Kotipizza söker en ny franchisingföretagare till restaurangen på Nygatan i Mariehamn. Detta efter att Johanna Huittinen bestämt sig för att söka nya utmaningar.

Kommentarer

Det där ... det är en nyhet,

Det där ... det är en nyhet, det! Synd bara att det finns så förhållandevis många åländska företag och affärsidkare som saknar Tor-Björn Löfbergs, "Kotipizzas", inställning till och innebörd av självstyrelselagens akt och mening. Oväsentligt i sammanhanget är knappast heller att Löfberg högst förmodligen begriper innebörden av att han med finskan riskerar gå miste om ett väsentligt antal åländska kunder.

Åländsk Demokrati har meddelat att man inte stöder Moderaternas förslag med Gun-Mari Lindholm som nästa talman. I en rundringning som Ålandstidningen gjort tar Liberalerna och Socialdemokraterna öppet ställning medan övriga partier inte gått in för någon linje. Enligt uppgifter till Ålandstidningen kan dessutom flera ledamöter gå emot partilinjen.

Storby byalag polisanmäler Fifax för att ha byggt en för stor stenpir på samfällighetens vatten.
– Pirens totala yta överstiger långt det byalagets styrelse har gett tillåtelse för, säger byalagets ordförande Niklas Berlin.

Dagens industris uppgift att pensionssparare har drabbats av högre avgifter sedan Ålandsbanken tog över Allras premiepensionsfonder i somras är helt felaktig.
Och någon panik över fredagens häktning av tidigare Allra-vd:n och ÅAB-kunden Alexander Ernstberger, som Expressen rapporterar om, råder absolut inte inom Ålandsbanken. Det säger vd Peter Wiklöf.

Ovanligt många mörka åskmoln så här sent på säsongen i kombination med rester av orkanen Ofelia. Det är förklaringen till mörkret efter solens uppgång i dag.

Någon gång under november hoppas Eckerö kommun få till ett möte med den landbaserade fiskodlingen Fifax.
– Huvudfokuset kommer att vara på reningsverket och vilka åtgärder man vidtagit med anledning av skogsförstörelsen, säger kommundirektören Arsim Zekaj.

Ett av landskapets närmare 300 kända strandvrak syns tydligt i det klara vattnet utanför Bergö, Vårdö.
– Vattnen är ganska klara sedan ett par veckor tillbaka, bilden är tagen från en drönare på 38 meters höjd, säger fotografen Christoffer Virtanen.

Räddningsområde Ålands landskommuner (Rål) tar initiativ till nya diskussioner om en gemensam räddningsmyndighet på frivillig väg.
– Hur stora chanserna är att lyckas går inte att veta förrän man har försökt, säger ordföranden Kristian Aller (MSÅ).

Svenskan är utmanad på många fronter av regeringen Sipilä.
Det menar tidigare Yle-journalisten Anne Suominen som i går talade på Mariehamns stadsbibliotek.
– Det som är dåligt för svenskan, är också dåligt för Åland.

Aldrig tidigare har så mycket åländsk lök drabbats av gråmögel.
– För vissa odlare kan halva skörden vara angripen, säger lökinköpare Peter Nordqvist vid Ålands trädgårdshall.

Landskapsregeringen har utsett Johanna Fogelström-Duns till ny ordinarie diskriminerings- och barnombudsman vid Ålands ombudsmannamyndighet.

 

Efter Färöarna har åländska kvinnor den högsta förväntade livslängden i Norden.  Ny nordisk statistik visar också att åländska ungdomar i lägre grad än andra är arbetslösa.

Daniela Johansson har utsetts till vice vd för Ålands Penningautomatförening (Paf). Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Strax före klockan åtta på söndagsmorgonen rullar bilarna in framför ”Älgknapeln”, Lemlands norra älgjaktlags slakthus i Bengtsböle.
Det är den 15 oktober och älgjaktens första dag ligger framför de cirka 20 jägarna.

Fler nyheter