Finansminister Mats Perämaa (Lib) säger att beslutet motsvarar ägaren landskapsregeringens ambitioner och förväntningar på bolaget.
– För sin del har regeringen sagt att spelaransvar får och ska påverka vinstutvecklingen negativt, säger han.

Kommentarer

Angående Landskapsregeringens

Angående Landskapsregeringens (LR:s) spelansvar – finansminister Mats Perämaa, citat: ”Det har diskuterats ett antal olika åtgärder och det finns redan en hel palett som införts. Det här beslutet ger en viktig tydlighet, den garanterar att det inte går för långt.” ... På bilden tillhörande artikeln framgår tydligt hur oerhört nöjd Perämaa är med sitt ansvarstagande. Att åtgärden som sådan är hans – ingen annans – det stämmer högst förmodligen helt överens med sanning, det. Också den smått furstliga ”modifieringen” av Paffens styrelsearvoden överlag stadfästes ju på enskild föredragning. Huruvida den citerade ”åtgärdspaletten” – Paffens trognaste kunder till gagn – i och med att enskilda förluster nu maximeras till 30.000 euro per år ... om den specifika säkerhetsaspekten bör tillskrivas Perämaa exklusivt ... det framgår inte i artikeln! Och inte med ett ord nämns ”palett-garantens” (30.000 euro) relevans till en Paffens ivrig kund med full folkpension som ordinarie levebröd. Förövrigt, och med en liten hänvisning åter till bilden ifråga – för Gräsrots del ter sig likheten mellan Mats Perämaas och Nina Fellmans ”ödmjuka” användning av folkets makt dag för dag allt tydligare.

Kan tänka mig att det är

Kan tänka mig att det är förhållandevis vanligt att en storspelare, som förmodligen brukar flera spelkonton på ett antal sajter, tidvis når förluster på 30 000 euro. Är så fallet riskerar Paf att tappa de "viktigaste" kunderna vilket påverkar oms och res negativt. Därmed är ett maxtak ingen bra lösning. Det borde ju finnas algoritmer och mjukvara som kan "läsa" av missbruksspelarna på ett effektivare sätt kan man tycka. Personligen tycker jag att Paf borde lägga ner all casino/enarmad bandit-verksamhet online och endast bedriva fartygsbaserad verksamhet och en onlineaffär som endast inkluderar "tippning".

Ålandstidningens insändarsida

Ålandstidningens insändarsida verkar locka till sig de mest negativa människorna på Ön. Oberoende vilka beslut som tas och oberoende av syftet bakom besluten så startar gnällspikarna sin körsång. När gnällspikarna ser sig i spegeln, ser de då bilden av en negativ gnällspik eller ser de en bild av en person som konstruktivt bidrar till debatten och Ålands utveckling?

Citat: Ӂlandstidningens

Citat: ”Ålandstidningens insändarsida verkar locka till sig ... .” ... I sin helhet belyser den citerade kommentaren en kännspak analys, jo. Men trots den nu totala frånvaron av argument i sak framstår den aktuella analysen som osedvanligt ”konstruktiv”. Och den klarsyntheten, den torde vara skapad av att analysframställaren, som sådan, nu verkar ha sällsynt både många och tunga järn i elden.

Under tisdagen informerade Ab Chipsters Food Oy sin personal i Mariehamn om att man inleder samarbetsförhandlingar. Totalt 15 tjänster hotas att dras in på företaget.
– Det handlar om för dålig lönsamhet och nu måste vi vända på varje sten, det gäller inte bara Åland, säger VD Timo Vetriö.

Polismästare Maria Hoikkala är nöjd med det politiska stödet men efterlyser tätare kontakter mellan landskapsförvaltningen och inrikesministeriet.
– Det är dags för ett möte. Jag har väckt frågan i polisstyrelsen, säger hon.

Extremvärmen i sommar har drabbat många jordbrukare, så även äppelodlarna även om något mer skonsamt. På Karl–Ers i Tjudö har skördetiden nyligen börjat och det ser trots allt optimistiskt ut.
– Sommarfrukten ser ut att bli en liten besvikelse men vintern verkar i stället bli bättre än förväntat, säger odlaren Kristian Karlsson.

En man åtalades i går för grov misshandel mot sin dåvarande sambo. Bland annat ska mannen ha piskat henne med en laddarkabel och tagit strypgrepp på kvinnan flera gånger.

ÅHS ska spara 495.000 euro 2019 – men årets sex första månader talar för att organisationen i år överskrider budget med 1,15 miljoner euro.
– Det är framför allt vården utanför Åland som har blivit dyrare. Jag har flera tankar kring vad som bör göras, men vill inte föregå styrelsen, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen inför fredagens budgetdiskussioner.

En ung man erkände i polisförhör i måndags sin inblandning i vansinnesdådet på Lilla holmen den 10 juni, där påfågeltuppen Felix blev av med sina stjärttäckare.
– Han har erkänt att fågeln tappade fjädrarna på grund av honom, men bestrider att det skulle ha varit hans avsikt, säger förundersökningsledare Eva Fellman.

I förra veckan släpptes en ny muminmugg i samband med Tove Janssons födelsedag. Muggen, som enbart såldes i en begränsad upplaga, var mycket eftertraktad men ålänningen Johanna Svahn lyckades bli ägare till två stycken.
– Jag har redan närmre 80 muggar, berättar hon.

Familjen, böckerna, teatern, löpspåren och trädgården fyller hans tid som nybliven pensionär. I dag sällar sig också krönikeskrivande för Ålandstidningen till aktiviteterna.

Landskaps- och vårdreformen väntas dominera riksdagsarbetet i höst. Ålands riksdagsledamot Mats Löfström säger att vore bättre om regeringen lade mer tid på strukturreformer i stället.

När lagtinget återupptar sitt arbete den 3 september väntar ett antal stora frågor som ännu inte behandlats färdigt. Även det mediepolitiska programmet och hållbarhetsarbetet lär skapa debatt de kommande månaderna.

En aktiv och observant allmänhet resulterade visserligen i fler samtal till räddningsmyndigheterna, men i stort sett har sommaren varit lugn. Det säger blåljuspersonalen när sommarens uppdrag ska sammanfattas.

Mariebad har under det senaste året tvingats stänga bassängerna i genomsnitt en och en halv gång per månad – oftast på grund av fekalier från 4–8-åriga besökare i vattnet.
– Sådana incidenter är svåra att förhindra, men en renovering skulle förkorta tiderna vi måste hålla stängt, säger badhuschef Christoffer Sundman.

Genom upphandling av en ny färja kommer man kunna lätta upp situationen inom skärgårdstrafiken inom överskådlig framtid. Detta samtidigt som kortruttsprojektet fortgår.

Fler nyheter