Jaktminister Camilla Gunell (S) och kansliminister Nina Fellman (S) deltog inte i föredragningen när landskapsregeringen fattade sitt beslut om vårjakten i tisdags.
– Det kändes bättre för mig. Landskapsregeringen är eniga i hur den här frågan ska hanteras, säger Camilla Gunell som inte vill säga något om vad hon själv har för åsikt i frågan.

Kommentarer

Ansvarig minister har inte

Ansvarig minister har inte kurage att vara med i beslutet som hon är högst ansvarig för? Rädda sitt eget skinn vid eventuell rättslig prövning förstås o andra sosse ministern kryper oxå undan. Detta vad LR ministrar åstadkommer, inget ansvar, lätt sen att ge andra skulden, något som präglat hela denna LR, alltid någon annans fel.

Ja, nu vet man vad Sossarna

Ja, nu vet man vad Sossarna anser om den åländska sedvänjan. Att de Finska damerna Nina Fellman och Sara Kemmeter inte accepterar det åländska, det är ej förvånande. Men att Camilla Gunell, född skärgårdsbo fegar ur, det är flagrant fegt.

Jaktministern själv med flit

Jaktministern själv med flit var inte närvarande, låter mycket illa och t.o.m. ruttet. Sådant är ju politikernas ansvarikhet. Å andra sidan de här två sossardamerna påpekar, att nu är Sjögren och andra "libilarerna" skyldiga för vad det sedan kommer att hända, dvs. straffet från EU.

Sidor

Obunden samling håller inget styrelsemöte om misshandelsdomen mot partiets lagtingsledamot Fredrik Fredlund före november.
– Jag tänker inte kommentera om han kan fortsätta representera partiet före domen har vunnit lag kraft, säger partiordförande Bert Häggblom.

ÅHS vårdchef Sirpa Mankinen blir tf klinikchef för psykiatrin, och chefläkare Olli-Pekka Lehtonen blir medicinskt ansvarig.
Detta för att lindra den psykiaterbrist som råder.

En plastlåda med sand brann i dag vid halv två-tiden i Miramargaraget. Branden misstänks vara anlagd.

En ny arbetsgrupp ska koordinera Ålands Vatten Ab:s, landskapsregeringens, ÅMHM:s och omkringliggande kommuners respektive ansvar för skyddet av Långsjön och Markusbölefjärden.
– Vi vet alla vad vi ansvarar för, men har hittills ändå misslyckats, säger näringsminister Camilla Gunell (S).

Ett 60-tal föräldrar slöt upp för att diskutera de stora grupper av ungdomar som har samlats i Godby på helgerna den senaste tiden.
– Det finns ett riskmoment med att vara ute för sent, så jag tycker att de är inne på rätt spår, säger äldre konstapel Nicolai Båsk.

Obunden samling har inte diskuterat på förhand hur partiet ska agera om domen mot Fredrik Fredlund skulle bli fällande.
Det säger lagtingsledamoten Lars Häggblom.

Tea Nordlund, Tony Nordlund och Anja Karlsson räddade under torsdagsförmiddagen en nedsjunken älgkalv ur ett lerdike i Gottby, Jomala.
– Det tog nog 40 minuter. Kalven var utmattad, men verkade må bra, säger Tea Nordlund.

Innan en lagakraftvunnen dom finns mot Fredrik Fredlund kommer lagtinget inte att ta något initiativ i frågan.
– Man får tycka vad man vill om det här, men vi har ett ramverk att hålla oss till, säger talman Gun-Mari Lindholm (MSÅ).

En man döms för två fall av besittningsintrång efter att under flera år ha låtit sina kor beta på andra personers mark. Korna har rivit ner tält och ätit upp odlingar och mannen ska nu ersätta grannarna för förstörd egendom.

Lagtingsledamot Fredrik Fredlund (Ob) döms till 75 dagars villkorligt fängelse för två fall av misshandel. Ett av åtalen förkastas.

Eventuellt närmar sig pensionering för Ulf Grüssner, majoritetsägaren i bussföretaget Röde Orm Ab.
Företaget bjuder nämligen ut sina tre dotterbolag till försäljning.
– Jag hoppas att det kommer någon entusiast som vill fortsätta. Annars ger jag tusan i att pensionera mig, säger han.

Räkna med störningar på Föglölinjen när ms Knipan ersätter ms Skarven.

Undersökningarna av berggrunden mellan Lumparland och Föglö gav precis de positiva besked som FS-Links hoppades på. Nu efterlyser Hasse Holmström att landskapsregeringen öppnar upp för en tunnel när trafiken mellan Åland och Föglö upphandlas.

Fler nyheter