet.
– Det här är ingen bra sak för Åland, säger finansminister Mats Perämaa (Lib).

Stadsstyrelsen har återremitterat ärendet om en delgeneralplan för centrum. Från politiskt håll har det nämligen tagits fram ett förslag som bland annat skulle möjliggöra Ömsens nybyggnadsplaner.
Förslaget innebär att åtta av de 13 byggnader som är aktuella inte skulle klassas som skyddsvärda.

Ledande socialarbetare Mikaela Brandt har utsetts till tjänsten som socialservicechef vid socialförvaltningen i Mariehamn.

Hon efterträder Cecilia Berndtsson.

Finströms kommun har köpt vägstationen i Godby för 200.000 euro.

Jesper Svanfelt är är nu talesperson för Ålands Natur och miljö.

Folkhälsan jobbar med att förebygga skuldsättning och satsar särskilt på att utbilda ungdomar i privatekonomi.
– Kunskaperna varierar stort och det är lätt att dras med i konsumtionshysterin. Det är också för enkelt att ta dyra snabblån, säger rådgivare Gunilla Holmberg.

Pommerns flytt dröjer sannolikt in på nästa vecka på grund av ostadigt väder.
– Men blir det möjligt flyttar vi henne med kort varsel, säger museichef Hanna Hagmark.

Den värsta torkan i mannaminne. Neddragningar i stöd som avbytarservicen.
Ändå är åländska mjölkbönder bäst i landet på att framställa mjölk effektivt.
– Du måste försöka få ihop sista raden till ett plus, då är ett sätt att öka produktionen per ko, säger Trygve Sundblom i Geta, vars gård är femte effektivast i landet.

Kommunfullmäktigeledamoten anlitade en revisor för att granska om kommunstyrelsen överträtt sina befogenheter. Räkningen skickades sedan till kommunstyrelsen för attestering.

Fler nyheter