Kansliminister Nina Fellman (S) och Finlands inrikesminister Paula Risikko (Saml) enades under onsdagen slutligt om tillvägagångssättet för att få tillbaka Veikkaus till sommaren.
– Den politiska ordern är given av Paula Risikko, säger Nina Fellman.

Kommentarer

Finska sidan tycks vara

Finska sidan tycks vara berikad med lika okunniga ministrar som Åland. Att komma hem och slå på stora trumman och säga att nu är det löst är nog att slå blådunster i ögonen på folk. Det är nog inte någon enskild minister som kan lösa det här, av LR, skapade problemet. Det krävs nog mycket till än "ordern" från någon minister. Veikkaus blir nog borta mycket länge om de alls kommer tillbaka. Dags att se sanningen och våga erkänna den.

"Lite ljuga pryder vackert

"Lite ljuga pryder vackert tal", heter det . Också om det är minister Fellmans heta önskan att detta skall lösa sig så enkelt som genom en resa till Helsingfors och ett samtal med en minister, så borde hon vid det här laget ha lärt sig att förhandlingar kräver diplomati och omdöme, båda två egenskaper som hon visat sig sakna, tyvärr.

jag fick epost igår från

jag fick epost igår från Polisstyrelsen, där dom påpekar att Åland bör ändra sin lotterilag, som det är nu kan inte polisen på fastlandet göra något. utan LR bör åtgärda detta och när dom inte har gjort något. Så då beslöt Veikkaus att dra in spelandet på Åland. Men här sitter Fellman och ljuger för folket.

Månne Fellman och hela

Månne Fellman och hela Sjögrens regering ha förstått fel igen. Så hände nämligen när Sipilä lovade 60 miljoner till vindkraft och när Berner lovade högre klumpsumman. Allt gick ändå åt skogen. Samma är nu bara att vänta. Antagligen åländska ministrar kan inte kommunicera eller inte förstå finska, engelska eller något annat språk heller.

Jo jo, Karlsson. Men fru

Jo jo, Karlsson. Men fru "kommunministern" har ju förmodligen verkställt sin kännspaka ordergivning. Så nu återstår bara att invänta besked på vart den leder den här gången, ju. Om inte annat så har hon ju både förmågan och vanan att hålla förvaltningsdomstolar sysselsatta!

Långtidssjukskrivningar och övertidskostnader väntas tynga Räddningsverkets resultat med 50.000 euro i år.
– Långtidssjukskrivningarna är yrkes- och åldersrelaterade, säger tillförordnade räddningschefen Karl Nordlund.

287 personer bänkade sig under lördagskvällen för supé på Arken, när Ålands cancerförening för elfte året i rad ordnade gala till förmån för Rosa Bandet och Blå Bandet.
Efter maten dansade än fler till tonerna av Conny Henrix, Tonfixarna och Sunrize.

En cyklist fördes vid 17.15-tiden på lördagseftermiddagen till sjukhuset efter att ha krockat med en personbil på Lillåkersvägen i Strandnäs.

Tre frivilliga brandkårer släckte under lördagseftermiddagen en 300 kvadratmeter stor markbrand i Bertbyvik, Saltvik.
Två brandkårer släckte samtidigt en mindre markbrand i Tranvik, Sund.

Det blev rena rama Hitchcock-filmen när Viking Line Cinderella passerade Marhällan tidigare i veckan. På grund av den täta dimman flög hundratals fåglar rakt in i fartyget.

Under fredagen anmäldes bland annat klottrande ungdomar samt stökiga hemmafester till polisen.

Formerna vid den nya rondellen på Ålandsplan börjar ta sig. Just nu gjuts den kantsten som ska avskilja körbanan runt hela rondellen. Därefter asfalteras rondellen stegvis.
– Det är lite dominoeffekt över arbetet, säger Aadu Nael, grävmaskinist på Karlssons Schakt & Transport.

Det tidigare vice lantrådet Jörgen Strand har beslutat sig för att ställa upp i lagtings- och kommunalvalet 2019.
– Jag ställer upp för att jag har ett tydligt samhällsintresse.

Air Leap fick sitt eftertraktade och nödvändiga AOC-certifikat av svenska Transportstyrelsen. Nu ska flygbolaget inleda trafik med ett avtalsenligt plan från och med måndag morgon.

Det blir Byggnadsfirma Hans Mattsson Ab som bygger det nya samlingshuset i Jomala. Byggstart sker i november.

Den åländska företagaren övertog lagstridigt en traktor värd minst 25.000 från sitt företag – sex dagar före detsamma försattes i konkurs.
Det skriver konkursförvaltaren, som yrkar att traktorn förs tillbaka till boet.

I går avslutades Viking Lines samarbetsförhandlingar. Tio tjänster försvinner, varav tre i Mariehamn.

Landskapsregeringen vill införa ett stöd för att hämta avställda fordon till skrotning.
– Det är en början på att röja upp bland alla fordon som borde skrotas och avregistreras, säger Mona Kårebring-Olsson på miljöbyrån.

Fler nyheter