En man som sedan 2018 begått en lång rad brott döms nu till sex månaders ovillkorligt fängelse. 
Han ska sitta häktad till domen vinner laga kraft.

Äntligen hinner den medicinstekniska utvecklingen i kapp tv-spelsindustrin, skrev den åländske läkaren och neurokirurgen Jimmy Sundblom på Instagram efter att ha prövat att operera med hjälp av den senaste ”3D-glasögontekniken”.

Ålandstidningen direktsände veckans pressinfo från landskapsregeringen med anledning av coronaläget. Här kan sändningen ses i efterhand.

Dagens rättegång mot den man som misstänks för försök till dråp efter ett skottdrama på Lappo i november i fjol ställdes in på grund av utevaro.

Att förlänga läroplikten är inte rätt sätt att få elever att stanna i skolan, menar utbildningsministern Annika Hambrudd (C).

Landskapsregeringen (LR) har inga planer på att följa Finlands exempel.

Efter störningar under förmiddagen fungerar nu Telias telefonnät igen.

Ett bättre debattklimat med mer sakliga och framåtsyftande diskussioner. Det efterlyser de unga som valdes in i lagtinget i höstas och precis har lagt sitt första lagtingsår bakom sig.

Genom att fiska med elfiskeaggregat hoppas Ålands fiskevårdsförening kunna konstatera en starkare reproduktion av öring på Åland. I lördags fiskade man efter yngel i Möckelbybäcken.
– Syftet är att inventera förekomsten av öringsyngel och utvärdera de fiskevårdsåtgärder som gjorts tidigare, säger Lukas Sandberg.

Godby Shipping, med sina sju fartyg, håller så sakta på att rida ut stormen efter ett tungt år. ms Midas har nyss gjort klart med ett långt kontrakt i Karibien
– De kontrakt vi har för 2021 gör att vi tar oss igenom det här, säger vd Dan Mikkola.

Att förlänga läroplikten är inte rätt sätt att få elever att stanna i skolan, menar utbildningsministern Annika Hambrudd (C).
Landskapsregeringen (LR) har inga planer på att följa Finlands exempel.

Arrangörer av idrottsevenemang ska garantera säkerheten för besökare om antalet överstiger 50 personer. Därmed tillåts publik på helgens ligahändelser på såväl herr- som damsidan.

Riksdagsledamot Mats Löfström förde fram önskemål om ytterligare sjöfartsstöd i riksdagens budgetdebatt. Samma efterlysning gjorde han under ett möte med Finlands kommunikationsminister Timo Harakka (SDP).
– Det är livsviktigt för Åland att vi hjälper rederierna genom stormen, säger han.

Ålands synskadade uppmärksammade på torsdagen den internationella Vita käppens dag med en gemensam vandring på Mariehamns gator. Ålandstidningen tog tillfället i akt att vandra på samma villkor med enbart den vita käppen som hjälpmedel.
– Tekniken är inte svår. Det svåra är egentligen då man inser att man behöver den, säger Börje Troberg.

Den åländska alkohollagen kompletteras och förnyas. Målsättningen är att lägga lagförslaget på lagtingets bord under våren.
– Förhoppningsvis är den i kraft till sommaren, säger utbildnings- och kulturminister Annika Hambrudd (C).

Fler nyheter