Lantråd Katrin Sjögren (Lib) tänker inte byta ut kansliministern.
– Jag agerar utifrån det jag tycker är bäst och vettigast ur åländskt perspektiv, säger hon.

Kommentarer

Lantrådet och rådets regering

Lantrådet och rådets regering tar säkert ansvar och konsekvenserna av sitt arbete. Det som oroar mig är vad som händer inom centern. En konstruktivare oppositionspolitik förväntar sig många ålänningar. Det som centern visat så här långt är handlingar i panik och inre strid - bättre kan ni!

Lantråd och andra i partiet

Lantråd och andra i partiet samt sossarna tycks inte förstå, att nästa val kommer att vara ett stort förlust för dem. Sjögrens regering har inte spelat med rena kort och visat sig vara okunnig. Därför har ålänningar börjat reagera och kritisera. Men Sjögren och många andra i regeringen tycks inte tåla kritik, vilket är stort svaghet. Om man är svag, då är man rädd och försöker man försvara sin makt på okunnig och naivt sätt.

Sent skall en syndare vakna.

Sent skall en syndare vakna. Inte länge sedan Barbro Sundback som i tid och otid dragit fram kvinnohatar och rasistkortet lovordade centerns Roger Nordlund när han valdes till efterträdare som ordförande i Ålands fredsinstitut. Han fick sin efterlängtade post så nu kan centern agera. Skall bli intressant att se varthän centerns valvindar kommer att blåsa med dess nya ordförande. Hittills är det enda man kan säga om centerns politik är att än slank dom hit och än slank dom dit men mest ner i diket.

Det är inte för Ålands bästa

Det är inte för Ålands bästa att Fellman sitter kvar, som lantrådet menar, precis tvärtom är det, Nina Fellman med godkännande av LR har redan efter 2 år förstört och ställt till så mycket oreda i den verksamhet och levnadsbetingelser som berör hela befolkningen. Jag har alltid varit stolt över att som kvinna varit med i politiken och arbetat bl.a. för jämställdhet men nu skäms jag när våra kvinnliga "toppar" som med arrogans och maktbegär fortsätter att bedriva en agenda utan att ta förstå vad dom håller på att ställa till. Suck.

Enda sättet att få ordning på

Enda sättet att få ordning på politiken är att inte återvälja det styrande matriarkatet i nästa väl. Ifall de nu emot förmodan var någon som trodde att de skulle köra kvinnornas sak i politiken kan man med facit i hand säga att de fick långnäsa. Det är mig själv politiken som gäller.

Sidor

Sysselsättningen och arbetsmarknadspolitiken är några av huvudpunkterna i regeringens ramria kring de offentliga finanserna kommande år.

Marika Mansén-Hillar har tagit över ordförandeposten i Rederi Ab Eckerö.

Stadsstyrelsen ”uppmärksammar” både infrastrukturnämnden och infrastruktursektorn på revisorernas anmärkningar kring investeringsprojektet Ålandsvägen.
Något ansvar för bristerna bör däremot inte utkrävas, enligt stadsstyrelsens ordförande Tage Silander (MSÅ).
– ingen har gjort något för att få egennytta, säger han.

Den planerade samgången mellan Finström, Geta och Sund flyttas fram ett år, från 2019 till 2020.
– Vi har gått in för det för att hinna med att beakta alla synpunkter, säger Viveka Eriksson (Lib) som är ordförande för styrgruppen.

Ålandstrafikens bokningsregler får kritik för att inte vara tillräckligt flexibelt, men chefen Gilla Karlsson förvarar systemet med att det behövs för att finansiera skärgårdstrafiken.
– Landskapsregeringen tycker inte det är rimligt att vi köper större färjor för att klara av en massa gratisåkare.

Vid 17-30-tiden kolliderade två motorcyklar på Nya Godbyvägen vid Ämnas. Polisen kunde under torsdagskvällen inte uppge någon orsak till olyckan.

De två förarna fördes till sjukhus med ambulans och båda var då vid medvetande.

IFK Mariehamns förre målvakt Josh Wicks har åkt fast i ett dopningstest med spår av kokain i kroppen.
Hans nuvarande klubb, allsvenska Sirius, meddelade att Wicks nu kommer att sparkas.

I går kväll röstade kommunstyrelsen i Finström om en eventuell folkomröstning i kommunen på ämnet samgångsplaner mellan Finström, Geta och Sund. Resultatet blev en majoritet hos nej-sidan.

Fyra personer åtalas för grovt betalningsmedelsbedrägeri efter en stöldräd på Viking Lines Mariella med förfalskade bankkort. Tre av dem åtalas också för grov förfalskning eftersom åklagaren menar att de själva har förfalskat både bankkort och id-handlingar. 

Frågan om etapp ett av omläggningen av Ålandsvägen har inneburit en följetång av bråk i infrastrukturnämnden.
Nu har Mariehamns stads revisorer granskat projektet och riktar kritik mot hur det skötts.

Det är ett, mot bakgrund av det 33 procent sämre fjolårsresultat som Ålandstidningen rapporterade om den 16 februari, sargat Viking Line som samlar ägarna till bolagsstämma i Alandica klockan 12 på onsdagen.

Kultur- och fritidsnämnden anhåller om en stadsplaneändring inför byggandet av en friidrottsarena på Ytternäs sportfält.

Bergsryggar på 2.000 meters höjd, den björntätaste biten natur i USA och äkta trail magic på en hamburgerfest med kristna singlar – det är bara några av de saker Alma Henriksson och Samuel Kontola hunnit uppleva på Appalachian Trail.

Fler nyheter