Billigaste tankningen av båten med E98 fås för 1,739 euro per liter och dyraste är 1,969 euro per liter. Billigaste fås vid Marsund/Öra och den dyraste är vid Karlby.
– När man ska leverera bränsle till Karlby på Kökar tar leveransen hela dagen. Både tankbilen och chauffören kostar och det är klart att det blir dyrare där, säger Roger Rundberg som har både stationen vid Marsund/Öra och den vid Karlby Gästhamn.

Kommentarer

Peanuts, betalar gärna 3.00

Peanuts, betalar gärna 3.00 euro litern för att åka från Lumparsund till Degerby med barnbarnen för en glass.Tänk på entusiasterna i "Poker Run" som förbrukar 100-tals liter i timmen för enbart sitt eget intresse. Ja, vi lever i den värld som vi valde på 1980-talet."Den enes död den andres bröd"

Det märkliga är att ex priset

Det märkliga är att ex priset är 20 cent billigare ute på öarna i Åbolandsskärgård. De har åtminstone lika stora fraktkostnader och varken bilar eller statens flotta tankar på dessa. Åländska företagare är världsmästare på att bortförklara sig. Men är prisskillnaden för stor så biter man sig i svansen. Förarna från ex Finska sidan tankar bara så mycket att de kommer över sundet och sen tankar de fullt på andra sidan.

Finlands Meteorologiska Institut (FMI) har utfärdat en varning för gräsbrand på Åland. Stor försiktighet bör iakttas vid eldning utomhus.

Utöver de 30 miljoner som via Paf-medlen fördelades till det åländska samhället 2018-2019 sponsorerar spelbolaget åländska personer, föreningar och evenemang med cirka 400.000 euro årligen.

Flera patienter evakuerades efter en mindre brand i C-huset på sjukhusområdet i morse. Men läget är nu under kontroll och branden är släckt. Sjukhuset befinner sig dock tills vidare i beredskapsläge.

Ålands natur och miljö och Ålands landsbygdscentrum är kritiska till landskapsregeringens beslut att inte införa en åländsk ursprungsmärkning.
– Vi tycker att det är beklagligt att landskapsregeringen väljer att Åland inte ska ingå i ursprungsmärkningen, säger Simon Holmström, kansliledare på Ålands natur och miljö.

De mindre oppositionspartierna sågar under tisdagens plenum landskapsregeringens 10 euro stora höjning av det månatliga ensamförsörjartillägget i barnbidraget
– Landskapsregeringen presenterar det som en stor förbättring, men det handlar om 30 cent per dag, säger Bert Häggblom (Ob).

Samarbetsförhandlingarna vid Åland Post är avslutade. Två tjänster försvinner.

Vice lantrådet Camilla Gunell (S) beslöt förra veckan att avskriva landskapsregeringens kapitallån på 300.000 euro till Air Åland. Detta sedan Ålands tingsrätt beslutat att konkursen förfaller, eftersom konkursboets medel inte räcker till för att betala kostnaderna för konkursförfarandet.

Ålands Näringsliv vill sälja Bergkulla i Lemland. Pengarna ska användas för olika projekt inom handeln.
– Det tycks vara livets gång att man ska avyttra grejer, men för min del kändes det vemodigt när jag såg annonsen i tidningen, säger hedersmedlemmen Rolf Nordlund.

– Jag är en stor vän av EU. Men jag är inte vän av allt EU gör, säger Anton Nilsson som kandiderar på SFP:s lista i EU-valet den 26 maj
Siktet är inställt på en andraplats på listan, och därmed en möjlighet att bli ersättare i Europaparlamentet.

Rederiet Ansgar Ab från Kumlinge tar över trafiken på skärgårdstrafikens norra linje Hummelvik–Torsholma den 1 september.
Landskapsregeringens månadskostnad om 102.000 euro innebär en 38 procent stor inbesparing jämfört med dagens avtal med Nordic Jetline.

Viking Line avslutade under tisdagen samarbetsförhandlingarna som kan beröra så många som 25 landtjänster.
– Nu ska vi fatta vårt slutliga beslut om uppsägningar, säger vd Jan Hanses.

I dag sattes Skarven i torrdocka i Salo hos Teijo-varvet. Men hur länge den är ur trafik är ännu oklart.
– Jag har fått en rapport på skadorna men vi får se när den är tillbaka i trafik, säger Ansgars vd Tomas Lindqvist.

Utsiktskaféet Uffe på berget får ny innehavare i sommar. Olivia Sarling ska driva stället tillsammans med sina syskon.
– Nu är jag mogen för det här och det ska bli jätteroligt.

Fler nyheter