Lagtingshuset fasadplattor är i så dåligt skick att de måste bytas ut.
– Vi behöver en extern konsult som kan planera detta. Det finns ingen på Åland med den marmorkunskapen, säger landskapets fastighetschef Jan Manselin.

Kommentarer

Du Sailor, något av en

Du Sailor, något av en själsfrände ... biografen är ett Landells försök att sätta lite liv i Jomalas förort – en privat investering dessutom. Och som sådan bara måste den ju – med alla tillgängliga medel – motarbetas ... naturligtvis, liksom! Att argumenteringen för dylika stordåd är mest bara skrattretande – det tackar man för.

Men orsaken till att staden

Men orsaken till att staden "bråkar" med Landell är ju att han villigt tog emot pengar för att rusta upp huset i enlighet med K-märkningen men sedan rustade upp det utan att ta hänsyn till villkoren. Jag tycker det är bra att staden håller i skattepengarna utan att ge efter när ingångna avtal inte hålls. Sedan var det förstås en stor kulturgärning och bra för staden att biografen blev upprustad, men bidraget han fick var inte ett kulturbidrag utan för att se till att det unika med byggnaden bevarades.

Just det! Om

Just det! Om Landskapsregeringen dessutom skulle lyckas avyttra 1.200 marmorplattor, a 60 kilo per styck, som gravstenar – då kunde ju åtminstone en ”modifiering” av Självstyrelsegården tänka bli en riktigt lyckad affär!

15 dagsböter, sammanlagt 195 euro, blev straffet för den 29-åriga kvinna som sålde en Muminmugg på internet utan att leverera den till köparen.

Övervägande positiv – men inget jubel. Så sammanfattas det privata näringslivets syn på de kommande tolv månaderna i Åsub:s konjunkturbarometer.

Landskapsregeringen har tillsatt en en utredning som ska se över förutsättningarna för en bolagisering av Högskolan på Åland.

Bruno Carlson har utsetts till ny vd för Plastogruppen.

Personal på Åland Post har kallats till nya förhör angående misstankarna om bland annat grovt dopningsbrott.

Pia Karlsson, skadereglerare för djurskador vid Ömsen, säger att fler hundägare än tidigare hör av sig med frågor kring hundbett och problem med sina hundar.  
– Det verkar finnas ett behov av mer information. 

Gunnar Sommarströms labrador retriever attackerades av en  american staffordshire terrier.
– Hade det varit en mindre hund som blev biten hade den fått ryggen knäckt, säger han. 

Under lördagen övade Frivilliga räddningstjänsten ett riktigt skräckscenario på Torget i Mariehamn.
– En bil har kört in på Torget och mejat ner människor av okänd anledning, säger beredskapschefen Olof Collin.

Arbetet med att ta fram ett förslag till delgeneralplan för Mariehamns centrum pågår vid stadsarkitektkansliet.
Efter att planutkastet blev klart i slutet av 2016 har tre större frågor tillkommit som ska inkluderas i delgeneralplanen: Österhamn, trafiken och parkeringarna.
– Om det inte blir en lösning på parkeringsfrågan kanske det inte blir någon förtätning i den grad som vi har skissat på, säger stadsarkitekt Sirkka Wegelius.

Hammarudda gårds jaktlag prisas för sina viltvårdande insatser under Jaktens dag på lördagen.

Med en sönderrostad stålspont och sprickor i betonggrunden riskerar Mariebad att sjunka i Slemmern. Det gör uppgifter till Ålandstidningen gällande.
– Vi vet ännu inte om farhågorna stämmer, men om de gör det skjuter prislappen för renoveringen i höjden. Frågan blir om det ens är värt att renovera, eller om det är bättre att riva och bygga nytt, säger stadsfullmäktigeledamot John Holmberg (Lib).

Sysselsättningen och arbetsmarknadspolitiken är några av huvudpunkterna i regeringens ramria kring de offentliga finanserna kommande år.

Marika Mansén-Hillar har tagit över ordförandeposten i Rederi Ab Eckerö.

Fler nyheter