Hundratals meter lindrev, tolv skeppsbyggare och en del tjärbeck. Däcksläggningen på museifartyget Pommern är nu klar och tätningen av mellanrummen i full gång.
– Det är intressant att jobba som man gjorde förr i tiden och lika viktigt är det att den här traditionen förs vidare, säger timmermannen Lars-Erik Karlsson.

Efter ett och ett halvt år utan tandreglerare verkar ÅHS nu ha en lösning i sikte. En deltidsanställd ortodontist är på ingång och börjar förhoppningsvis den 2 mars.

Den hårda vinden orsakade ett kort elavbrott i fredags kväll.

Under våren slutsynas den nya reningsanläggningen vid Ålands fiskevårdscentrum som redan nu har minskat utsläppen av fosfor och kväve från anläggningen.
– Det ser bra ut och vi förväntar oss ännu bättre resultat när anläggningen är helt inkörd, säger fiskevårdsinspektör Kaj Ådjers.

Den nya vägtrafiklagen som träder i kraft i Finland i juni kan innebära stora utmaningar för polisen på Åland. Nu för man diskussioner med landskapsregeringen för att hitta en lösning.
– Vi behöver diskutera vilken väg Åland ska gå framöver och olika val får olika konsekvenser, säger Benjamin Fellman vid polisen.

Det kan bli rejält blåsigt från och med fredag kväll. På lördag väntas upp till 20 sekundmeter i byarna.

Svenska artisten Tomas Ledin är klar för Rockoff, meddelar festivalgeneral Pier Schmid.

Med två identiska åk i rutschkanan på tiden 12.79 blev Erik Fogelberg i går vinnare i Mariebads vattenrutschkanetävling som lockade sexton sportlovslediga deltagare.
– Jag försökte åka båda åk på exakt samma sätt, säger han.

I onsdagens Kauppalehti porträtteras Ålandsbankens vd Peter Wiklöf med anledning av bankens rekordresultat.
Han beskrivs som kriminalkommissarien som förutom bovar mött två bankkriser.

En person i den åländska bil som krockade med ett träd utanför svenska Hallstavik på torsdagskvällen flögs allvarligt skadad från platsen med ambulanshelikopter.
Det meddelar svensk polis under fredagsförmiddagen.

Landskapsregeringen sade upp kontraktet om elhybridfärjan. Men Eriksson bygg Ab, som vann upphandlingen om bro- och vägprojektet på Gripö, har inte hört något om projektets framtid.
– Det är frustrerande, för både upphandlingar och kontrakt måste behandlas med respekt, säger Bengt Eriksson, styrelseordförande för Eriksson bygg Ab.

Efter 40 års höga näringsutsläpp är Finbydiket i Sund en fullbordad miljökatastrof. Det är slutsatsen i en ny utredning.
– Rapporten förklarar den extrema övergödningen runt Finby. Kan man inte läsa ut det kan man inte läsa, säger Brage Wilhelms som är ordförande för föreningen Rädda Lumparn.

En åländsk bil med tre personer körde vid 19-tiden på torsdagskvällen in i ett träd vid sidan av Länsväg 1108, i närheten av Hallstavik i Sverige.
En av personerna ska enligt svensk räddningstjänst vara skadad men vaken.

Någon försökte natten mot torsdag starta en eldsvåda i dambastun i landsbygdscentret i Jomalaby.
Det misstänker företaget Fananamma, som polisanmälde incidenten under torsdagen.

Fler nyheter