Rättsläget är beklämmande för poliserna på Åland, anser Ålands polisförening.
Nu vänder man sig till Justitikanslerämbetet med kritik mot landskapsregeringen.
– Måttet är rågat, säger polisföreningens ordförande Magnus Gustafsson.

Kommentarer

Bra, poliser! Vi stöder er

Bra, poliser! Vi stöder er till 100%. Samtidigt bör man ta upp det ynkliga förslaget att försämra ett redan övarenskommet anställningsvtalsvillkor retroaktivt; jag menar förstås pensionsåldern. Inte vill vi ha, och betala för, en poliskår där snart kanske 25% bara orkar med kansliarbete. Våra nuvarande yrkespolitiker är mycket långt från verkligheten, både då det gäller att ge sig själva förmåner och att ta förmåner från andra. Inte heller beaktar de sakkunnigas åsikter; politikerna vet numera allt äst själva. Vi saknar tiden då politik var en bisyssla för riktiga människor. Och"Enter" bör få svar på sin fråga.

Dina åsikter, Veteranen, de

Dina åsikter, Veteranen, de har uppenbarligen ett utomordentligt stort berättigande. Dels angående vissa folkvaldas framstående förmåga att värdesätta sig själva och det de ”åstadkommer”, dels – och framför allt – angående det knark-helvete som nu uppenbarligen är i full färd med att formligen översvämma Åland! Och där slår också signaturen Pensionär, ovan, huvudet på spiken. Det vill säga, frågan är om Landskapsregeringens (LR:s) kommunbestyr och ”kortrutt” ... frågan är om dessa ”politiska angelägenheter” rent av redan överträffar betydelsen av Indiens heliga kor och dito tempel-råttor. Att i dagsläget formligen snöpa vår poliskår – det om något torde belysa vad majoriteten i allas vår lagstiftande församling, Lagtinget, går för. Förvånar här gör verkligen sossen Göte Winés ställningstagande!

Katastrof! Inte nog med att

Katastrof! Inte nog med att de gör våran poliskår på sikt oförmögen att utföra sitt arbete. Nu kommer det fram att både polisens och vårat rättskydd är eftersatt då lagstiftningen är eftersatt. N.Fellman har lite att förklara här, gärna på ett sätt som inte är arrogant.

Har inte polisen tillgång

Har inte polisen tillgång till internet? En aktuell uppdaterad version av Ålands lagsamling finns ju på nätet så det är inga svårigheter att ta reda på vad som gäller enligt åländsk lagstiftning. Och skall man klaga på någon vad gäller det otydliga rättsläget så är det Finlands riksdag och regering som inte vill ge oss mer självstyrelse utan i stället vill ha den oklara uppdelning som råder idag.

Långtidssjukskrivningar och övertidskostnader väntas tynga Räddningsverkets resultat med 50.000 euro i år.
– Långtidssjukskrivningarna är yrkes- och åldersrelaterade, säger tillförordnade räddningschefen Karl Nordlund.

287 personer bänkade sig under lördagskvällen för supé på Arken, när Ålands cancerförening för elfte året i rad ordnade gala till förmån för Rosa Bandet och Blå Bandet.
Efter maten dansade än fler till tonerna av Conny Henrix, Tonfixarna och Sunrize.

En cyklist fördes vid 17.15-tiden på lördagseftermiddagen till sjukhuset efter att ha krockat med en personbil på Lillåkersvägen i Strandnäs.

Tre frivilliga brandkårer släckte under lördagseftermiddagen en 300 kvadratmeter stor markbrand i Bertbyvik, Saltvik.
Två brandkårer släckte samtidigt en mindre markbrand i Tranvik, Sund.

Det blev rena rama Hitchcock-filmen när Viking Line Cinderella passerade Marhällan tidigare i veckan. På grund av den täta dimman flög hundratals fåglar rakt in i fartyget.

Under fredagen anmäldes bland annat klottrande ungdomar samt stökiga hemmafester till polisen.

Formerna vid den nya rondellen på Ålandsplan börjar ta sig. Just nu gjuts den kantsten som ska avskilja körbanan runt hela rondellen. Därefter asfalteras rondellen stegvis.
– Det är lite dominoeffekt över arbetet, säger Aadu Nael, grävmaskinist på Karlssons Schakt & Transport.

Det tidigare vice lantrådet Jörgen Strand har beslutat sig för att ställa upp i lagtings- och kommunalvalet 2019.
– Jag ställer upp för att jag har ett tydligt samhällsintresse.

Air Leap fick sitt eftertraktade och nödvändiga AOC-certifikat av svenska Transportstyrelsen. Nu ska flygbolaget inleda trafik med ett avtalsenligt plan från och med måndag morgon.

Det blir Byggnadsfirma Hans Mattsson Ab som bygger det nya samlingshuset i Jomala. Byggstart sker i november.

Den åländska företagaren övertog lagstridigt en traktor värd minst 25.000 från sitt företag – sex dagar före detsamma försattes i konkurs.
Det skriver konkursförvaltaren, som yrkar att traktorn förs tillbaka till boet.

I går avslutades Viking Lines samarbetsförhandlingar. Tio tjänster försvinner, varav tre i Mariehamn.

Landskapsregeringen vill införa ett stöd för att hämta avställda fordon till skrotning.
– Det är en början på att röja upp bland alla fordon som borde skrotas och avregistreras, säger Mona Kårebring-Olsson på miljöbyrån.

Fler nyheter