Stadens nya delgeneralplan och parkeringsnorm riskerar att inte bli det lyft som krävs för att vända näringsidkarnas och folklivets flykt från centrum.
Det säger fastighetsägaren Eriksson Capitals vd Trygve Eriksson.
– Planerarna verkar ha glömt den ekonomiska verkligheten.

Kommentarer

Problemet är i klartext som

Problemet är i klartext som Trygve säger, att ingen i planeringen verkar kunna räkna på fastigheter som investering. Detta samt att stadsarkitektbyrån planerar för hur samhället ser ut idag, inte hur det troligtvis ser ut om 20-30 år. Vi kommer då antagligen ha mindre bilar, och mera kollektivt åkande / bilpooler / andra färdmedel. Det är också totalt paradoxalt att ha en vision för Mariehamns som en grön stad, med parkeringsplatser överallt. Det går inte ihop. Det saknas en röd tråd. Det är för mycket gammalt tänk.

Man kunde bygga en större

Man kunde bygga en större parkeringsplats åt LR vid rökerirondellen och överlåta den befintliga åt allmänheten. Förutom att det skulle vara bra ut rent hälsoperspektiv så kanhända det även skulle leda till att ledamöternas hjärnor under promenaden skulle syresättas och leda till kloka beslut.

Sossarna med bistånd av

Sossarna med bistånd av stadsarkitekten och stadsdirektören strävar efter att göra Mariehamn till en sovstad. Dom som satt sossarna vid makten är naturligtvis medskyldiga. Sossarna jobbar efter sin ideologi dvs avundsjukan främst.Vill du att staden skall utvecklas så tänk på hur du röstar nästa gång !

Mariehamns problem är inte

Mariehamns problem är inte att det är för mycket i bilar i farten utan att det är för lite bilar. Enda gången det är rörelse i staden är när folk skall på jobb och hem från jobb. Övriga tider är även gatorna tomma. Mariehamn är tack vare sosse politiken bland tjänstemän och politiker blivit en sovstad även på dagarna och påminner idag om en förort.

Sidor

En gemensam kommunal räddningsmyndighet tog ett stort steg mot förverkligande i går. På ett stormöte reddes de allra flesta frågetecknen ut.
– Jag skulle våga säga att vi till 99 procent har ett avtal, säger Harry Jansson, kommunstyrelsens ordförande i Jomala.

Det kan inte uteslutas att polisen – genom att på olämpliga sätt förhöra stressade vittnen med narkotikaproblem – producerade en fullständigt vilseledande förundersökning.
Det säger den rånåtalade mannens ombud Trond Hornseth i Åbo hovrätt.

För att uppmärksamma internationella barndagen ordnade daghemmet Gullvivan under tisdagen en barnparad. Hela dagiset gick till butiken i samlad tropp med plakat och flaggor .
– Barnen är det allra viktigaste vi har, säger branträdgårdsläraren Rosita Westerberg-Grönroos.

Kaj Grundström tar över som ordförande för Mariehamns Pensionärsförening, MPF, efter Kaj-Gustav Sandholm.

Initiativtagaren Hanna Salmén, IF Finströmskamraterna och Åland United tilldelas årets Rädda barnen-pris för att i flera år ha arrangerat fotbollsskolan Annica Sjölund Summer Camp för tjejer.

I kväll får infrastrukturnämnden flera svar om den första etappen av Ålandsvägens ombyggnad.

Kantstenarna och tjärasfalten hör till det som tas upp i tjänstemännens beredning.

Vad betyder effektivisering mer än nedläggning av lokal service? Och hamnar fullmäktige i finkan om Eckerö motsätter sig reformen?

Det var två av frågorna som oroade Eckeröbor under måndagskvällen ställde till utredarna Jan-Erik Enestam och Marcus Henricson.

Staden måste placera ut stora mängder sprängsten på platsen för den planerade friidrottsarenan i Ytternäs. Annars riskerar den nya anläggningen att sätta sig.
Åtgärden betyder att invigningen försenas till sommaren 2020 – och att friidrotten därmed står utan löparbanor den våren.

Efter tre dagars debatt antog lagtinget lagen om ny kommunindelning.
Men talman Gun-Mari Lindholm (MSÅ) ville skjuta på beslutet – och lade ned sin röst.
– Det gick inte att göra på annat sätt, säger hon.

Då alla 41 församlingar som håller val har räknat sina röster är det preliminära valdeltagandet i Borgå stift 16 procent. I valet 2014 var deltagandet 15,7 procent, enligt Kyrklig Tidningstjänst.

Ålands natur och miljö vidhåller i ett genmäle till landskapsregeringen sina synpunkter på kortruttens första vägplan som man tidigare framfört i ett besvär. Samtidigt uppmanar man landskapsregeringen att invänta avgörande av besväret innan kortrutten förverkligas.

Högsta förvaltningsdomstolen har riktat en begäran om förklaring till Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet med anledning av den tjänst som ombildades tidigare i år. 

Bakom besväret mot beslutet om ombildningen står 14 anställda vid ÅMHM.

Det går att bevara kulturmiljön och samtidigt utveckla Kastelholmsområdet. Det menar Landskapets fastighetsverk.
– Jag upplever att många tycker att det finns jättemycket potential i det här området men att det har hänt alltför lite, säger vd Stefan Rumander.

Fler nyheter