Antalet skrotbilar på åländska parkeringsplatser har ökat drastiskt i år – liksom Mises kostnader.
– Vi vet inte riktigt vad det beror på, men skrotbilar upptar allt mer av vår arbetstid, säger verksamhetsledare Sofie Dahlsten.

Kommentarer

Mise begär 250€ för

Mise begär 250€ för hantering av skrotbilar, ska Mise överhuvudtaget befatta sej med bilarna. Lösningen är rätt enkel, ge 100 € till ägarna när dom tillser att bilarna kommer till skrotning och 50€ till skrotfirmorna så är saken löst och till en mindre kostnad. Mise är ingen organisation som vet vad kostnadseffektivitet är.

Mise, det vill säga Mises

Mise, det vill säga Mises styrelse – med förvisso flerfaldigt utbytta både ”delegater” och ordföranden – det är dessvärre en företeelse som aldrig tycks bli nån'ting stort mer än en intresseförening för egofixerade världsförbättrare ... kanske rent av med berömmelse i sikte. Det är alls inte länge sedan vi ”kunder” fick besked om att Mises ekonomi äntligen är ”på grej”, och att ”nu” skulle Mise snart bli billigare – för oss, liksom. Och hur gick det? Som ett slag i ansiktet kan vi konstatera att Mise förvisso blir ”billigare”. På ett sätt som vi dock inte har tänkt oss! Så länge ”man” fortlöpande lägger näsan i blöt, snart sagt överallt – obefogat eller inte – under dessa premisser har företeelsen Mise definitivt ingenting annat att vänta sig än förbannelser och smädelse!

Förbundsfullmäktige i Södra Ålands högstadiedistrikt beslutade i går efter röstningsdramatik att återremittera hela budgeten, och förslaget om en om- och tillbyggnad av Kyrkby högstadieskola, till förbundsstyrelsen.

Drygt 13.000 skilsmässor registreras i Finland varje år och den vanligaste åldern att skilja sig är 35–39 år.

– Mitt under småbarnstiden. Det är inte kärleken som är slut, det är energin. Man är trött – men egentligen inte på varandra, säger prästen, familjeterapeuten och programledaren Maria Sundblom Lindberg.

Nu har målsmännen till de barn som kan ha utsatts för olovliga journalintrång fått brev från polisen om saken.

– Vi har gjort ett utskick som gäller drygt hundra barn, säger förundersökningsledare Olof Lindqvist.

Ålandstrafiken meddelar att vinden ställer till med problem för skärgårdstrafiken. Här är deras pressmeddelande:

I dag hålls huvudförhandling i tingsrätten i ett ärende där en man står åtalad för grovt sexuellt utnyttjande av barn. I samma rättegång står en kvinna åtalad för misshandel.

Hammarland och Eckerö säger nej till en utbyggnad av Kyrkby högstadieskola. Kommunerna skulle hellre se en ny skola på Västra Åland och anser att besluten kring tillbyggnaden stressas igenom i för snabb takt. 

 

Lagtingsledamot Harry Jansson är mycket kritisk till att styrelsen för Ålands gymnasium rekryterade Christian Ivars till posten som förvaltningschef. Ivars anställning avslutades i förrgår, efter åtta månader på posten.

– Det finns nog skäl för landskapsrevisorerna att syna hur gymnasiets förvaltning har fungerat den här mandatperioden, säger Harry Jansson.

 

En personbil voltade efter att ha kört av vägen i Haraldsby på onsdagseftermiddagen. Ingen person skadades.

Tre personer åkte fram och tillbaka med Viking Lines Rosella under två dagar för att stjäla cigaretter från taxfree-butiken. Nu har de dömts till böter för stöld.

Finns det något i det åländska samhället som skulle kunna fungera bättre?

Svarar du ja på den frågan öppnar sig nu en möjlighet att få till stånd en förändring.

Steg ett är att skriva ner vad som stör dig på sajten stormig.ax

Endast nyheter och aktuella händelser och bara via kabel och IPTV, den kompromissen röstades igenom i rättsliga utskottet i EU-parlamentet i går när EU-kommissionens förslag till förordning om sändningar online togs upp.

Hammarlands kommun vill utreda alternativa lösningar före en utbyggnad av Kyrkby högstadieskola klubbas igenom. En av dem är en ny skola på västra Åland. 

Nyligen togs ett steg mot förverkligandet av en ut- och ombyggnad av Kyrkby högstadieskola. Kostnaden beräknas till närmare 3,1 miljoner euro. 

Fler nyheter