Förslaget om sänkt rösträttsålder i åländska kommunalval förkastas av Högsta domstolen. Lagstiftningsbehörighet i fråga om kommunala val utgör riksbehörighet, skriver man i sitt utlåtande.

Kommentarer

Men skall inte Fellman hota

Men skall inte Fellman hota HD ? Så som hon hotar alla som går emot henne ? Allt hon tar i blir till aska ! Ingenting vad denna regering sysslat med förverkligas,,många tror att inte heller kortrutten förverkligas och kommunsammanslagningen verkar vara mycket dålig planerad,. Så vad har denna regering åstadkommit ? Retat upp folk , det har dom faktiskt lyckats med !

Vatten på min kvarn får jag

Vatten på min kvarn får jag ideligen när jag konstaterar att jag bor på "amatörernas ö". Tror man på allvar att man med självstyrelsen i botten att man kan lagstifta hur som helst ? Tydligen. Är det okunskapen eller inkompetensen som visar sitt fula tryne? Nu har man fått bakläxa gällande Räddningslagen och sänkt röstålder till 16 år. Nu väntar vi även back på tvångsåtgärder inom kommunreformen. (Kommer säkert att sluta i HD) Sedan kommer det säkerligen mera i form av fiskekvoter, klumpsumma, självstyrelserevisionen, kortrutten, m.m.

Litet märkligt tycks det

Litet märkligt tycks det onekligen vara när denna drös av jurister inom landskapsregeringen inte kan korrigera politikerna i deras iver och framfart i reformarbetet. Inte kan det väl vara så att man även på det juridiska fältet är avsaknad av kompetens på sina stolar ?

Se vad en jurist tjänar på LR

Se vad en jurist tjänar på LR och jämför detta med det privata och gör sedan en snabb analys vilka jurister som faktiskt söker jobb på LR. De som kommer direkt från skolan eller de som vill trappa ner i arbetslivet. Det borde vara en nackdel inte en merit bland de sökande om de tidigare har jobbat inom offentlig förvaltning.

I Sverige riktar man

I Sverige riktar man misstroende mot icke kompetenta ministrar, kan inte vi på Åland, rikta ett misstroende mot bl.a. Nina Fellman? Tänk vad mycket arbetstid hon slösar bort för alla tjänstemän, på en massa konstiga ideer hon kommer på, och vad kostar inte alla konsulter och utredningar?

Man kan fråga sig varför

Man kan fråga sig varför Moderaterna sitter still i båten? Är dom sådana ynkryggar att dom tolererar vilka dåraktigheter som helst bara dom får sitta i landskapsregeringen ?Om det sitter en minister i regeringen som hela tiden misskrediterar Åland och dess självstyrelse , varför ingen reaktion ? Ingen i regeringsställning är utan skuld !

Sidor

Tre personer åkte fram och tillbaka med Viking Lines Rosella under två dagar för att stjäla cigaretter från taxfree-butiken. Nu har de dömts till böter för stöld.

Finns det något i det åländska samhället som skulle kunna fungera bättre?

Svarar du ja på den frågan öppnar sig nu en möjlighet att få till stånd en förändring.

Steg ett är att skriva ner vad som stör dig på sajten stormig.ax

Endast nyheter och aktuella händelser och bara via kabel och IPTV, den kompromissen röstades igenom i rättsliga utskottet i EU-parlamentet i går när EU-kommissionens förslag till förordning om sändningar online togs upp.

Hammarlands kommun vill utreda alternativa lösningar före en utbyggnad av Kyrkby högstadieskola klubbas igenom. En av dem är en ny skola på västra Åland. 

Nyligen togs ett steg mot förverkligandet av en ut- och ombyggnad av Kyrkby högstadieskola. Kostnaden beräknas till närmare 3,1 miljoner euro. 

Ålands gymnasiums förvaltningschef Christian Ivars har i samförstånd med styrelsen avslutat sitt förordnande på grund av privata orsaker. Katarina Sundberg tar över som tillförordnad förvaltningschef.

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström har, tillsammans med fyra andra riksdagsledamöter, skickat ett öppet brev till svenska Sjöfartsverket via SVT Opinion där de uppmanar myndigheten att riva upp beslutet om höjda farledsavgifter.

En man som misshandlat tre minderåriga pojkar efter att de stört hans hemfrid döms till tre fall av misshandel och olaga hot.

Det råd för idrott, motion och hälsa som LR vill tillsätta innebär en överbyråkratisering.

Det sade Jörgen Pettersson (C) när det idrottspolitiska programmet debatterades i lagtinget i går. 

En grupp med ungdomar som spottat på golv och skrikit på andra besökare har den senaste tiden härjat i Varuboden city och i Mariehamns stadsbibliotek
   – Stundtals har det varit helt hopplöst, säger Petra Rajalin, butikschef på Varuboden city.

Kvinnor inom privat sektor tjänar 84 procent av männens inkomst. Det är något sämre än hur det såg ut 2014. Den ordinarie månadsinkomsten för en heltidsanställd var förra året 3.285 euro. 

Vid 16.30-tiden inträffade en olycka mellan två personbilar på Nya Godbyvägen i höjd med Svibyavfarten.

Tre personer har förts till sjukhus med lindriga skador.

För nionde gången delade Rädda barnen på Åland ut sitt pris och i år gick det till Ålands sjöfartsmuseum.

Fler nyheter