Rockoff-generalen Dennis Jansson är besviken på Mariehamns stad. Anledningen är att staden inte längre ger Rockoff finansiellt stöd.
– Det är inte kul längre, säger Dennis Jansson.

Kommentarer

Stopp på kontantstöd, Bra.

Stopp på kontantstöd, Bra. Att stödja uppbyggande verksamhet med stöd har ett berättigande. Men att år efter år ge kontantstöd till ett evenemang kan inte vara rätt gentemot andra evenemang som inte får bidrag. Har inte evenemang egen bärighet så är det bara att lägga ned. Så funkar det inom övrigt näringsliv. 12,475 euro som staden skänkte evenemanget i hyresavdrag torde även det vara en skänk från ovan.

En liten undran... Hur många

En liten undran... Hur många ekonomiskt positiva kringeffekter har Rockoff i jämförelse med Sjödagarna? Tycker sjödagarna länge redan har känts som ett krystat evenemang, och upplägget borde enligt mig ses över ordentligt för att bli intressant. Rockoff har blivit ett begrepp långt utanför Ålands gränser och är viktigt för Mariehamn/Åland - myyyyyyycket viktigare än Sjödagarna!

Om nu Rockoff är ett begrepp

Om nu Rockoff är ett begrepp och så känt utanför Åland borde det ha bärighet att klara sina ekonomiska förehavande med lätthet själva. Vad gäller Sjödagarna har det helt riktigt gå i stå och behöver utvecklas. Att bygga vidare på konceptet och vidga aktiviteterna utmed hela Östra utfarten vore en bra början.

Rockoff kräver ett stort

Rockoff kräver ett stort utrymme, givetvis. Frågan är om inte stadens torg börjar bli i minsta laget – samtidigt som ingenting torde komma ens i närheten av Rockoff:s betydelse för marknadsföring av ”turiststaden” Mariehamn! Och nu ämnar tydligen stadens beslutsfattare ”pallra” bort också detta sitt i ekonomiskt avseende nutida högst förmodligen främsta kännetecken. Den fyrmastade barken Pommern är förvisso globalt enastående i sitt slag. Den är unik helt enkelt! Dessvärre har en stundvis rent huvudlös debatt förts över dess bevarande. Men inkomsten staden får av detta sitt mångmiljon-projekt – vem har räknat ut den? Om t.ex Gert Sviberg, en handlingens man, skulle få för sig att bygga en för ändamålet passande utomhusarena i Maxinge-trakten ... eller på Möckelö, vad borgar för att staden då inte får känna sig blåst på ytterligare en konfekt? Om dessutom stadens ”pallrande” med Pommer slutar i att också den blir flyttad över Möckelö-viken – då riskerar nog Mariehamns saga så småningom att bli betraktad som all, avslutad. Hur som helst, tack och lov för att man inte är mariehamnare!

Sorgligt nog är man

Sorgligt nog är man Mariehamnare av födsel och ohejdad vana. Men så dåliga beslut som numera tas i Mariehamn har man sällan skådat. Vilka är dom som vill lägga ner all verksamhet i staden ? Vilket är deras syfte ? Är alla utbölingar som ej vill ha ett blomstrande Mariehamn ? Vad sjutton skall man tro ?

Med tanke på att 90 % av

Med tanke på att 90 % av artisterna på Rockoff under de senaste åren är av karaktären Rosella-artister så måste ju överskottet vara enormt för herr Jansson. Såvida inte biljettförsäljningen rasat (men då har ni å andra sidan svaret på varför i första meningen).

Varför skall stadens

Varför skall stadens skattebetalare finansiera hela Ålands nöjesetablissemang under dessa sommardagar? Hela Åland kan väl solidariskt finansiera detta om det nu behövs finansiellt stöd för evenemanget. Annars får man väl lov att sälja biljetter enbart till Mariehamnare och turister. Går festivalen med plus så skall Jansson betala tillbaka stödpengarna. Inte skall vi skattebetalare finansiera en enskild näringsidkare.

