Var är skyltarna på nya Ålandsvägen? Det undrar en läsare som hört av sig till Ålandstidningen.
- Vi väntar på att skyltarna ska levereras, säger projektledare Håkan Lindén.

Kommentarer

"Vvi väntar som sagt på

"Vvi väntar som sagt på leveransen"!? Vad är det för struntprat? Kunde man inte ha beställt skyltarna i tid, eller är planeringen av projektet efter alla år av förberedelser verkligen så eländig att man inte ens vet vad som behövs innan man står och tittar på det färdiga resultatet? OBS: Var nu så snälla och beställ genast skyltarna för den återstående delen av Ålandsvägen, så blir ni inte tagna med byxorna nere en gång till!

Det får funktionera som det

Det får funktionera som det är just nu, det är ingen större brådska, säger Håkan Lindén. Vilken j...a förklaring.... man skulle väl inte ens i misstag kunnat tänka sig att återanvända de gamla skyltarna? Eller var det full fart till soptippen med dessa? Man vet ju inte om man skall skratta eller gråta åt den totala avsaknaden av kompetens när det gäller gatuarbeten och "planering" av arbetet. Det är tydligen helt ok att lägga felbeställda kantstenar (från Kina!) och senare byta ut dem när man fått rätt färgnyans på leveransen, men lite säkerhet för fotgängarna är tydligen inte så viktigt. Och sedan det här med antal meter gatuarbete och vilken tid det tagit är väl ett slags rekord det också. Möjligtvis att stora gatan 2016 slår det men ändå...

Och om en olycka skulle hända

Och om en olycka skulle hända där nu, hur är det då ur juridisk synvinkel? Var det på en existerande skyddsväg som just nu tillfälligt råkar vara osynlig men de flesta känner till att den är där eller var där ingen skyddsväg överhuvudtaget för inga markeringar som följer trafiklagen existerar just nu? Intressant prejudikat som kanske Håkan Lindén kan svara på ;)

Behandlingen av Finlands nya alkohollag inleddes i går i riksdagen. Riksdagsledamot Mats Löfström lyfte under remissdebatten frågan om små bryggerier och gårdsförsäljning.
– Jag tycker att förslaget om gårdsförsäljning från små bryggerier är ett bra förslag. Men i och med att man sätter en gräns snedvrider man konkurrensen.

På Hammarudda såg i Gottby sågar familjen Eriksson till virke som man kanske inte annars hittar i bygghandeln. I helgen slår man upp portarna för Skördefestens besökare.
–Förr i tiden fanns det ett sågverk i nästan alla byar och det är många yngre som inte upplevt det. Det är något vi gärna vill visa upp, säger ägaren Tage Eriksson.

En i nuläget okänd mängd fisk dog när Fifax övervakningssystem inte larmade om avvikande värden natten till måndagen. Hur stor fiskdöden är och exakt vad som ligger bakom systemfelet är ännu okänt.

 

Christina Hedman-Jaakkola körde omkull med sin elskoter utanför Mathishallen. 

– Trottoaren är för smal vid avsnittet framför ytterdörren, säger hon. 

– Det är inte meningen att ställa till det för någon. I morgon (läs i dag) ska det vara omfixat, säger Håkan Lindén vid Tekniska verken. 

 

Skyltningen på Ålandsvägen förblir sparsam tills den första etappen av projektet är färdig i slutet av oktober.
– För den just nu öppna delen finns det tillräckligt med skyltning, säger projektchef Håkan Lindén.

Polisen har inte upprättat någon utredning efter Ture Sandholms anmälan om utsläpp från Fifax sommaren 2016.

Om två veckor möter lagtinget ledamöter från Sveriges och Finlands riksdag – på fotbollsplanen.  Vilka politiker som ställer upp är hemligt in i det sista.

– Transferfönstret är fortfarande öppet, säger lagledaren John Holmberg (Lib). 

Ålands natur & miljös återuppväckta kampanj Plastfri september minskar försäljningen av plastkassar i landskapet.
– Men vi hoppas också att kampanjen fungerar som en ögonöppnare. Plast finns nästan överallt, och det är ett systemfel som tar lång tid att åtgärda, säger projektledare Karin Rosenberg-Brunila.

Visit Ålands styrelse ingår i ett förlikningsavtal med sin tidigare ekonomiansvarige som som står åtalad för att ha förskingrat över 400.000 euro från sin arbetsgivare. Det meddelade man i går.

– Jätteskönt. Det är en otrolig lättnad, säger styrelsens ordförande Terese Flöjt.

 

Lagtinget röstade igenom förslaget till nytt landskapsandelssystem. Trots oppositionens försök att förhala processen. – Med det här systemskiftet skapar man extremt stora svårigheter för många kommuner, sa Veronica Thörnroos (C).

Försöket med en tidtabell på Töftöfärjan fortsätter fram till den 31 januari 2018. Syftet är att utreda hur det funkar med tidtabell under lågsäsong.

Leksakstillverkaren Plasto inledde permitteringsförhandlingar i går måndag.
– Det är inte så farligt som det låter, vi vill anpassa kostnadskostymen under två månader, säger vd Kennet Berndtsson.

Visit Åland har ingått ett förlikningsavtal med den före detta ekonomiansvariga som står åtalad för att ha förskingrat över 400.000 euro från sin arbetsgivare.

Fler nyheter