Foto:

Bild

Lägre pris för unga prenumeranter

Ålandstidningen slår ett slag för demokratin och inför ett lägre prenumerationspris på den digitala tidningen för unga läsare. 
– Vi vill ge de unga ett seriöst alternativ till det ytliga nyhetsflödet på sociala medier, förklarar Daniel Dahlén,  chefredaktör och vd.

Med en kampanj riktad till unga upp till 26 år erbjuder  Ålandstidningen under försommaren en digital prenumeration på förmånliga villkor. Syftet är att öka de ungas medvetenhet och delaktighet i samhällsdebatten.
– Tidningen vill bidra till samhällsutvecklingen genom att ge fler unga möjlighet att ta del av ett bredare nyhetsperspektiv med lokal förankring. Förhoppningen är att det ska ge större engagemang på det lokala planet, säger Daniel Dahlén.
Viktigt för demokratin
Han konstaterar att ungas nyhetsflöde i dag ofta domineras av korta, ytliga inlägg på sociala medier.
– Det är i många fall rena partsinlagor. Ålandstidningen erbjuder en neutral nyhetsbevakning och debatt med både bredd och djup. Vi vet att samhällsengagemanget bland unga är stort och ser det därför som en demokratifråga att de unga kan ta del av debatten och göra sin röst hörd även utanför sin egen målgrupp.
Daniel Dahlén anser att de här frågorna är extra viktiga i år när vi har flera valrörelser.
– Det är ett supervalår, med EU-valet närmast den 26 maj och lagtings- och kommunalval i oktober. Då är det viktigt att förstagångsväljare har tillgång till trovärdiga medier.
Mera lokal läsning
Redaktionschef Sandra Widing framhåller att Ålandstidningen är ett seriöst och sakligt alternativ till sociala medier.
– Vi har ett blandat innehåll med djupare analys och granskande artiklar. Vi hoppas också att unga läsare hör av sig till tidningen med respons och tips.
Hon vill även lyfta fram flera sommarsatsningar som kompletterar lokaltidningens nyhetsbevakning.
– Vi kommer att återuppta konceptet med strandhugg på olika platser i skärgården. Den populära intervjuserien sommarsoffan fortsätter, och så har vi naturligtvis full bevakning på Rockoff och öspelen på Gibraltar.
Perfekt till examen
Läsarkampanjen som pågår till den 15 juni innebär att man får en förmånlig inloggning till den digitala tidningen som gäller tillsvidare. Erbjudandet ska också ses i ljuset av att unga och studerande ofta har ekonomiska utmaningar.
– Nu får man chansen till ett bra pris. En prenumeration är också en perfekt examenspresent, en långsiktig gåva som även ger studerande utanför Åland möjlighet att hålla kontakten med hembygden, påpekar Daniel Dahlén.
Beställ prenumerationen på www.alandstidningen.ax/ungdom

Jonny Mattsson

Hittat fel i texten? Skriv till oss