Jaktminister Camilla Gunell (S) och kansliminister Nina Fellman (S) deltog inte i föredragningen när landskapsregeringen fattade sitt beslut om vårjakten i tisdags.
– Det kändes bättre för mig. Landskapsregeringen är eniga i hur den här frågan ska hanteras, säger Camilla Gunell som inte vill säga något om vad hon själv har för åsikt i frågan.

Kommentarer

Ansvarig minister har inte

Ansvarig minister har inte kurage att vara med i beslutet som hon är högst ansvarig för? Rädda sitt eget skinn vid eventuell rättslig prövning förstås o andra sosse ministern kryper oxå undan. Detta vad LR ministrar åstadkommer, inget ansvar, lätt sen att ge andra skulden, något som präglat hela denna LR, alltid någon annans fel.

Ja, nu vet man vad Sossarna

Ja, nu vet man vad Sossarna anser om den åländska sedvänjan. Att de Finska damerna Nina Fellman och Sara Kemmeter inte accepterar det åländska, det är ej förvånande. Men att Camilla Gunell, född skärgårdsbo fegar ur, det är flagrant fegt.

Jaktministern själv med flit

Jaktministern själv med flit var inte närvarande, låter mycket illa och t.o.m. ruttet. Sådant är ju politikernas ansvarikhet. Å andra sidan de här två sossardamerna påpekar, att nu är Sjögren och andra "libilarerna" skyldiga för vad det sedan kommer att hända, dvs. straffet från EU.

Sidor

Hammarlänningen Bengt-Owe Gustafsson är befälhavare på kryssningsfartyget Viking Sky som fick motorhaveri i Norge i lördags.
– Det är klart att det har varit oroliga timmar när man inte visste utgången, säger hans mamma Maj-Gun Gustafsson.
Norska regeringen ger besättningen beröm för hur man hanterade situationen.

Stadsstyrelsen vill inte minska antalet ledamöter i stadsfullmäktige.

Stormen Alfrida kommer att ha en inverkan på skogsbruket som syns i flera decennier, bedömer Svenska lantbruksproducenternas centralförbund (SLC).
Det är viktigt att alla aktörer fortsätter att dra åt samma håll för att så snabbt som möjligt rädda det som går av det stormskadade virket, säger SLC:s ordförande Mats Nylund.

Även papperslösa bör ha rätt till socialvård.
Det anser Emmaus Åland i sitt utlåtande över det nya lagförslaget om socialvård.

Åland United spelade 1-1 i ligapremiären borta mot TiPS på lördagen.

Arkeologer har hittat cirka 5.000 år gamla spannmålskorn på två platser på Åland. Fynden innebär att historien får skrivas om.
– De visar att den gropkeramiska kulturen spred jordbruket till helt nya platser, säger Santeri Vanhanen vid Helsingfors universitet.

Paf bötfälls med 100.000 kronor av Spelinspektionen i Sverige för att kunder som stängt av sig själva via Spelpaus.se ändå kunnat spela på bolagets sajt.
– Vi hade testat vårt system och var säkra på att det fungerade, men ändå fanns det en bugg som gjorde det möjligt att spela, säger kommunikationschef Ludvig Winberg.

På måndag ska lagtinget debattera näringspolitiken. De gör det mot bakgrund av en åländsk ekonomi som stagnerat.
– Vi ligger verkligen efter här på Åland, säger Ålands näringslivs vd Anders Ekström, som en av tre utredare utsedda av landskapsregeringen för att utreda företagens konkurrenskraft.

Staden borde placera en skylt på Lotsberget som välkomnar resenärer. Det föreslogs i en motion till stadsfullmäktige förra året.
Nu för stadsstyrelsen frågan till kultur- och fritidsnämnden, som man anser kan överväga en installation i sin framtida planering.

I går kväll bjöd grupperna DunderSmå och DunderLiten på en fartfylld dansshow i Alandica. Deltog gjorde också några showgrupper och en hiphop-grupp.
Här är fotograf Daniel Erikssons bildspel från showen.

Spelinspektionen har delat ut böter till två spelbolag. Ett av dem är Paf. Orsaken är att kunder kunnat spela på Paf:s sajt trots att man stängt av sig själv.

Sverige har öppnat sin spelmarknad medan Finland överväger att införa ytterligare begränsningar. Det blir i så fall en kortsiktig lösning, tror Sverker Skogberg på Paf.
– Pressen ökar på Finland att gå in för licenser. Samhället vinner på att alla aktörer beskattas, säger han.

Nya regler kan göra förtullning över den åländska skattegränsen både arbetsam och dyr för företag och privatpersoner.
Riksdagsledamot Mats Löfström rasar över förändringarna och landskapsregeringen har givit ärendet hög prioritet.
– Det här är ingen bra sak för Åland, säger finansminister Mats Perämaa (Lib).

Fler nyheter