Lantråd Katrin Sjögren (Lib) tänker inte byta ut kansliministern.
– Jag agerar utifrån det jag tycker är bäst och vettigast ur åländskt perspektiv, säger hon.

Kommentarer

Lantrådet och rådets regering

Lantrådet och rådets regering tar säkert ansvar och konsekvenserna av sitt arbete. Det som oroar mig är vad som händer inom centern. En konstruktivare oppositionspolitik förväntar sig många ålänningar. Det som centern visat så här långt är handlingar i panik och inre strid - bättre kan ni!

Lantråd och andra i partiet

Lantråd och andra i partiet samt sossarna tycks inte förstå, att nästa val kommer att vara ett stort förlust för dem. Sjögrens regering har inte spelat med rena kort och visat sig vara okunnig. Därför har ålänningar börjat reagera och kritisera. Men Sjögren och många andra i regeringen tycks inte tåla kritik, vilket är stort svaghet. Om man är svag, då är man rädd och försöker man försvara sin makt på okunnig och naivt sätt.

Sent skall en syndare vakna.

Sent skall en syndare vakna. Inte länge sedan Barbro Sundback som i tid och otid dragit fram kvinnohatar och rasistkortet lovordade centerns Roger Nordlund när han valdes till efterträdare som ordförande i Ålands fredsinstitut. Han fick sin efterlängtade post så nu kan centern agera. Skall bli intressant att se varthän centerns valvindar kommer att blåsa med dess nya ordförande. Hittills är det enda man kan säga om centerns politik är att än slank dom hit och än slank dom dit men mest ner i diket.

Det är inte för Ålands bästa

Det är inte för Ålands bästa att Fellman sitter kvar, som lantrådet menar, precis tvärtom är det, Nina Fellman med godkännande av LR har redan efter 2 år förstört och ställt till så mycket oreda i den verksamhet och levnadsbetingelser som berör hela befolkningen. Jag har alltid varit stolt över att som kvinna varit med i politiken och arbetat bl.a. för jämställdhet men nu skäms jag när våra kvinnliga "toppar" som med arrogans och maktbegär fortsätter att bedriva en agenda utan att ta förstå vad dom håller på att ställa till. Suck.

Enda sättet att få ordning på

Enda sättet att få ordning på politiken är att inte återvälja det styrande matriarkatet i nästa väl. Ifall de nu emot förmodan var någon som trodde att de skulle köra kvinnornas sak i politiken kan man med facit i hand säga att de fick långnäsa. Det är mig själv politiken som gäller.

Sidor

Efter att ha varit ordförande i 20 år lämnar Torsten Sundblom kommunstyrelsen i Föglö. Ny ordförande blir Gun-Britt Gullbrandsson.

En utdragen avtalskonflikt kan leda till att beredskapen för Sjöfartsverkets helikopterbesättningar förlängs från 15 till 45 minuter från och med nästa månad.
– Det är klart att det inte är positivt om det blir så, säger Johanna Boijer-Svahnström, informationsdirektör vid Viking Line. 

Hela 80 personer dök upp när det på torsdagen hölls ett informationsmöte om Kökarbutikens framtid. 
– När vi frågade om det fanns intresse att teckna aktier i ett aktiebolag räckte alla upp handen, säger tf kommundirektör Johan Rothberg. 

Staden har spolat en uteskridskobana söder om Islandia. Och dragit upp skidspår på löparbanorna på WHA. 
– Det är bara för folk att komma och prova. Men man får ta det för vad det är, säger arbetsledare Jonny Sederström.

Ålandsbördiga Peter och Maria Nikula har sålt delar av Alukin till den svenska båttillverkaren Nimbus. 

– Vi har kommit till en punkt där vi behöver hjälp om vi vill fortsätta expandera, säger vd Maria Nikula.

Fem bilar som stått övergivna i Mariehamn förflyttades i onsdags till en avställningsplats av Mise. En av dem en finskregistrerad bil som enligt uppgifter till Ålandstidningen stått på långtidsparkeringen vid hamnterminalen i flera år.

Med röstsiffrorna 17 mot 13 röstade lagtinget i dag på förmiddagen ned oppositionens misstroendeyrkande. Landskapsregeringen sitter därmed kvar.

Juristen Marcus Måtar dömdes den 29 augusti 2017 till 50 dagsböter för ocker. Åbo hovrätt beslutade i september att på grund av domen ge honom ett tillfälligt uppträdandeförbud. Nu har ett nytt beslut fattats. 
– En sten har fallit från mitt hjärta, säger Marcus Måtar.

 

Den rikssvenska SINK-skatten för utomlands bosatta höjdes vid årsskiftet. Pensionären Knut Karlsson från Jomala är en som berörs.  
– Varför har man inte informerat om det här på förhand, frågar han. 

Fjorton personer har sökt tjänsten som kommundirektör i Lumparland. Om knappt två veckor kan tjänsten vara tillsatt. 

Kan personer yngre än 18 år köpa tobak, trots att lagen inte tillåter det?

Det ska ÅMHM, Fältarna och ett antal samarbetspartners testa under året.

Mariehamns stad och Karlssons schakt och transport Ab undertecknade i går entreprenadavtalet för etapp två av ombyggnaden av Ålandsvägen.

Arbetet omfattar Köpmansgatan–Ålandsplan och Algots gränd, och det drar i gång på onsdag.

Enligt finansminister Mats Perämaa (Lib) får lagtinget ett lagförslag som löser de uppmärksammade problemen med fastighetsskatten på sitt bord i början av mars.

– Tanken är att ge kommunerna en skyldighet att bevilja befrielse till de fastighetsägare som drabbas, sade finansministern under lagtingets frågestund.

Fler nyheter