Tre vildsvin sågs på tisdagsmorgonen på Ålands golfklubb i Sund.
Senare på kvällen fick Inger Portman stanna för de tre vildsvinen på landsvägen i Kastelholm.

Kokain på en av stadens nattklubbar, en kroggäst som försökte slå ned en ordningsvakt, samt en grov spritstöld på landsbygden.
Det är tre av incidenterna som sysselsatte polisen under den stökiga natten mot söndag.

Kommerserådet Anders Wiklöf rasar i en intervju i Hufvudstadsbladet mot att finansutskottet inte låter riksdagen rösta om slopad arvs- och gåvoskatt.
– Arvsskatten är snudd på stöld. Och jag talar inte i egen sak, för skatten slår hårdast mot medelklassen, säger Anders Wiklöf

Getter, grisar och grållar – samt annat som hör adventstiden till – lockar många till att trotsa regnet och begå julmarknad på Jomala gård under lördagen.

Antalet passagerare på Mariehamns flygplats har i år sjunkit med 9 procent. Utrikestrafiken har rasat efter att Next Jet försvann.

Kommunstyrelsen i Hammarland föreslår inför fullmäktige att kommunen reserverar pengar för projektering av en ny högstadieskola på västra Åland.
– Tillbyggnaden av KHS löser inte framtida problem med trångboddhet, säger styrelsens ordförande Tomas Blomberg.

En överförfriskad passagerare gjorde att polisen kallades till hamn för att ta hand om vederbörande. Men polisen behövde aldrig fullfölja sitt uppdrag då en vän till den berusade uppenbarade sig för att ta hand om sin kompis. 

Ansvarig minister Wille Valve håller med om att kyrkostyrelsen borde ha hört landskapsregeringen redan före maj.
– Men det finns viktigare frågor.

Landskapsregeringen hade inte rådfrågats när kyrkomötet i maj antog en ny kyrkolag – trots att lagändringen påverkar Åland.
– Det är uppseendeväckande och strider mot självstyrelselagen, säger lagtingsledamot Harry Jansson (C).

En fastighetsaffär mellan två syskon blir ett fall för Högsta förvaltningsdomstolen sedan landskapsregeringen avslagit ansökan om jordförvärvstillstånd.

På måndag sätter sju lag tänderna i de upplevda problem som finns med skärgårdstrafikens bokning.

– Vinsten är att få konkretisera sin idé i en pilot, skapa en prototyp, testa den och se om den levererar nytta, säger projektledaren Anders Ingves.

Ett tiotal ålänningar firade självständighetsdagen på president Sauli Niinistös bal i Helsingfors.

Ett utökat arbets- och pensionsinkomstavdrag för 6.000 ålänningar är enligt landskapsregeringen det rätta sättet att stimulera ekonomin.

Men opposition kritiserar lagförslaget för att vara såväl orättvist som tandlöst.

Ett skandalöst missbruk av en av Mariehamns mest attraktiva tomter – och en prioritering på tvären med de hållbarhetsmål som staden säger sig eftersträva.
Högskolans rektor Jonas Waller skräder inte med orden efter stadsstyrelsens beslut om Mariehamns Energi Ab:s lokalisering.

Fler nyheter