Eftersom tjänstemännen ska välja vilket koncept de tycker passar bäst in på torget, väljer Eva och Fredrik Karlström att hoppa av förhandlingarna om torgkiosken.
– Jag ville jättegärna ha torgkiosken, det har jag velat länge, säger Eva Karlström.

Kommentarer

Det är väl inte mer än rätt

Det är väl inte mer än rätt att man skall presentera en affärsidé innan man påbörjar verksamheten. Detta ger alla möjligheten att kunna leverera ett fräscht koncept istället för att det är den som har mest pengar som vinner. Hade Karlströms beklagat sig åt andra hållet d.v.s. att den som bjuder högst får det så hade garanterat gnällspikarna här inne klagat på det med. Inte undra på att staden står stilla när alla experter sitter hemma framför dator och förklarar hur vårt samhälle skall styras. Ställ upp själva och var med och påverka, men det är väl för jobbigt.

Piraten, det är inte de med

Piraten, det är inte de med mest pängar som får hyra om man bjuder ut till högstbjudande. Det är de som tror att de har bästa affärside'n och därmed kan höja sitt bud som vinner. Och tydligen sitter piraten också hämma å gnällir på de som uttrycker sin åsikt på detta forum istället för att ställa upp och påverka, men det är väl för jobbigt

Piraten, det är inte de med

Piraten, det är inte de med mest pängar som får hyra om man bjuder ut till högstbjudande. Det är de som tror att de har bästa affärside'n och därmed kan höja sitt bud som vinner. Och tydligen sitter piraten också hämma å gnällir på de som uttrycker sin åsikt på detta forum istället för att ställa upp och påverka, men det är väl för jobbigt

Besserwisser levererar en

Besserwisser levererar en klarsynt replik som vanligt. Med enkel matematik är det ganska lätt att räkna ut att man måste vara stadd vid kassa för att kunna höja sitt bud vid ett dylikt förfarande. Alla intressenter tror väl på sin idé får jag hoppas.

Kansliminister Nina Fellman (S) sammanfattar fredagens diskussioner med Veikkaus, Inrikesministeriet och Polisstyrelsen med orden ”ett steg i rätt riktning”.

– Men det finns fortfarande problem som måste lösas.

Justitieministeriet, i samarbete med landskapsregeringen (LR), har tillsatt den arbetsgrupp som ska arbeta med självstyrelselagsrevisionen. Lagtingsdirektör Susanne Eriksson är en av representanterna.

Jeanette Pajunen blir ny hälso- och sjukvårdsdirektör vid ÅHS.

En skottskadad passagerare evakuerades i natt från Viking Grace på Ålands hav. 

– Personen fördes till sjukhus med helikopter, säger Viking Lines informationschef Johanna Boijer-Svahnström. 

Högsta domstolen beviljar inte Sverker Sirén prövningstillstånd gällande grovt missbruk av insiderinformation.
Därmed står hovrättens fällande dom fast.

Ålcom överrumplades av höstens stora och välorkestrerade överbelastningsattacker – varav en drabbade tusentals abonnenter i ett helt dygn.

– Vi har uppdaterat våra nätverkslösningar och rutiner så att vi känner oss trygga inför nästa attack. Det kommer att ske nya attacker, säger serverchef Valter Ulenius.

Tjänstemän från landskapsregeringen träffar i morgon sina kollegor på inrikesministeriet i Helsingfors samt representanter från Veikkaus för ett möte i Veikkausfrågan.

– Det här är vår bästa chans, säger kansliminister Nina Fellman.

Polisen har beslagtagit ett rekordstort parti amfetamin, cirka 200 gram.
Två personer är misstänkta, en av dem sitter häktad.

De två lantbrukare som dömdes för djurskyddsbrott 2016 har fortfarande inte anlagt ligghallar för sina djur – trots att ÅMHM krävde att lantbrukarna agerade innan den 1 december i år.
– Båda har skickat handlingar och påvisat att de påbörjat byggandet av ligghallar in kravdatumet. Vi sätter inte in fler påtryckningar i nuläget, säger Mikael Hagman, veterinär på ÅMHM.

Tio fastighetsägare besvärar sig mot planerna på att bygga bostäder på den forna soptippen på Rönnbergs torg. I kraftiga ordalag varnar de för att projektet utgör ett stort miljöhot och förstör deras utsikt.

Ålands kommunförbunds direktör Magnus Sandberg är kritisk till Skatteförvaltningens bristfälliga information om den förändrade praxisen för att beräkna fastighetsskatt på Åland.

– Man är ovillig att belysa vidden av problemet.

När lucia kommer lyser hon upp i mörkret och sprider kärlek och glädje. De tycker alla de som samlades längs med Torggatan i kväll. Ålandstidningens fotograf Robert Jansson följde med i luciafirandet. Här kan du se några av bilderna.

Historien kring Dennis & Macke Ab:s omstridda bygglov för Kaptensgatan 13 och 15 är inte slut. Stadsdirektör Barbara Heinonen anser att staden ska besvära sig över beslutet.
– Att våra olika instanser uppträder så här oeniga är inte bra.

Fler nyheter