En allmän ekonomisk osäkerhet och en sviktande transportefterfrågan lyfts av rederierna fram som allt starkare hinder för deras utveckling och tillväxt. Det framgår av den senaste Rederibarometern. 

Tingsrätten går helt på försvarets linje i det stora Cdon-målet. Åtalen om grovt skattebedrägeri förkastas liksom Skatteförvaltningens skadeståndskrav på nio miljoner euro
– En stor lättnad, det har varit jobbiga år, säger Daniel Erikssons advokat Guy Björkqvist.

I dag kom tingsrättens dom i målet mot den tidigare ledningen i postorderföretaget Cdon.
Samtliga fem åtalade frias på samtliga punkter.

I 75-årsfirande Strandnäs FBK:s depå i Norrböle samlas kårister mellan 16 och 67 år i stort sett varje kväll.
– Det sociala är navet i vår verksamhet, säger kårordföranden André Eriksson.

Åländska Harriet Strandvik, hennes man Thomas och deras barn Emilia och Daniel befinner sig i karantän tillsammans med tusen andra turister på ett hotell på Teneriffa. Orsaken är att en coronasmittad italiensk turist vistats där.
– Vi har balkongdörren öppen och ser avspärrningar och poliser med munskydd och plasthandskar, säger hon till Ålandstidningen.

Tusen turister har satts i karantän på ett hotell på Teneriffa på grund av coronaviruset. Resebyrån Tui uppger för Svenska Yle att åtta nordbor finns på hotellet och att det finns finländare bland dem.

Om det hade varit val i dag hade Liberalerna tagit åtta mandat i lagtinget. Det visar resultatet i den senaste Åland gallup.

Sommaren 2010 hittade ett dykarlag under ledning av Christian Ekström ett vrak utanför Föglö som visade sig vara betydligt intressantare än han först trodde.
Det var starten på en mediecirkus av stora mått och ledde till prisrekord på champagneauktionen 2011. Kritik och avtagande intresse gjorde dock att det nu varit tyst i flera år.

Det behövs både en miljöinventering och en arkeologisk inventering av ”centralområdet” i Jomala.
Det är två av de invändningar som landskapsregeringen gör mot kommunens förslag till ändrad delgeneralplan.
Bland annat finns den skyddsvärda arten Guckusko i planområdet.

Som Ålandstidningen skrev i går ställde de hårda vindarna till det för Silja Galaxy när hon i lördags skulle lägga till i Mariehamn. Enligt operativa chefen med ansvar för säkerhetsfrågor, Hans Friberg, var det dock aldrig nära en kollision.
– Det var en välkontrollerad manöver, säger han.

Alfons Welin och Alfred Welin ser fram emot att få flyga hem från Teneriffa.

De flesta av de på Gran Canaria och Teneriffa strandsatta ålänningarna har nu fått besked om att de får flyga hem under måndagen.
– Vi sov på flygplatsen i natt, säger Maria Welin från Teneriffa.

Vattenståndet är ovanligt högt just nu, speciellt i vikarna. Christian Nordas på Ålands vatten är ändå inte orolig för att saltvattnet ska kontaminera sötvattenbestånden.

– Vi har höga nivåer av grundvatten just nu som håller emot, säger han.

Den 5 november. Då vill den finska regeringen att totalrevisionen av självstyrelselagen ska vara klar.
En tajt tidtabell för arbetet som strandade hösten 2018.
– Det är en ansträngd tidtabell, men vi är glada att man vill komma vidare med totalreformen, säger kansliminister Harry Jansson (C).

Det höga vattenståndet, som under fredagen och lördagen fick sällskap av hårdare vind med stormstyrkor i byarna, skadade flera bryggor och båthus runtom i landskapet.

Fler nyheter