Rockoff-generalen Dennis Jansson är besviken på Mariehamns stad. Anledningen är att staden inte längre ger Rockoff finansiellt stöd.
– Det är inte kul längre, säger Dennis Jansson.

Kommentarer

Stopp på kontantstöd, Bra.

Stopp på kontantstöd, Bra. Att stödja uppbyggande verksamhet med stöd har ett berättigande. Men att år efter år ge kontantstöd till ett evenemang kan inte vara rätt gentemot andra evenemang som inte får bidrag. Har inte evenemang egen bärighet så är det bara att lägga ned. Så funkar det inom övrigt näringsliv. 12,475 euro som staden skänkte evenemanget i hyresavdrag torde även det vara en skänk från ovan.

En liten undran... Hur många

En liten undran... Hur många ekonomiskt positiva kringeffekter har Rockoff i jämförelse med Sjödagarna? Tycker sjödagarna länge redan har känts som ett krystat evenemang, och upplägget borde enligt mig ses över ordentligt för att bli intressant. Rockoff har blivit ett begrepp långt utanför Ålands gränser och är viktigt för Mariehamn/Åland - myyyyyyycket viktigare än Sjödagarna!

Om nu Rockoff är ett begrepp

Om nu Rockoff är ett begrepp och så känt utanför Åland borde det ha bärighet att klara sina ekonomiska förehavande med lätthet själva. Vad gäller Sjödagarna har det helt riktigt gå i stå och behöver utvecklas. Att bygga vidare på konceptet och vidga aktiviteterna utmed hela Östra utfarten vore en bra början.

Rockoff kräver ett stort

Rockoff kräver ett stort utrymme, givetvis. Frågan är om inte stadens torg börjar bli i minsta laget – samtidigt som ingenting torde komma ens i närheten av Rockoff:s betydelse för marknadsföring av ”turiststaden” Mariehamn! Och nu ämnar tydligen stadens beslutsfattare ”pallra” bort också detta sitt i ekonomiskt avseende nutida högst förmodligen främsta kännetecken. Den fyrmastade barken Pommern är förvisso globalt enastående i sitt slag. Den är unik helt enkelt! Dessvärre har en stundvis rent huvudlös debatt förts över dess bevarande. Men inkomsten staden får av detta sitt mångmiljon-projekt – vem har räknat ut den? Om t.ex Gert Sviberg, en handlingens man, skulle få för sig att bygga en för ändamålet passande utomhusarena i Maxinge-trakten ... eller på Möckelö, vad borgar för att staden då inte får känna sig blåst på ytterligare en konfekt? Om dessutom stadens ”pallrande” med Pommer slutar i att också den blir flyttad över Möckelö-viken – då riskerar nog Mariehamns saga så småningom att bli betraktad som all, avslutad. Hur som helst, tack och lov för att man inte är mariehamnare!

Sorgligt nog är man

Sorgligt nog är man Mariehamnare av födsel och ohejdad vana. Men så dåliga beslut som numera tas i Mariehamn har man sällan skådat. Vilka är dom som vill lägga ner all verksamhet i staden ? Vilket är deras syfte ? Är alla utbölingar som ej vill ha ett blomstrande Mariehamn ? Vad sjutton skall man tro ?

Med tanke på att 90 % av

Med tanke på att 90 % av artisterna på Rockoff under de senaste åren är av karaktären Rosella-artister så måste ju överskottet vara enormt för herr Jansson. Såvida inte biljettförsäljningen rasat (men då har ni å andra sidan svaret på varför i första meningen).

Varför skall stadens

Varför skall stadens skattebetalare finansiera hela Ålands nöjesetablissemang under dessa sommardagar? Hela Åland kan väl solidariskt finansiera detta om det nu behövs finansiellt stöd för evenemanget. Annars får man väl lov att sälja biljetter enbart till Mariehamnare och turister. Går festivalen med plus så skall Jansson betala tillbaka stödpengarna. Inte skall vi skattebetalare finansiera en enskild näringsidkare.

Sidor

Förbundsfullmäktige i Södra Ålands högstadiedistrikt beslutade i går efter röstningsdramatik att återremittera hela budgeten, och förslaget om en om- och tillbyggnad av Kyrkby högstadieskola, till förbundsstyrelsen.

Drygt 13.000 skilsmässor registreras i Finland varje år och den vanligaste åldern att skilja sig är 35–39 år.

– Mitt under småbarnstiden. Det är inte kärleken som är slut, det är energin. Man är trött – men egentligen inte på varandra, säger prästen, familjeterapeuten och programledaren Maria Sundblom Lindberg.

Nu har målsmännen till de barn som kan ha utsatts för olovliga journalintrång fått brev från polisen om saken.

– Vi har gjort ett utskick som gäller drygt hundra barn, säger förundersökningsledare Olof Lindqvist.

Ålandstrafiken meddelar att vinden ställer till med problem för skärgårdstrafiken. Här är deras pressmeddelande:

I dag hålls huvudförhandling i tingsrätten i ett ärende där en man står åtalad för grovt sexuellt utnyttjande av barn. I samma rättegång står en kvinna åtalad för misshandel.

Hammarland och Eckerö säger nej till en utbyggnad av Kyrkby högstadieskola. Kommunerna skulle hellre se en ny skola på Västra Åland och anser att besluten kring tillbyggnaden stressas igenom i för snabb takt. 

 

Lagtingsledamot Harry Jansson är mycket kritisk till att styrelsen för Ålands gymnasium rekryterade Christian Ivars till posten som förvaltningschef. Ivars anställning avslutades i förrgår, efter åtta månader på posten.

– Det finns nog skäl för landskapsrevisorerna att syna hur gymnasiets förvaltning har fungerat den här mandatperioden, säger Harry Jansson.

 

En personbil voltade efter att ha kört av vägen i Haraldsby på onsdagseftermiddagen. Ingen person skadades.

Tre personer åkte fram och tillbaka med Viking Lines Rosella under två dagar för att stjäla cigaretter från taxfree-butiken. Nu har de dömts till böter för stöld.

Finns det något i det åländska samhället som skulle kunna fungera bättre?

Svarar du ja på den frågan öppnar sig nu en möjlighet att få till stånd en förändring.

Steg ett är att skriva ner vad som stör dig på sajten stormig.ax

Endast nyheter och aktuella händelser och bara via kabel och IPTV, den kompromissen röstades igenom i rättsliga utskottet i EU-parlamentet i går när EU-kommissionens förslag till förordning om sändningar online togs upp.

Hammarlands kommun vill utreda alternativa lösningar före en utbyggnad av Kyrkby högstadieskola klubbas igenom. En av dem är en ny skola på västra Åland. 

Nyligen togs ett steg mot förverkligandet av en ut- och ombyggnad av Kyrkby högstadieskola. Kostnaden beräknas till närmare 3,1 miljoner euro. 

Fler nyheter