Sidor

Avdelningarna inom den åländska sjukvården är för tillfället hårt ansatta då tre olika virusepidemier härjar samtidigt. På barnavdelningen tvingas man omprioritera sitt arbete för att hantera situationen.
– Det är en väldigt olycklig tajming att alla virus peakar samtidigt. På 30 år har jag inte varit med om någonting liknande, säger tf chefsläkare och klinikchef Christian Johansson.

De två krögarna, som tillsammans driver en restaurang i Mariehamn, fuskade med bokföringen och undanhöll skattemyndigheten mer än 72.000 euro åren 2010–2012.
Tingsrätten dömde under onsdagen mannen och kvinnan, som båda har erkänt gärningen och därför får lindrigare straff, till vardera åtta månaders villkorligt fängelse.

Tusentals liter brännolja läckte ut ur Ms Ejderns bunkertank och in i latrintanken – som tömdes i stadens stamavlopp i förra veckans onsdag.
Ingen olja verkar ha läckt ut i naturen, men enbart omhändertagandet av förorenat slammvatten vid Svinryggens deponi väntas kosta landskapsregeringen åtskilliga tiotusen euro.

En kvinna och en man som tidigare var ett par möts i Ålands tingsrätt under tisdagen. Han åtalas bland annat för att ha hotat henne till livet flera gånger efter att relationen tagit slut.

– Jag var inte vid mina sinnens fulla bruk, säger mannen som medger det mesta av det han åtals för.

Ålands framtids ordförande Axel Jonsson har fortsatt förtroende för partikollegan stadsstyrelseledamot Birgitta Johansson.

– Ålands framtid har ingen uttalad linje eller uppfattning om Chemtrails.

En global sammansvärjning släpper ut gift och cancerframkallande ämnen från flygplan över bland annat Åland – vilket ses i så kallade Chemtrails. Det hävdar stadsstyrelseledamot Birgitta Johansson (ÅF).

– Jag har forskat om miljöfrågor och Chemtrails i många år. Det är ingen kommunal angelägenhet, men det återstår att se om jag tar upp frågan i stadsstyrelsen, säger Birgitta Johansson.

Elledningen mellan Tingsbacka och Norrböle överbelastades på tisdagsmorgonen. I kombination med att Finlandskabeln inte fungerade som den ska blev hela fasta Åland mörkt. 9.07 fick de sista hushållen, bland annat i Sund och Vårdö, tillbaka elen.

Om en vecka inleds en omröstning om vilket problem på stormig.ax som ska lösas genom ett så kallat hackaton.

– De tre områden som går att rösta på är vägtrafiken, geoblockering och skattegränsens påverkan, säger projektledaren Anders Ingves.

Under torsdagskvällen, den 22 februari bryts det en isränna från Färjsundsbron till Långnäs och alla som ska bege sig ut på isarna varnas.

Elledningen mellan Tingsbacka och Norrböle överbelastades på tisdagsmorgonen. I kombination med att Finlandskabeln inte fungerade som den ska blev hela fasta Åland mörkt. 9.07 fick de sista hushållen tillbaka elen.

Med polisen hack i häl körde en man med körförbud i november 2017 i en hastighet på över 120 km/h på 70-väg i Jomala. I ovetskap, uppgav mannen när rättegången hölls i går. 

Vårdös tidigare kommunstyrelseordförande Jarl Danielsson har beslutat att flytta från kommunen. Anledningen är den hårda kritiken mot honom sedan han hösten 2016 förordade att kommunen inte skulle ta emot någon flyktingfamilj.

– Sedan dess är jag en politisk persona non grata. Man påverkas av sådant i en liten kommun, stämningen är inte vad den har varit, säger Jarl Danielsson.

 

En euro är värd fem procent mindre ombord på ms Eckerö, där den berättigar till endast 9,40 svenska kronor.

– Jag förstår att det framstår som orättvist för ålänningar just nu, men situationen har tidigare varit den omvända, säger Eckerölinjens vd Tomas Karlsson.

 

Fler nyheter