Ålands framtids ordförande Axel Jonsson är fortfarande förtegen om vilka konsekvenser Birgitta Johanssons (ÅF) utspel på Facebook kan komma att få.

– Just nu har jag ingenting att tillägga till det jag sade förra veckan.

Kommentarer

En röst på de obundna i

En röst på de obundna i kommande val kan i praktiken vara en röst på Birgittas fortsatta arbete i stadsstyrelsen. Det är oerhört avsvarslöst av de obundna att dessa oerhörda övertramp av Birgitta får konsekvenser. Följdfrågan är vilka övertramp en folkvald inom de ubundna kan göra innan det får konsekvenser? Men som sagt en röst på de obundna i kommande val är också i praktiken en röst på att ge Birgitta fortsatt förtroende i stadsstyrelsen.

Som den nuvarande

Som den nuvarande majoritetens uppenbara stödsyndrom påminner Fenomenet som sådant – inte minst i och med detta sitt trefaldiga budskap – om en god vän i beråd att inköpa en ny TV-apparat. Det var ganska så länge sedan, men i alla fall. Efter att ha rekognoserat sina möjligheter hos samtliga stadens TV-handlare valde han den av konkurrenterna mest nedvärderade. Vem räds man mer i kampen än den befarade segraren, tack vare bästa produkten? Till saken hör att nämnda TV-kunds handhavande av logikens grunder småningom gav honom en befattning som rederi-vägledande för affärer i miljardklassen.

Har vi för många politiska

Har vi för många politiska partier på Åland, när man inte kan skilja på Ålands Framtid (ÅF), dit Birgitta Johansson hör, och som leds av Axel Jonsson, och Obunden Samling som leds av Bert Häggblom? Kunde vara bra om man kan skilja äpplen från päron när man skriver kommentarer om aktuella händelser. För övrigt skulle det vara bra med en tydlig förklaring till åsikten om att en röst på Birgitta Johansson skulle komma Obunden Samling tillgodo i nästa val.

Johan Karrentos film om den åländska penningtvättshärvan, ”Att sminka en gris”, vann under lördagen pris som bästa feature-dokumentär vid Warszawa Film Festival.
– Överraskande och superkul. Förhoppningsvis innebär priset att fler festivaler får upp ögonen för filmen, säger Johan Karrento.

Långtidssjukskrivningar och övertidskostnader väntas tynga Räddningsverkets resultat med 50.000 euro i år.
– Långtidssjukskrivningarna är yrkes- och åldersrelaterade, säger tillförordnade räddningschefen Karl Nordlund.

287 personer bänkade sig under lördagskvällen för supé på Arken, när Ålands cancerförening för elfte året i rad ordnade gala till förmån för Rosa Bandet och Blå Bandet.
Efter maten dansade än fler till tonerna av Conny Henrix, Tonfixarna och Sunrize.

En cyklist fördes vid 17.15-tiden på lördagseftermiddagen till sjukhuset efter att ha krockat med en personbil på Lillåkersvägen i Strandnäs.

Tre frivilliga brandkårer släckte under lördagseftermiddagen en 300 kvadratmeter stor markbrand i Bertbyvik, Saltvik.
Två brandkårer släckte samtidigt en mindre markbrand i Tranvik, Sund.

Det blev rena rama Hitchcock-filmen när Viking Line Cinderella passerade Marhällan tidigare i veckan. På grund av den täta dimman flög hundratals fåglar rakt in i fartyget.

Under fredagen anmäldes bland annat klottrande ungdomar samt stökiga hemmafester till polisen.

Formerna vid den nya rondellen på Ålandsplan börjar ta sig. Just nu gjuts den kantsten som ska avskilja körbanan runt hela rondellen. Därefter asfalteras rondellen stegvis.
– Det är lite dominoeffekt över arbetet, säger Aadu Nael, grävmaskinist på Karlssons Schakt & Transport.

Det tidigare vice lantrådet Jörgen Strand har beslutat sig för att ställa upp i lagtings- och kommunalvalet 2019.
– Jag ställer upp för att jag har ett tydligt samhällsintresse.

Air Leap fick sitt eftertraktade och nödvändiga AOC-certifikat av svenska Transportstyrelsen. Nu ska flygbolaget inleda trafik med ett avtalsenligt plan från och med måndag morgon.

Det blir Byggnadsfirma Hans Mattsson Ab som bygger det nya samlingshuset i Jomala. Byggstart sker i november.

Den åländska företagaren övertog lagstridigt en traktor värd minst 25.000 från sitt företag – sex dagar före detsamma försattes i konkurs.
Det skriver konkursförvaltaren, som yrkar att traktorn förs tillbaka till boet.

I går avslutades Viking Lines samarbetsförhandlingar. Tio tjänster försvinner, varav tre i Mariehamn.

Fler nyheter