Finansminister Mats Perämaa (Lib) säger att beslutet motsvarar ägaren landskapsregeringens ambitioner och förväntningar på bolaget.
– För sin del har regeringen sagt att spelaransvar får och ska påverka vinstutvecklingen negativt, säger han.

Kommentarer

Angående Landskapsregeringens

Angående Landskapsregeringens (LR:s) spelansvar – finansminister Mats Perämaa, citat: ”Det har diskuterats ett antal olika åtgärder och det finns redan en hel palett som införts. Det här beslutet ger en viktig tydlighet, den garanterar att det inte går för långt.” ... På bilden tillhörande artikeln framgår tydligt hur oerhört nöjd Perämaa är med sitt ansvarstagande. Att åtgärden som sådan är hans – ingen annans – det stämmer högst förmodligen helt överens med sanning, det. Också den smått furstliga ”modifieringen” av Paffens styrelsearvoden överlag stadfästes ju på enskild föredragning. Huruvida den citerade ”åtgärdspaletten” – Paffens trognaste kunder till gagn – i och med att enskilda förluster nu maximeras till 30.000 euro per år ... om den specifika säkerhetsaspekten bör tillskrivas Perämaa exklusivt ... det framgår inte i artikeln! Och inte med ett ord nämns ”palett-garantens” (30.000 euro) relevans till en Paffens ivrig kund med full folkpension som ordinarie levebröd. Förövrigt, och med en liten hänvisning åter till bilden ifråga – för Gräsrots del ter sig likheten mellan Mats Perämaas och Nina Fellmans ”ödmjuka” användning av folkets makt dag för dag allt tydligare.

Kan tänka mig att det är

Kan tänka mig att det är förhållandevis vanligt att en storspelare, som förmodligen brukar flera spelkonton på ett antal sajter, tidvis når förluster på 30 000 euro. Är så fallet riskerar Paf att tappa de "viktigaste" kunderna vilket påverkar oms och res negativt. Därmed är ett maxtak ingen bra lösning. Det borde ju finnas algoritmer och mjukvara som kan "läsa" av missbruksspelarna på ett effektivare sätt kan man tycka. Personligen tycker jag att Paf borde lägga ner all casino/enarmad bandit-verksamhet online och endast bedriva fartygsbaserad verksamhet och en onlineaffär som endast inkluderar "tippning".

Ålandstidningens insändarsida

Ålandstidningens insändarsida verkar locka till sig de mest negativa människorna på Ön. Oberoende vilka beslut som tas och oberoende av syftet bakom besluten så startar gnällspikarna sin körsång. När gnällspikarna ser sig i spegeln, ser de då bilden av en negativ gnällspik eller ser de en bild av en person som konstruktivt bidrar till debatten och Ålands utveckling?

Citat: Ӂlandstidningens

Citat: ”Ålandstidningens insändarsida verkar locka till sig ... .” ... I sin helhet belyser den citerade kommentaren en kännspak analys, jo. Men trots den nu totala frånvaron av argument i sak framstår den aktuella analysen som osedvanligt ”konstruktiv”. Och den klarsyntheten, den torde vara skapad av att analysframställaren, som sådan, nu verkar ha sällsynt både många och tunga järn i elden.

Den numera partilöse lagtingsmannen Fredrik Fredlund överklagar misshandelsdomen från tingsrätten. Han dömdes till 75 dagar villkorligt fängelse i september. Tidsfristen för besvär i ärendet gick ut på måndagen.

Ålands vattens vd Christian Nordas bemöter kritiken från ÅMHM om dålig beredskap med försiktighetsmått.
– Att bygga om pumpanläggningen i ett kritiskt läge medför nya risker.

Filmer som visar hur man säkert seglar in i flera mindre hamnar håller på att tas fram inom Central Balticprojektet ”Port Mate”.
Från Åland deltar Sottunga och Kökar.

En oroad person tillkallade under söndagen polis då en okänd person bultade på dennes bostad.

Slakthallarna är fulla till februari och merparten av det överskott som Dahlmans slaktar på grund av årets foderbrist säljs till Finland med förlust.
– Det kommer att bli ett väldigt tufft år för Dahlmans, säger vd Johannes Dahlman.

Snart fortsätter förhören med de elva Åland Post-anställda som alltjämt misstänks för brott efter Tullens tillslag i Sviby för ett år sedan.
– Att det dröjer så länge beror på att Tullen letar efter något som inte har hänt, säger Åland Posts vd Henrik Lundberg.

Johan Karrentos film om den åländska penningtvättshärvan, ”Att sminka en gris”, vann under lördagen pris som bästa feature-dokumentär vid Warszawa Film Festival.
– Överraskande och superkul. Förhoppningsvis innebär priset att fler festivaler får upp ögonen för filmen, säger Johan Karrento.

Långtidssjukskrivningar och övertidskostnader väntas tynga Räddningsverkets resultat med 50.000 euro i år.
– Långtidssjukskrivningarna är yrkes- och åldersrelaterade, säger tillförordnade räddningschefen Karl Nordlund.

287 personer bänkade sig under lördagskvällen för supé på Arken, när Ålands cancerförening för elfte året i rad ordnade gala till förmån för Rosa Bandet och Blå Bandet.
Efter maten dansade än fler till tonerna av Conny Henrix, Tonfixarna och Sunrize.

En cyklist fördes vid 17.15-tiden på lördagseftermiddagen till sjukhuset efter att ha krockat med en personbil på Lillåkersvägen i Strandnäs.

Tre frivilliga brandkårer släckte under lördagseftermiddagen en 300 kvadratmeter stor markbrand i Bertbyvik, Saltvik.
Två brandkårer släckte samtidigt en mindre markbrand i Tranvik, Sund.

Det blev rena rama Hitchcock-filmen när Viking Line Cinderella passerade Marhällan tidigare i veckan. På grund av den täta dimman flög hundratals fåglar rakt in i fartyget.

Under fredagen anmäldes bland annat klottrande ungdomar samt stökiga hemmafester till polisen.

Fler nyheter