Billigaste tankningen av båten med E98 fås för 1,739 euro per liter och dyraste är 1,969 euro per liter. Billigaste fås vid Marsund/Öra och den dyraste är vid Karlby.
– När man ska leverera bränsle till Karlby på Kökar tar leveransen hela dagen. Både tankbilen och chauffören kostar och det är klart att det blir dyrare där, säger Roger Rundberg som har både stationen vid Marsund/Öra och den vid Karlby Gästhamn.

Kommentarer

Peanuts, betalar gärna 3.00

Peanuts, betalar gärna 3.00 euro litern för att åka från Lumparsund till Degerby med barnbarnen för en glass.Tänk på entusiasterna i "Poker Run" som förbrukar 100-tals liter i timmen för enbart sitt eget intresse. Ja, vi lever i den värld som vi valde på 1980-talet."Den enes död den andres bröd"

Det märkliga är att ex priset

Det märkliga är att ex priset är 20 cent billigare ute på öarna i Åbolandsskärgård. De har åtminstone lika stora fraktkostnader och varken bilar eller statens flotta tankar på dessa. Åländska företagare är världsmästare på att bortförklara sig. Men är prisskillnaden för stor så biter man sig i svansen. Förarna från ex Finska sidan tankar bara så mycket att de kommer över sundet och sen tankar de fullt på andra sidan.

Den numera partilöse lagtingsmannen Fredrik Fredlund överklagar misshandelsdomen från tingsrätten. Han dömdes till 75 dagar villkorligt fängelse i september. Tidsfristen för besvär i ärendet gick ut på måndagen.

Ålands vattens vd Christian Nordas bemöter kritiken från ÅMHM om dålig beredskap med försiktighetsmått.
– Att bygga om pumpanläggningen i ett kritiskt läge medför nya risker.

Filmer som visar hur man säkert seglar in i flera mindre hamnar håller på att tas fram inom Central Balticprojektet ”Port Mate”.
Från Åland deltar Sottunga och Kökar.

En oroad person tillkallade under söndagen polis då en okänd person bultade på dennes bostad.

Slakthallarna är fulla till februari och merparten av det överskott som Dahlmans slaktar på grund av årets foderbrist säljs till Finland med förlust.
– Det kommer att bli ett väldigt tufft år för Dahlmans, säger vd Johannes Dahlman.

Snart fortsätter förhören med de elva Åland Post-anställda som alltjämt misstänks för brott efter Tullens tillslag i Sviby för ett år sedan.
– Att det dröjer så länge beror på att Tullen letar efter något som inte har hänt, säger Åland Posts vd Henrik Lundberg.

Johan Karrentos film om den åländska penningtvättshärvan, ”Att sminka en gris”, vann under lördagen pris som bästa feature-dokumentär vid Warszawa Film Festival.
– Överraskande och superkul. Förhoppningsvis innebär priset att fler festivaler får upp ögonen för filmen, säger Johan Karrento.

Långtidssjukskrivningar och övertidskostnader väntas tynga Räddningsverkets resultat med 50.000 euro i år.
– Långtidssjukskrivningarna är yrkes- och åldersrelaterade, säger tillförordnade räddningschefen Karl Nordlund.

287 personer bänkade sig under lördagskvällen för supé på Arken, när Ålands cancerförening för elfte året i rad ordnade gala till förmån för Rosa Bandet och Blå Bandet.
Efter maten dansade än fler till tonerna av Conny Henrix, Tonfixarna och Sunrize.

En cyklist fördes vid 17.15-tiden på lördagseftermiddagen till sjukhuset efter att ha krockat med en personbil på Lillåkersvägen i Strandnäs.

Tre frivilliga brandkårer släckte under lördagseftermiddagen en 300 kvadratmeter stor markbrand i Bertbyvik, Saltvik.
Två brandkårer släckte samtidigt en mindre markbrand i Tranvik, Sund.

Det blev rena rama Hitchcock-filmen när Viking Line Cinderella passerade Marhällan tidigare i veckan. På grund av den täta dimman flög hundratals fåglar rakt in i fartyget.

Under fredagen anmäldes bland annat klottrande ungdomar samt stökiga hemmafester till polisen.

Fler nyheter