Hundratals meter lindrev, tolv skeppsbyggare och en del tjärbeck. Däcksläggningen på museifartyget Pommern är nu klar och tätningen av mellanrummen i full gång.
– Det är intressant att jobba som man gjorde förr i tiden och lika viktigt är det att den här traditionen förs vidare, säger timmermannen Lars-Erik Karlsson.

En kund som använde Åland Posts tjänst friskvård.ax fick upp en lista på samtliga friskvårdskunders anställda. Informationen innehöll respektive anställds nummer, namn, avdelning, telefonnummer och friskvårdssaldo. Det skriver Åland Post i ett pressmeddelande.
– Bedömningen är att endast denna kund hade tillgång till uppgifterna på grund av buggen under en kort tid, skriver HR-chef Marika Lindström i pressmeddelandet.

Enligt kvinnan sades hon olagligt upp när hennes arbetsgivare Ab Mathias Eriksson ville göra sig av med vissa anställda hösten 2015.
Under torsdagsförmiddagen förbereds tvisten i tingsrätten.

En åländsk läkare sitter häktad i Sverige misstänkt för grovt barnpornografibrott och stämpling till grov våldtäkt.

Mikael Kraft har anställts som ny vd för Sjökvarteret i Mariehamn.

Den sedvanliga hettan uteblev när den avgående landskapsregeringens budgetförslag för 2020 debatterades i lagtinget.
Men ett nytt parti satte åtminstone lite fart på debatten.
– Ni tror fortfarande att allt ska lösas med tillväxt, sade Simon Holmström (HI).

Saltvik och Jomala förkastar, efter heta debatter och omröstningar över partilinjerna, avtalsförslaget för en gemensam räddningsmyndighet.
– Tråkigt, särskilt med tanke på allt arbete som har lagts ned, säger Jomalafullmäktiges ordförande Mika Nordberg (MSÅ).

Föglös ekonomi har drabbats hårt av de sänkta landskapsandelarna, samtidigt som kostnaderna för den sociala sektorn ökat kraftigt.
– Förslaget till tilläggsbudget är extremt, hela 584.000 euro, säger kommundirektör Niklas Eriksson.

Ms Skarvens pågående dockning försenas ytterligare.
Nu väntas hon återvända till Föglötrafiken på fredag morgon.

Den 21 december kommer Coca-Colas kända jullastbil till Åland.

Elhybridfärjan är beställd, affären är omsatt till en verklig handling. Förändrar det något i den tillträdande regeringens planer? Inte enligt Veronica Thörnroos (C) som säger att hon är bakbunden tills hon formellt sitter i regeringsställning.

Mariehamnaren Li Krig drabbades visserligen av styrkebortfall på vänster sida av kroppen men hade aldrig kunnat ana att det handlade om ett stressrelaterat problem. En dag föll hon ihop på gatan och de kommande månaderna behövde hon en rullstol för att ta sig fram.
– Jag vill dela min historia för att uppmärksamma andra på vad långvarig stress kan leda till, säger hon.

Landskapsregeringens tidtabell för kommunreformen, med godkännande av samgångsavtal sommaren 2021, är med facit i hand alltför optimistisk.
Det skriver kommunutredarna Marcus Henricson, Siv Sandberg och Jan-Erik Enestam i en ny promemoria.

Tre unga män står åtalade i ett mål om bland annat inbrott och bruksstölder av bilar. Två av männen var minderåriga vid tidpunkterna i fråga.
Under den första rättegångsdagen medges mycket av det som åtalen gäller, bland annat inbrotten i Pub Stallhagen och Germundö alpins kafé.

Fler nyheter