Det finns två förslag till ordförande för golfklubbens styrelse: Håkan Clemes och Andreas Gustafsson.

Fackförbundet Pro har varslat om nya stridsåtgärder då parterna inte lyckats enas om ett nytt kollektivavtal för finansbranschen. Varslet gäller måndag till torsdag inkommande vecka (26–29.3), och skapar problem för Andelsbanken på Åland.

Rederi Ab Eckerös vinst för 2017 mer än halveras jämfört med året innan, från 20,9 till 9,8 miljoner euro.

Bengt Michelsson, chef för social- och miljöavdelningen, har polisanmält Ålandskompostens grannars juridiska ombud. Polisanmälan gäller hot ombudet ska ha riktat mot en av avdelningens tjänstemän.

– Vi ser det givetvis som allvarligt, säger Bengt Michelsson.

Kvinnan var styrelseordförande för en frivillig brandkår, tf chef för kommunens omsorgsboende och kassör i den lokala Hem och skolaföreningen. I går hölls rättegången där hon stod åtalad för ett fall av grov förskingring och två fall av förskingring efter att ha tillägnat sig pengar som hon hade tillgång till genom sina uppdrag. 

 

Rundbergs bil & services 1.800 kvadratmeter stora pelletslager förstördes i en brand på tisdagen.
Långnäs hamns tidigare vd Tor-Erik Söderlund såg att det brann när han körde förbi. Han slog larm, men kunde inte göra så mycket mer åt situationen.
– Det var redan full brand, säger han.

Ett pelletslager vid hamnen i Långnäs står i lågor.

– Det är kraftig rökutveckling, säger Ålandstidningens Kevin Eriksson som är på plats.

Högsta förvaltningsdomstolen (HFD) har prövat ärendet om detaljplanen för ett industri-, lager- och verkstadsområde i Gölby.

Beslutet innebär att detaljplanen fortsätter att vara upphävd.

Det totala antalet gästnätter på Åland minskade något 2017. Minskningen beror på att antalet övernattande campinggäster gått ner kraftigt.

Riksförlikningsman Minna Helle meddelar på sin hemsida att den strejk som Finlands Skeppsbefälsförbunds varslat om skjuts upp två veckor.

 

När en man avvisades från en av stadens nattklubbar på grund av sitt tillstånd tog han strypgrepp på en vakt och sade att han skulle skjuta honom i huvudet med sitt hagelgevär. I går medgav mannen händelserna när rättegången hölls i Ålands tingsrätt.

En viss oro finns bland fårägare i de områden där varglika spår hittats den senaste veckan.
– Om vargen blir kvar här kan vi inte ha djuren ute på bete i sommar, säger Airi Pettersson i Kumlinge by. 

 

Tio års fängelse i stället för åtta år.
Det blir straffet för mannen som försökte döda sin tidigare hustru i Godby sommaren 2016.
Enligt Åbo hovrätt visar omständigheterna i målet på en särskild hänsynslöshet.

 

Vi har alla hört det. Att vi för klimatets skull måste äta mindre kött, framför allt mindre nötkött. Kanske har vi också ändrat på våra matvanor och valt en sojabiff i stället. Ur klimatsynpunkt behöver det inte vara rätt. 

Fler nyheter