Rockoff-generalen Dennis Jansson är besviken på Mariehamns stad. Anledningen är att staden inte längre ger Rockoff finansiellt stöd.
– Det är inte kul längre, säger Dennis Jansson.

Kommentarer

Stopp på kontantstöd, Bra.

Stopp på kontantstöd, Bra. Att stödja uppbyggande verksamhet med stöd har ett berättigande. Men att år efter år ge kontantstöd till ett evenemang kan inte vara rätt gentemot andra evenemang som inte får bidrag. Har inte evenemang egen bärighet så är det bara att lägga ned. Så funkar det inom övrigt näringsliv. 12,475 euro som staden skänkte evenemanget i hyresavdrag torde även det vara en skänk från ovan.

En liten undran... Hur många

En liten undran... Hur många ekonomiskt positiva kringeffekter har Rockoff i jämförelse med Sjödagarna? Tycker sjödagarna länge redan har känts som ett krystat evenemang, och upplägget borde enligt mig ses över ordentligt för att bli intressant. Rockoff har blivit ett begrepp långt utanför Ålands gränser och är viktigt för Mariehamn/Åland - myyyyyyycket viktigare än Sjödagarna!

Om nu Rockoff är ett begrepp

Om nu Rockoff är ett begrepp och så känt utanför Åland borde det ha bärighet att klara sina ekonomiska förehavande med lätthet själva. Vad gäller Sjödagarna har det helt riktigt gå i stå och behöver utvecklas. Att bygga vidare på konceptet och vidga aktiviteterna utmed hela Östra utfarten vore en bra början.

Rockoff kräver ett stort

Rockoff kräver ett stort utrymme, givetvis. Frågan är om inte stadens torg börjar bli i minsta laget – samtidigt som ingenting torde komma ens i närheten av Rockoff:s betydelse för marknadsföring av ”turiststaden” Mariehamn! Och nu ämnar tydligen stadens beslutsfattare ”pallra” bort också detta sitt i ekonomiskt avseende nutida högst förmodligen främsta kännetecken. Den fyrmastade barken Pommern är förvisso globalt enastående i sitt slag. Den är unik helt enkelt! Dessvärre har en stundvis rent huvudlös debatt förts över dess bevarande. Men inkomsten staden får av detta sitt mångmiljon-projekt – vem har räknat ut den? Om t.ex Gert Sviberg, en handlingens man, skulle få för sig att bygga en för ändamålet passande utomhusarena i Maxinge-trakten ... eller på Möckelö, vad borgar för att staden då inte får känna sig blåst på ytterligare en konfekt? Om dessutom stadens ”pallrande” med Pommer slutar i att också den blir flyttad över Möckelö-viken – då riskerar nog Mariehamns saga så småningom att bli betraktad som all, avslutad. Hur som helst, tack och lov för att man inte är mariehamnare!

Sorgligt nog är man

Sorgligt nog är man Mariehamnare av födsel och ohejdad vana. Men så dåliga beslut som numera tas i Mariehamn har man sällan skådat. Vilka är dom som vill lägga ner all verksamhet i staden ? Vilket är deras syfte ? Är alla utbölingar som ej vill ha ett blomstrande Mariehamn ? Vad sjutton skall man tro ?

Med tanke på att 90 % av

Med tanke på att 90 % av artisterna på Rockoff under de senaste åren är av karaktären Rosella-artister så måste ju överskottet vara enormt för herr Jansson. Såvida inte biljettförsäljningen rasat (men då har ni å andra sidan svaret på varför i första meningen).

Varför skall stadens

Varför skall stadens skattebetalare finansiera hela Ålands nöjesetablissemang under dessa sommardagar? Hela Åland kan väl solidariskt finansiera detta om det nu behövs finansiellt stöd för evenemanget. Annars får man väl lov att sälja biljetter enbart till Mariehamnare och turister. Går festivalen med plus så skall Jansson betala tillbaka stödpengarna. Inte skall vi skattebetalare finansiera en enskild näringsidkare.

Sidor

Åländska hållbara matprodukter ska synliggöras tydligare utanför Ålands gränser och samtidigt ska Åland lyftas som ett resmål dit man åker för matens skull. Projektet lanseras nu och pågår fram till 2021.
– Vi tror att det här är väldigt viktigt för Åland som varumärke, säger Camilla Gunell (S), näringsminister.

Åland nämns i nio motioner som lämnats in i den svenska riksdagen under den allmänna motionstiden.
Per Lodenius (C) vill att regeringen utreder hur Sverige kan leva upp till sitt ansvar som garantstat för Ålandsöverenskommelsen.

Skolskjutsar och anslutningstrafik till färjor. Det är i huvudsak kollektivtrafiken på Åland. Nu vill landskapsregeringen tydliggöra hur framtidens kollektivtrafik ska se ut, genom en ny lag som sätter ramarna.
– Det är ett arbete som kommer ta sin tid, säger infrastrukturminister Mika Nordberg (MSÅ).

Landskapsregeringen anser sig ha gjort miljön en tjänst genom att subventionera bussbolagens inköp av biodieseln ”Neste My”. Men stadens tjänstemän håller inte med.
– ”Neste My” kan inte alls kallas miljövänligt, säger Mariehamns miljösamordnare Ulf Simolin, som föreslår att stadsbussarna fortsätter att köra på vanlig diesel.

Sex personer skadades på bussen från Grisslehamn och Eckerölinjen i fredags kväll. Under färden ringde passagerare polisen som stoppade bussen.

– Går det så långt att någon ringer till polisen så har det hänt någonting, men det är ingen idé nu att spekulera över vad som hänt, säger Tomas Karlsson, vd på Eckerölinjen.

På årsdagen av det åländska metoo-uppropet ordnar Ålands feministparaply en uppföljningsmanifestation i stadsbiblioteket.
– Tyvärr har förändringarna under det senaste året varit mindre än vi hoppades, säger föreningens ordförande Sofia Enholm.

Kokain på en av stadens nattklubbar, en kroggäst som försökte slå ned en ordningsvakt, samt en grov spritstöld på landsbygden.
Det är tre av incidenterna som sysselsatte polisen under den stökiga natten mot söndag.

Kommerserådet Anders Wiklöf rasar i en intervju i Hufvudstadsbladet mot att finansutskottet inte låter riksdagen rösta om slopad arvs- och gåvoskatt.
– Arvsskatten är snudd på stöld. Och jag talar inte i egen sak, för skatten slår hårdast mot medelklassen, säger Anders Wiklöf

Getter, grisar och grållar – samt annat som hör adventstiden till – lockar många till att trotsa regnet och begå julmarknad på Jomala gård under lördagen.

Antalet passagerare på Mariehamns flygplats har i år sjunkit med 9 procent. Utrikestrafiken har rasat efter att Next Jet försvann.

Kommunstyrelsen i Hammarland föreslår inför fullmäktige att kommunen reserverar pengar för projektering av en ny högstadieskola på västra Åland.
– Tillbyggnaden av KHS löser inte framtida problem med trångboddhet, säger styrelsens ordförande Tomas Blomberg.

En överförfriskad passagerare gjorde att polisen kallades till hamn för att ta hand om vederbörande. Men polisen behövde aldrig fullfölja sitt uppdrag då en vän till den berusade uppenbarade sig för att ta hand om sin kompis. 

Ansvarig minister Wille Valve håller med om att kyrkostyrelsen borde ha hört landskapsregeringen redan före maj.
– Men det finns viktigare frågor.

Fler nyheter