Sjöräddningens Svante G bistod på onsdagskvällen en fiskebåt sex sjömil väster om Marhällan.
– Sjön är mycket lugn, vi bogserar henne till Korrvik, säger räddningsskeppare Oscar Strand vid 18.30-tiden på onsdagskvällen.

Sysselsättningen och arbetsmarknadspolitiken är några av huvudpunkterna i regeringens ramria kring de offentliga finanserna kommande år.

Marika Mansén-Hillar har tagit över ordförandeposten i Rederi Ab Eckerö.

Stadsstyrelsen ”uppmärksammar” både infrastrukturnämnden och infrastruktursektorn på revisorernas anmärkningar kring investeringsprojektet Ålandsvägen.
Något ansvar för bristerna bör däremot inte utkrävas, enligt stadsstyrelsens ordförande Tage Silander (MSÅ).
– ingen har gjort något för att få egennytta, säger han.

Den planerade samgången mellan Finström, Geta och Sund flyttas fram ett år, från 2019 till 2020.
– Vi har gått in för det för att hinna med att beakta alla synpunkter, säger Viveka Eriksson (Lib) som är ordförande för styrgruppen.

Ålandstrafikens bokningsregler får kritik för att inte vara tillräckligt flexibelt, men chefen Gilla Karlsson förvarar systemet med att det behövs för att finansiera skärgårdstrafiken.
– Landskapsregeringen tycker inte det är rimligt att vi köper större färjor för att klara av en massa gratisåkare.

Vid 17-30-tiden kolliderade två motorcyklar på Nya Godbyvägen vid Ämnas. Polisen kunde under torsdagskvällen inte uppge någon orsak till olyckan.

De två förarna fördes till sjukhus med ambulans och båda var då vid medvetande.

IFK Mariehamns förre målvakt Josh Wicks har åkt fast i ett dopningstest med spår av kokain i kroppen.
Hans nuvarande klubb, allsvenska Sirius, meddelade att Wicks nu kommer att sparkas.

I går kväll röstade kommunstyrelsen i Finström om en eventuell folkomröstning i kommunen på ämnet samgångsplaner mellan Finström, Geta och Sund. Resultatet blev en majoritet hos nej-sidan.

Fyra personer åtalas för grovt betalningsmedelsbedrägeri efter en stöldräd på Viking Lines Mariella med förfalskade bankkort. Tre av dem åtalas också för grov förfalskning eftersom åklagaren menar att de själva har förfalskat både bankkort och id-handlingar. 

Frågan om etapp ett av omläggningen av Ålandsvägen har inneburit en följetång av bråk i infrastrukturnämnden.
Nu har Mariehamns stads revisorer granskat projektet och riktar kritik mot hur det skötts.

Det är ett, mot bakgrund av det 33 procent sämre fjolårsresultat som Ålandstidningen rapporterade om den 16 februari, sargat Viking Line som samlar ägarna till bolagsstämma i Alandica klockan 12 på onsdagen.

Kultur- och fritidsnämnden anhåller om en stadsplaneändring inför byggandet av en friidrottsarena på Ytternäs sportfält.

Bergsryggar på 2.000 meters höjd, den björntätaste biten natur i USA och äkta trail magic på en hamburgerfest med kristna singlar – det är bara några av de saker Alma Henriksson och Samuel Kontola hunnit uppleva på Appalachian Trail.

Fler nyheter