Stadens nya delgeneralplan och parkeringsnorm riskerar att inte bli det lyft som krävs för att vända näringsidkarnas och folklivets flykt från centrum.
Det säger fastighetsägaren Eriksson Capitals vd Trygve Eriksson.
– Planerarna verkar ha glömt den ekonomiska verkligheten.

Kommentarer

Problemet är i klartext som

Problemet är i klartext som Trygve säger, att ingen i planeringen verkar kunna räkna på fastigheter som investering. Detta samt att stadsarkitektbyrån planerar för hur samhället ser ut idag, inte hur det troligtvis ser ut om 20-30 år. Vi kommer då antagligen ha mindre bilar, och mera kollektivt åkande / bilpooler / andra färdmedel. Det är också totalt paradoxalt att ha en vision för Mariehamns som en grön stad, med parkeringsplatser överallt. Det går inte ihop. Det saknas en röd tråd. Det är för mycket gammalt tänk.

Man kunde bygga en större

Man kunde bygga en större parkeringsplats åt LR vid rökerirondellen och överlåta den befintliga åt allmänheten. Förutom att det skulle vara bra ut rent hälsoperspektiv så kanhända det även skulle leda till att ledamöternas hjärnor under promenaden skulle syresättas och leda till kloka beslut.

Sossarna med bistånd av

Sossarna med bistånd av stadsarkitekten och stadsdirektören strävar efter att göra Mariehamn till en sovstad. Dom som satt sossarna vid makten är naturligtvis medskyldiga. Sossarna jobbar efter sin ideologi dvs avundsjukan främst.Vill du att staden skall utvecklas så tänk på hur du röstar nästa gång !

Mariehamns problem är inte

Mariehamns problem är inte att det är för mycket i bilar i farten utan att det är för lite bilar. Enda gången det är rörelse i staden är när folk skall på jobb och hem från jobb. Övriga tider är även gatorna tomma. Mariehamn är tack vare sosse politiken bland tjänstemän och politiker blivit en sovstad även på dagarna och påminner idag om en förort.

Sidor

ÅCA:s mångåriga vd Johannes Snellman har sagt upp sig.
”Jag och styrelsen tycker olika i ett antal frågor”, skriver Johannes Snellman i ett pressmeddelande.

Högskolan på Ålands rektor Jonas Waller ha sagt upp sig, det meddelar högskolan i ett pressmeddelande.
Jonas Waller meddelade skolan sitt beslut i dag.

Fler falska sedlar än normalt har påträffats under november och december. Det skriver polisen i ett pressmeddelande. De förfalskade sedlarna är av valörerna 20 euro och 50 euro.

Den ordinarie psykologen vid primärvården är föräldraledig och Ålands hälso- och sjukvård har inte lyckats hitta någon vikarie.

– Därför har vi döpt om mottagningen, säger Tora Woivalin, chef över primärvården vid Ålands hälso- och sjukvård.

Stadsarkitektkansliet skärper formuleringarna för skyddsvärda byggnader från ”bör skyddas” till ”skall skyddas” i förslaget till ny delgeneralplan för Mariehamns centrum. Helt i enlighet med plan- och bygglagen, enligt stadsarkitekt Sirkka Wegelius.
– Det måste anges i generalplanen vilka byggnader som har ett kulturhistoriskt värde och är skyddsvärda.

Infrastrukturnämnden går med på Viking Line Buss förslag om att byta bränsle till biodieseln Neste My för stadens kollektivtrafik under resten av avtalsperioden.
Bränslet innehåller bland annat en restprodukt från produktionen av palmolja. Stadens miljösamordnare Ulf Simolin förordade därför inte bytet.

När lagtinget behandlade den tredje tilläggsbudgeten för 2018 hamnade skärgårdsfärjan ms Ejdern i hetluften.
– Jag tycker faktiskt att skärgården har rätt att kräva lite mer av den basservice man använder dagligdags än detta fartyg, sade Veronica Thörnroos (C).

Senast till hösten vill Saltviks kommunstyrelse kunna ta ställning till vilken entreprenör som ska bygga om Sunnanberg vårdhem.

Lantrådet Katrin Sjögren (Lib) uttryckte sin besvikelse över att diskussionerna om självstyrelselagen havererat.

Inte heller Ålands riksdagsledamot, Mats Löfström, ser någon lösning i sikte.

– För tillfället är sannolikheten inte stor, säger han.

En åländsk företagare som sedan 1998 i flera omgångar lånat pengar av en utländsk affärsman stäms nu för obetalda skulder från det långa skuldförhållandet. Käranden yrkar på att mannen omedelbart ska reglera skulden som uppgår till totalt 447.000 euro.

Den finländska regeringen vill göra en total översyn av våldtäktslagstiftningen, där en samtyckeslag ska ingå.
Det välkomnas av Ålands riksdagsledamot Mats Löfström.
– Kvinnor och barn måste ha ett grundmurat skydd, säger Löfström.

Alla fast bosatta som Ålands elandelslag känner till eller som anmält fel med eldistributionen borde nu fått tillbaka elen. Det meddelade andelsbolagets vd David Karlsson på tisdagskvällen.

Landskapsregeringen har utsett Viking Lines förre vice vd Andreas Remmer till ny styrelseledamot i Paf.
Han efterträder Danne Sundman som avled i november.

Fler nyheter