Landskapsregeringen kritiserades för att inte göra tillräckligt i arbetet med den nya självstyrelselagen.

– Fullständigt orättvist, säger lantrådet Katrin Sjögren (Lib), som dock öppnade för att den nya lagen inte blir klar före 100-årsjubiléet av självstyrelsen.

Kommentarer

"frågan ägs just nu av

"frågan ägs just nu av justitieministeriet " enl Sjögren. Stor del av allmänheten anser att så har fallet varit hela tiden.Nog har man en känsla av att denna regering är hemlighetsfull och rädd för insyn. Har Sjögren ålagts tystnad i övrigt ? Hon är ganska osynliga för att vara " chefen " . Och vad händer inom kommunsammanslagningen, nu vill dom ha två kommuner, man har läst fem eller fyra tidigare ? Och varför är moderaterna så tystlåtna ? Man undrar !

Det här med

Det här med kommunsammanslagning verkar det bli svårt att genomföra. Många förslag har framförts och nu senast kommer ytterligare ett förslag på två kommuner, en för skärgården och en för fasta Åland. Kanske man på allvar skall fundera på att slopa alla kommuner och göra som på Gotland som slog ihop 118 kommuner till en region. På Åland kunde LR ta över och så är saken löst (går förmodligen inte idag med en kommunallag som först måste bort ?) Vad vet jag en helt vanlig människa som börjar tröttna på alla vändningar i detta.

Långtidssjukskrivningar och övertidskostnader väntas tynga Räddningsverkets resultat med 50.000 euro i år.
– Långtidssjukskrivningarna är yrkes- och åldersrelaterade, säger tillförordnade räddningschefen Karl Nordlund.

287 personer bänkade sig under lördagskvällen för supé på Arken, när Ålands cancerförening för elfte året i rad ordnade gala till förmån för Rosa Bandet och Blå Bandet.
Efter maten dansade än fler till tonerna av Conny Henrix, Tonfixarna och Sunrize.

En cyklist fördes vid 17.15-tiden på lördagseftermiddagen till sjukhuset efter att ha krockat med en personbil på Lillåkersvägen i Strandnäs.

Tre frivilliga brandkårer släckte under lördagseftermiddagen en 300 kvadratmeter stor markbrand i Bertbyvik, Saltvik.
Två brandkårer släckte samtidigt en mindre markbrand i Tranvik, Sund.

Det blev rena rama Hitchcock-filmen när Viking Line Cinderella passerade Marhällan tidigare i veckan. På grund av den täta dimman flög hundratals fåglar rakt in i fartyget.

Under fredagen anmäldes bland annat klottrande ungdomar samt stökiga hemmafester till polisen.

Formerna vid den nya rondellen på Ålandsplan börjar ta sig. Just nu gjuts den kantsten som ska avskilja körbanan runt hela rondellen. Därefter asfalteras rondellen stegvis.
– Det är lite dominoeffekt över arbetet, säger Aadu Nael, grävmaskinist på Karlssons Schakt & Transport.

Det tidigare vice lantrådet Jörgen Strand har beslutat sig för att ställa upp i lagtings- och kommunalvalet 2019.
– Jag ställer upp för att jag har ett tydligt samhällsintresse.

Air Leap fick sitt eftertraktade och nödvändiga AOC-certifikat av svenska Transportstyrelsen. Nu ska flygbolaget inleda trafik med ett avtalsenligt plan från och med måndag morgon.

Det blir Byggnadsfirma Hans Mattsson Ab som bygger det nya samlingshuset i Jomala. Byggstart sker i november.

Den åländska företagaren övertog lagstridigt en traktor värd minst 25.000 från sitt företag – sex dagar före detsamma försattes i konkurs.
Det skriver konkursförvaltaren, som yrkar att traktorn förs tillbaka till boet.

I går avslutades Viking Lines samarbetsförhandlingar. Tio tjänster försvinner, varav tre i Mariehamn.

Landskapsregeringen vill införa ett stöd för att hämta avställda fordon till skrotning.
– Det är en början på att röja upp bland alla fordon som borde skrotas och avregistreras, säger Mona Kårebring-Olsson på miljöbyrån.

Fler nyheter