Enligt stadens verksamhetsutvecklare Terese Flöjt är det Rockoff som tackat nej till marknadsföringsavtalet som skulle innebära att staden efterskänker torghyran.

– Just nu har vi heller inget undertecknat hyresavtal.

Kommentarer

Nog är det ju märkligt med

Nog är det ju märkligt med Mariehamns stad. I stället för att vara tacksam att det finns någon som gör något som ger genklang vida omkring så skall man alltid krångla till det. Minns att det inte var alltför länge sedan som politikerna i staden gjorde närapå allt för att stoppa tillkomsten av Äventyrsgolfen. Det bästa som hänt för de många tillresande i Östra Hamnen med lek, mat, dans, musik och stimulans av hela området. Eller är det tjänstemännen i staden som borde bytas ut? Nu kan vi ju också snart kalla Mariehamn " staden med trafikköerna". Refuger överallt som effektivt stoppar alla trafikanter bakom någon som skall göra en vänstersväng eller vid rött ljus. Kul att se köerna då Rosella just anlänt. Finns det ingen i Mariehamn i ansvarsposition som börjar inse att det, trots satsade hundratals tusen Euro, kanske inte blev helt rätt?

Det är tragiskt hur stadens

Det är tragiskt hur stadens tjänstemän tänker. Det är inte Denmis fel och Flöjt och hennes kolegor inte hade kompetensen att upptäcka svindleriet på Visit Åland och nu anser att Rockoff pga detta nu skall bara marknadsföringen av Mariehamn. Det är helt rätt av Dennis att vägra.

Självklart skall Dennis

Självklart skall Dennis betala hyra för torget,i synnerhet när det ju är en affärsverksamhet som kommer pågå där Ica 2 veckor!ifall ett"tivoli"med åkatraktio er skulle vilja hyra torget i 2 veckor så får nog dom betala hyra också!

I dag antog infrastrukturminister Mika Nordberg Nordic Jetline Oy:s anbud för färjetrafiken mellan Långnäs och Galtby.

Sonja Nordenswan har upptäckt att en bergsskreva på Lotsberget verkar ha fungerat som soptipp. Hon tror att en del av soporna kan komma från Lotsstugan.
– Men inte behöver jag veta vem som kastat dit dem, utan vad som går att göra åt soporna.

Starka tillsammans eller handlingskraft framför allt?
Så kan debatten i lagtinget om huruvida landskapet ska ansöka om extra anslag från staten för bron över Spettarhålet och renoveringen av 11 andra broar sammanfattas.

På vattenbyggnationer inriktade Eriksson Bygg Ab redovisar ett rekordresultat på närmare två miljoner euro för 2017.
– Tre fjärdedelar av omsättningen kommer från tre större projekt, säger vd Örjan Eriksson.

Ålands ömsesidiga försäkringsbolag utreder ett stort projekt där flera nya affärsfastigheter kan byggas på Torggatan, bland annat på de tomter där Zeipels och Boreniuska huset står i dag.
– Det skulle göra gott för stadens centrum om tomterna bebyggdes, säger stadsarkitekt Sirkka Wegelius.

Francis Portin är landskapets mest högtflygande trampolingymnast, och den enda som klarar av att landa på fötterna efter fyrdubbla bakåtvolter.
– Hittills har jag aldrig tröttnat på att hoppa. I framtiden hoppas jag på en karriär som stuntman, säger 12-åringen med nästan 24.000 följare på Instagram.

Flera ålänningar samlades i helgen för att samla skräp i Mariehamn under World cleanup day, eller Världsstäddagen.

Sänkt hastighet, ett övergångsställe och flyttad busshållplats.
Det vill flera politiker i Hammarland ha vid infarten till bostadsområdet Öra strand.

Vackra vyer och en drös av nya utmaningar. Förväntningarna bland medlemmarna i Ålands golfklubb är stora och redan nu kan man urskilja de första formerna i Slottsbanan 2.0 som ska stå klar till säsongen 2020.
– Jag ser fram emot nya utmaningar och närheten till vattnet, säger Tage Gustafsson.

Kvalitet säljer och konsumenterna blir alltmer bekväma i sina resvanor. Samarbete behövs för att utveckla den åländska turismen. Det och många andra delar berördes under torsdagens debatt om turismen och dess framtid på Åland.

Böge Holmberg (C) och Sune Axelsson (Ob) överväger att polisanmäla infrastrukturnämnden i Mariehamn sedan en reservation de lämnat in ändrats.

– De har klippt och klistrat utan att fråga oss, säger Böge Holmberg.

Landskapets större vägprojekt blir som regel försenade med några veckor, men enligt vägingenjör Björn Ekblom vid infrastrukturavdelningen beror de missade tidsgränserna i princip aldrig på entreprenören.

– Det brukar vara beställarens fel att projekten drar ut på tiden.

Tillsammans med tullen och sjöbevakningen tog sig polisen under lördagsmorgonen till Vårdö för att bevaka ordningen. Bland annat granskades nykterhet och fordonsskick utan anmärkningar. Även i Geta övervakades trafiken.

Fler nyheter