Kansliminister Nina Fellman (S) och Finlands inrikesminister Paula Risikko (Saml) enades under onsdagen slutligt om tillvägagångssättet för att få tillbaka Veikkaus till sommaren.
– Den politiska ordern är given av Paula Risikko, säger Nina Fellman.

Kommentarer

Finska sidan tycks vara

Finska sidan tycks vara berikad med lika okunniga ministrar som Åland. Att komma hem och slå på stora trumman och säga att nu är det löst är nog att slå blådunster i ögonen på folk. Det är nog inte någon enskild minister som kan lösa det här, av LR, skapade problemet. Det krävs nog mycket till än "ordern" från någon minister. Veikkaus blir nog borta mycket länge om de alls kommer tillbaka. Dags att se sanningen och våga erkänna den.

"Lite ljuga pryder vackert

"Lite ljuga pryder vackert tal", heter det . Också om det är minister Fellmans heta önskan att detta skall lösa sig så enkelt som genom en resa till Helsingfors och ett samtal med en minister, så borde hon vid det här laget ha lärt sig att förhandlingar kräver diplomati och omdöme, båda två egenskaper som hon visat sig sakna, tyvärr.

jag fick epost igår från

jag fick epost igår från Polisstyrelsen, där dom påpekar att Åland bör ändra sin lotterilag, som det är nu kan inte polisen på fastlandet göra något. utan LR bör åtgärda detta och när dom inte har gjort något. Så då beslöt Veikkaus att dra in spelandet på Åland. Men här sitter Fellman och ljuger för folket.

Månne Fellman och hela

Månne Fellman och hela Sjögrens regering ha förstått fel igen. Så hände nämligen när Sipilä lovade 60 miljoner till vindkraft och när Berner lovade högre klumpsumman. Allt gick ändå åt skogen. Samma är nu bara att vänta. Antagligen åländska ministrar kan inte kommunicera eller inte förstå finska, engelska eller något annat språk heller.

Jo jo, Karlsson. Men fru

Jo jo, Karlsson. Men fru "kommunministern" har ju förmodligen verkställt sin kännspaka ordergivning. Så nu återstår bara att invänta besked på vart den leder den här gången, ju. Om inte annat så har hon ju både förmågan och vanan att hålla förvaltningsdomstolar sysselsatta!

Den här helgen och den kommande veckan är Ålands intensivaste turist- och evenemangsperiod.
Och det blev en jobbig start för ordningsmakten.
Bland annat upprättades en anmälan om grov misshandel efter att en person knuffats från en brygga.

De vet du bjöd i fredags kväll på en svettig show som gick hem hos de åländska Rockoff-besökarna.

En engångsgrill var orsaken till att brandkåren fick rycka ut och släcka en liten markbrand vid Dalkarby träsk under lördagsförmiddagen.
Räddningstjänsten vill påpeka att eldningsförbud fortfarande råder och att brandrisken är stor trots regnskurarna.

Polisen har ännu ingen misstänkt efter gårdagens brand i Godby igår klcokan 12.30. Man efterlyser ännu upplysningar kring händelsen.

Ålandsbanken har gått in som delägare i Fintechbolaget Dreams. Samtidigt redovisar banken en resultatförbättring med 50 procent jämfört med det andra kvartalet 2017.

Procenten kvinnor jämfört med procenten män som står på Rockoffs scen väcker känslor. Siffran för de manliga akterna är 23 medan siffran för de kvinnliga akterna är 7, något som Ålands Feministparaply gärna skulle se en tydligare dialog kring.

Extremvärmen kräver riklig bevattning i Mariehamn och om man slutar att bevattna i staden skulle allt torka bort.
– Å ena sidan vill sporten ha gröna planer å andra sidan tycker folk att det är lyxkonsumtion att lägga vatten på planerna, säger Jonny Sederström, arbetsledare på idrottsanläggningarna i Mariehamn.

Anders Wiklöf har vid flera tillfällen firat sin födelsedag den 25 juli genom att ge grandiosa konserter gratis för ålänningarna, så också i år.
Men nästa år kan det blir aktuellt med en konsert i Sverige också.
– Vi tittar på det, säger Anders Wiklöf.

De kommande veckorna förväntas polisen få mycket att göra i och med alla evenemang runtom ön. Värmen och intag av alkohol förväntas bidra till ökade insatser.

Ålandsbanken ökade sitt rörelseresultat med 51 procent det andra kvartalet jämfört med samma period i fjol. Vinsten per aktie det andra kvartalet blev 0,38 euro (0,26 euro).

Optinova är ett mycket globaliserat företag, vilket gör att den pågående handelskonflikten påverkar både bolagets försäljning och tillgången på råvaror.
– Tillgången på råvara är det klart största orosmolnet, säger Anders Wiklund, vd för Optinovakoncernen.

70 båtar, hundratals båtentustiaster och tiotusentals hästkrafter. På lördag brummar årets Poker Run-deltagare ut i den åländska skärgården för att samla spelkort, cruisa och ha roligt.
– Det bästa med att åka muskelbåt är ljudet och vinden, säger Morgan Mörn som är med och arrangerar träffen.

Landskapsregeringen, räddningsledningen, Brand- och räddningsförbundet och Landskapsalarmcentralen går i dag ut med en gemensam uppmaning till mycket stor försiktighet när det gäller all aktivitet som kan orsaka gnistor och brand i skog och mark. Här är hela pressmeddelandet:

Fler nyheter