Lantråd Katrin Sjögren (Lib) tänker inte byta ut kansliministern.
– Jag agerar utifrån det jag tycker är bäst och vettigast ur åländskt perspektiv, säger hon.

Kommentarer

Lantrådet och rådets regering

Lantrådet och rådets regering tar säkert ansvar och konsekvenserna av sitt arbete. Det som oroar mig är vad som händer inom centern. En konstruktivare oppositionspolitik förväntar sig många ålänningar. Det som centern visat så här långt är handlingar i panik och inre strid - bättre kan ni!

Lantråd och andra i partiet

Lantråd och andra i partiet samt sossarna tycks inte förstå, att nästa val kommer att vara ett stort förlust för dem. Sjögrens regering har inte spelat med rena kort och visat sig vara okunnig. Därför har ålänningar börjat reagera och kritisera. Men Sjögren och många andra i regeringen tycks inte tåla kritik, vilket är stort svaghet. Om man är svag, då är man rädd och försöker man försvara sin makt på okunnig och naivt sätt.

Sent skall en syndare vakna.

Sent skall en syndare vakna. Inte länge sedan Barbro Sundback som i tid och otid dragit fram kvinnohatar och rasistkortet lovordade centerns Roger Nordlund när han valdes till efterträdare som ordförande i Ålands fredsinstitut. Han fick sin efterlängtade post så nu kan centern agera. Skall bli intressant att se varthän centerns valvindar kommer att blåsa med dess nya ordförande. Hittills är det enda man kan säga om centerns politik är att än slank dom hit och än slank dom dit men mest ner i diket.

Det är inte för Ålands bästa

Det är inte för Ålands bästa att Fellman sitter kvar, som lantrådet menar, precis tvärtom är det, Nina Fellman med godkännande av LR har redan efter 2 år förstört och ställt till så mycket oreda i den verksamhet och levnadsbetingelser som berör hela befolkningen. Jag har alltid varit stolt över att som kvinna varit med i politiken och arbetat bl.a. för jämställdhet men nu skäms jag när våra kvinnliga "toppar" som med arrogans och maktbegär fortsätter att bedriva en agenda utan att ta förstå vad dom håller på att ställa till. Suck.

Enda sättet att få ordning på

Enda sättet att få ordning på politiken är att inte återvälja det styrande matriarkatet i nästa väl. Ifall de nu emot förmodan var någon som trodde att de skulle köra kvinnornas sak i politiken kan man med facit i hand säga att de fick långnäsa. Det är mig själv politiken som gäller.

Sidor

Tre frivilliga brandkårer släckte under lördagseftermiddagen en 300 kvadratmeter stor markbrand i Bertbyvik, Saltvik.
Två brandkårer släckte samtidigt en mindre markbrand i Tranvik, Sund.

Det blev rena rama Hitchcock-filmen när Viking Line Cinderella passerade Marhällan tidigare i veckan. På grund av den täta dimman flög hundratals fåglar rakt in i fartyget.

Under fredagen anmäldes bland annat klottrande ungdomar samt stökiga hemmafester till polisen.

Formerna vid den nya rondellen på Ålandsplan börjar ta sig. Just nu gjuts den kantsten som ska avskilja körbanan runt hela rondellen. Därefter asfalteras rondellen stegvis.
– Det är lite dominoeffekt över arbetet, säger Aadu Nael, grävmaskinist på Karlssons Schakt & Transport.

Det tidigare vice lantrådet Jörgen Strand har beslutat sig för att ställa upp i lagtings- och kommunalvalet 2019.
– Jag ställer upp för att jag har ett tydligt samhällsintresse.

Air Leap fick sitt eftertraktade och nödvändiga AOC-certifikat av svenska Transportstyrelsen. Nu ska flygbolaget inleda trafik med ett avtalsenligt plan från och med måndag morgon.

Det blir Byggnadsfirma Hans Mattsson Ab som bygger det nya samlingshuset i Jomala. Byggstart sker i november.

Den åländska företagaren övertog lagstridigt en traktor värd minst 25.000 från sitt företag – sex dagar före detsamma försattes i konkurs.
Det skriver konkursförvaltaren, som yrkar att traktorn förs tillbaka till boet.

I går avslutades Viking Lines samarbetsförhandlingar. Tio tjänster försvinner, varav tre i Mariehamn.

Landskapsregeringen vill införa ett stöd för att hämta avställda fordon till skrotning.
– Det är en början på att röja upp bland alla fordon som borde skrotas och avregistreras, säger Mona Kårebring-Olsson på miljöbyrån.

I dag ska Air Leap ge svar till landskapsregeringen om de brister resenärerna på Stockholmsflyget upplevt.
Redan i måndags kallade LR näringsliv och politiker till en möte om flygets framtid.
– De kallade till mötet för att läget är bekymmersamt, säger Centerns ordförande Veronica Thörnroos som deltog i mötet.

Konsulten BDO Finland har i den pågående specialrevisionen av Mariehamns hamn Ab hittat saker som inte har gjorts rätt. Det säger stadsdirektör Barbara Heinonen.
– Men mer än så kan jag inte säga förrän vi får den slutliga rapporten på onsdag.

Åland får inte någon plats i EU-parlamentet, det uppger svenska Yle.

Fler nyheter