Enligt stadens verksamhetsutvecklare Terese Flöjt är det Rockoff som tackat nej till marknadsföringsavtalet som skulle innebära att staden efterskänker torghyran.

– Just nu har vi heller inget undertecknat hyresavtal.

Kommentarer

Nog är det ju märkligt med

Nog är det ju märkligt med Mariehamns stad. I stället för att vara tacksam att det finns någon som gör något som ger genklang vida omkring så skall man alltid krångla till det. Minns att det inte var alltför länge sedan som politikerna i staden gjorde närapå allt för att stoppa tillkomsten av Äventyrsgolfen. Det bästa som hänt för de många tillresande i Östra Hamnen med lek, mat, dans, musik och stimulans av hela området. Eller är det tjänstemännen i staden som borde bytas ut? Nu kan vi ju också snart kalla Mariehamn " staden med trafikköerna". Refuger överallt som effektivt stoppar alla trafikanter bakom någon som skall göra en vänstersväng eller vid rött ljus. Kul att se köerna då Rosella just anlänt. Finns det ingen i Mariehamn i ansvarsposition som börjar inse att det, trots satsade hundratals tusen Euro, kanske inte blev helt rätt?

Det är tragiskt hur stadens

Det är tragiskt hur stadens tjänstemän tänker. Det är inte Denmis fel och Flöjt och hennes kolegor inte hade kompetensen att upptäcka svindleriet på Visit Åland och nu anser att Rockoff pga detta nu skall bara marknadsföringen av Mariehamn. Det är helt rätt av Dennis att vägra.

Självklart skall Dennis

Självklart skall Dennis betala hyra för torget,i synnerhet när det ju är en affärsverksamhet som kommer pågå där Ica 2 veckor!ifall ett"tivoli"med åkatraktio er skulle vilja hyra torget i 2 veckor så får nog dom betala hyra också!

Med 159 röster mot 15 antog riksdagen i första behandling det nya ekonomiska systemet i självstyrelselagen.
– Ett klart bevis för att vi har stöd för vår sak, säger Ålands riksdagsledamot Mats Löfström.

Den i dag 41-åriga mannen drog kniv när han tappade humöret en juninatt 2017 – enligt honom själv när en 46-årig man ville tala om att 41-åringens flickvän tidigare levde som prostituerad.
– Då begick jag misstaget och hämtade kniven, säger 41-åringen som nu åtalas för dråpförsök i tingsrätten.

Den arbetsgrupp som utreder ett nytt reningsverk i Föglö vill att uppdraget avbryts och att kommunen bygger om det befintliga reningsverket i stället. Dessutom vill byggnads- och tekniska nämnden att förhandlingar inleds med fiskodlingarna för att få dem att rena sitt eget avloppsvatten.

Krögarna vid den nya golfrestaurangen Brassie i Kastelholm, Lotta Wickström och Michael Silversvärd, stämmer Ålands golfklubb på mer än 150.000 euro.
– Det är beklagligt. I övrigt har jag inga kommentarer i dag, säger klubbdirektör Åsa Nordström.

Hela den finländska handelsflottan berörs när Sjömansunionen varslar om strejk. Går inte Rederierna i Finland med på löneförhöjningar på över 2,5 procent både 2019 och 2020 inleds strejken den 1 mars.
– Det är en strejk som skulle få betydande konsekvenser, säger Hans Ahlström, vice vd för Rederierna i Finland.

I går på Alla hjärtans dag dök ett två meter stort hjärta upp i centrum av Mariehamn.
– Ett sätt att föra ut kärlekens budskap, mellan människor och till staden, säger Dan Ferna på City Mariehamn.

Björn Wennström slutar som centrumchef i Maxinge.

Men någon stor omläggning av kursen är inte att vänta.

– Nej, inte ändrar vi. Vi kör vidare med samma koncept, säger vd Dan-Johan Dahlblom.

Vad händer under sportlovet? På lördag publicerar Ålandstidningen en lista på aktiviteter för barn och ungdomar. Skicka därför in tips på allt som är på gång i idrottsanläggningar, museer, bibliotek, ungdomsgårdar och annat som kan vara av intresse. 

Viking Lines rörelseresultat för det fjärde kvartalet blev 1,6 miljoner euro jämfört med 3,7 miljoner samma kvartal 2017. Dividenden hålls oförändrad på 0,20 euro per aktie.

I förra veckan presenterade kommunutredarna sina rapporter, som de såg som en manual för den fortsatta processen.
Men hur ska kommunreformen gå vidare nu?
– Jag vet inte, vi måste sätta oss ned och diskutera hur vi ska förhålla oss till det här, säger Brändös kommundirektör John Wrede.

Det stormar rejält kring stadens rekommendation om att stadsbor bör välja bort smör med hänsyn till klimatet.
I dag tar stadsstyrelsen upp frågan.

Kultur- och fritidsnämnden bjuder in allmänheten till en informationsträff om byggandet av en friidrottsarena i Ytternäs.
Avtal om markarbetena har ingåtts med Karlssons schakt & transport Ab.

Jomala växte med 174 personer eller med 3,58 procent i fjol, vilket är rekordmycket. Fler än 5.000 personer bor nu i Ålands näst största kommun.

– På sikt finns det inga nackdelar med en större befolkning, säger kommundirektör John Eriksson.

Fler nyheter