250 polska supportrar befann sig under onsdagen på Åland. Polisen var i full beredskap för att kunna hantera eventuella sammandrabbningar, men inga större insatser krävdes. Hela säkerhetsoperationen blev däremot en dyr historia.
– Det handlar om siffror på tiotusentals euro, säger polismästare Maria Hoikkala.

Kommentarer

Tack, Maria Hoikkala, för den

Tack, Maria Hoikkala, för den perfekt skötta insatsen. Allt var rätt - god synlighet av en polisstyrka vars storlek i sig var tillräcklig för att förebygga bråk, resolut insats genast i början och senare då det behövdes, vänligt bemötande. Att det blev dyrt är inte polsens fel; det måste ju arrangörerna ha kunnat räkna ut i förväg. Hälsa och tacka alla dina medarbetare på Åland och i Egentliga Finland! Äntligen en myndighet som vet vad den skall göra, och hur -- sådana behöver vi fler av.

Jamen, vi kan ju lägga ner

Jamen, vi kan ju lägga ner Trobergshemmet ! Då blir Findus och andra sportfantaster säkert glada . Det brukar ju gå ut över dom gamla med vårdbehov, det såg vi ju på Gullåsen . Och alla s k fattigpensionärer betalar säkert gärna till idrottens stackare.Vad kostade öspelen t e x ? Och nu detta spektakel !,Idrotten och konsten verkar det alltid finnas pengar till .Men dom allra flesta blir faktiskt äldre och i behov av vård i någon form. Så en prioritering behövs !

IFK Mariehamn skall

IFK Mariehamn skall självklart betala, och de har de väl också räknat med? Så blåögda kan de ju inte vara att de tror att någon annan skall betala deras arrangemang. Dessutom tycks de ju få mycket TV-pengar för kalaset. En enskild klubb skall inte kunna göra ett arrangemang som kan vara farligt, och låta samhället betala skyddet. Matchen kunde ju ses bara av en liten grupp människor, inte alla ålänningar, så den var en privat tillställning. Den här diskussionen kunde vara slut om bara MIFK har kuraget att säga rent ut att de skall betala.

Jag är ingen sportfantast men

Jag är ingen sportfantast men vet hur det fungerar i övriga länder. Att några bittra personer på Åland anses att detta skall lösas på ett annat sätt och inte förstår reglerna är löjligt. Det är inte MIFK som beställt all extra bevakning utan polisen eller eventuellt Mariehamns stad. Idag är det svårt för polisen att kräva att föreningarna skall betala för extra insatser på och runt arenan. Detta är juridik idioter och inte nått jävla tyckande.

Om Findus-hycklaren skulle

Om Findus-hycklaren skulle vara så där påläst som han tror sig vara, borde han nog känna till att diskussionen om vem som skall betala säkerhetspådraget vid liknande tillställningar, även har pågått i Sverige. Och tillmälet "juridik idiot" får nog stå för Findus själv.

Sidor

Enligt landskapets näringsavdelning är det rimligt att anta att antalet sportfiskare är 20.000-27.000 per år. Det skriver man i en motivering till hur man beräknat de ifrågasatta siffrorna.

Den 22-årige mannen gjorde den 15 juli flera vårdslösa omkörningar och framförde på vissa vägavsnitt personbilen så snabbt som 151 km/h.

Dagsböter om 480 euro samt körförbud till den 17 november blev i går straffet från Ålands tingsrätt.

Flera åländska hemsidor, däribland Ålcoms, Ålands radios och Ålandstidningen, drabbades på torsdagseftermiddagen av en ny DDoS-attack.

Det första stora samarbetsavtalet gällande ombyggnaden av Slottsbanan är nu undertecknat. Det skriver Ålands golfklubb på sin hemsida.

Samtidigt som kärnvapenskramlet och spänningarna på Koreahalvön ökar valde ålänningen och före detta DI-journalisten Mosse Wallén att resa till Nordkorea. Ett besök i kontrast till allt det som rapporteras i media.

– Man insåg att vissa saker var bättre än vad man hade förväntat sig medan andra var sämre.

Kortruttmotståndarnas kritik har fått oproportionerligt mycket uppmärksamhet. Den stora majoriteten Föglöbor tycker faktiskt att landskapsregeringens förslag till kortrutt är det bästa alternativet för att trygga framtiden i Föglö – och i alla andra skärgårdskommuner.

Det säger flera barnfamiljer som Ålandstidningen träffar i Degerby.

Geta kommunfullmäktige beslutade i går att bevilja tilläggspengar för byggnationen av en ny branddepå.

Misshandel och lindrig misshandel, motstånd mot tjänsteman, olovlig körning, trafikförseelse och straffbart bruk av narkotika.
De misstänkta brotten togs upp av Ålands tingsrätt i dag. Svarandena är unga män. Två av dem var minderåriga när händelserna utspelade sig.

Polisen har fått en fingervisning om vilka preskriptionstider som gäller för de många journalintrången vid ÅHS.
– Vi har fått ett utlåtande från åklagaren, mer säger jag inte i nuläget, säger förundersökningsledare Olof Lindqvist.

De statligt anställda tjänade mest av samtliga anställda inom den offentliga sektorn på Åland 2016. Deras lön landade på i genomsnitt 3.563 euro per månad.

Behandlingen av Finlands nya alkohollag inleddes i går i riksdagen. Riksdagsledamot Mats Löfström lyfte under remissdebatten frågan om små bryggerier och gårdsförsäljning.
– Jag tycker att förslaget om gårdsförsäljning från små bryggerier är ett bra förslag. Men i och med att man sätter en gräns snedvrider man konkurrensen.

Ålandstidningens upplaga ökar för tredje året i rad. – Det är väldigt roligt att trenden håller i sig. Vi tackar alla våra läsare för förtroendet, säger Niklas Lampi, vd och chefredaktör.

På Hammarudda såg i Gottby sågar familjen Eriksson till virke som man kanske inte annars hittar i bygghandeln. I helgen slår man upp portarna för Skördefestens besökare.
–Förr i tiden fanns det ett sågverk i nästan alla byar och det är många yngre som inte upplevt det. Det är något vi gärna vill visa upp, säger ägaren Tage Eriksson.

Fler nyheter