Rättsläget är beklämmande för poliserna på Åland, anser Ålands polisförening.
Nu vänder man sig till Justitikanslerämbetet med kritik mot landskapsregeringen.
– Måttet är rågat, säger polisföreningens ordförande Magnus Gustafsson.

Kommentarer

Bra, poliser! Vi stöder er

Bra, poliser! Vi stöder er till 100%. Samtidigt bör man ta upp det ynkliga förslaget att försämra ett redan övarenskommet anställningsvtalsvillkor retroaktivt; jag menar förstås pensionsåldern. Inte vill vi ha, och betala för, en poliskår där snart kanske 25% bara orkar med kansliarbete. Våra nuvarande yrkespolitiker är mycket långt från verkligheten, både då det gäller att ge sig själva förmåner och att ta förmåner från andra. Inte heller beaktar de sakkunnigas åsikter; politikerna vet numera allt äst själva. Vi saknar tiden då politik var en bisyssla för riktiga människor. Och"Enter" bör få svar på sin fråga.

Dina åsikter, Veteranen, de

Dina åsikter, Veteranen, de har uppenbarligen ett utomordentligt stort berättigande. Dels angående vissa folkvaldas framstående förmåga att värdesätta sig själva och det de ”åstadkommer”, dels – och framför allt – angående det knark-helvete som nu uppenbarligen är i full färd med att formligen översvämma Åland! Och där slår också signaturen Pensionär, ovan, huvudet på spiken. Det vill säga, frågan är om Landskapsregeringens (LR:s) kommunbestyr och ”kortrutt” ... frågan är om dessa ”politiska angelägenheter” rent av redan överträffar betydelsen av Indiens heliga kor och dito tempel-råttor. Att i dagsläget formligen snöpa vår poliskår – det om något torde belysa vad majoriteten i allas vår lagstiftande församling, Lagtinget, går för. Förvånar här gör verkligen sossen Göte Winés ställningstagande!

Katastrof! Inte nog med att

Katastrof! Inte nog med att de gör våran poliskår på sikt oförmögen att utföra sitt arbete. Nu kommer det fram att både polisens och vårat rättskydd är eftersatt då lagstiftningen är eftersatt. N.Fellman har lite att förklara här, gärna på ett sätt som inte är arrogant.

Har inte polisen tillgång

Har inte polisen tillgång till internet? En aktuell uppdaterad version av Ålands lagsamling finns ju på nätet så det är inga svårigheter att ta reda på vad som gäller enligt åländsk lagstiftning. Och skall man klaga på någon vad gäller det otydliga rättsläget så är det Finlands riksdag och regering som inte vill ge oss mer självstyrelse utan i stället vill ha den oklara uppdelning som råder idag.

Den här helgen och den kommande veckan är Ålands intensivaste turist- och evenemangsperiod.
Och det blev en jobbig start för ordningsmakten.
Bland annat upprättades en anmälan om grov misshandel efter att en person knuffats från en brygga.

De vet du bjöd i fredags kväll på en svettig show som gick hem hos de åländska Rockoff-besökarna.

En engångsgrill var orsaken till att brandkåren fick rycka ut och släcka en liten markbrand vid Dalkarby träsk under lördagsförmiddagen.
Räddningstjänsten vill påpeka att eldningsförbud fortfarande råder och att brandrisken är stor trots regnskurarna.

Polisen har ännu ingen misstänkt efter gårdagens brand i Godby igår klcokan 12.30. Man efterlyser ännu upplysningar kring händelsen.

Ålandsbanken har gått in som delägare i Fintechbolaget Dreams. Samtidigt redovisar banken en resultatförbättring med 50 procent jämfört med det andra kvartalet 2017.

Procenten kvinnor jämfört med procenten män som står på Rockoffs scen väcker känslor. Siffran för de manliga akterna är 23 medan siffran för de kvinnliga akterna är 7, något som Ålands Feministparaply gärna skulle se en tydligare dialog kring.

Extremvärmen kräver riklig bevattning i Mariehamn och om man slutar att bevattna i staden skulle allt torka bort.
– Å ena sidan vill sporten ha gröna planer å andra sidan tycker folk att det är lyxkonsumtion att lägga vatten på planerna, säger Jonny Sederström, arbetsledare på idrottsanläggningarna i Mariehamn.

Anders Wiklöf har vid flera tillfällen firat sin födelsedag den 25 juli genom att ge grandiosa konserter gratis för ålänningarna, så också i år.
Men nästa år kan det blir aktuellt med en konsert i Sverige också.
– Vi tittar på det, säger Anders Wiklöf.

De kommande veckorna förväntas polisen få mycket att göra i och med alla evenemang runtom ön. Värmen och intag av alkohol förväntas bidra till ökade insatser.

Ålandsbanken ökade sitt rörelseresultat med 51 procent det andra kvartalet jämfört med samma period i fjol. Vinsten per aktie det andra kvartalet blev 0,38 euro (0,26 euro).

Optinova är ett mycket globaliserat företag, vilket gör att den pågående handelskonflikten påverkar både bolagets försäljning och tillgången på råvaror.
– Tillgången på råvara är det klart största orosmolnet, säger Anders Wiklund, vd för Optinovakoncernen.

70 båtar, hundratals båtentustiaster och tiotusentals hästkrafter. På lördag brummar årets Poker Run-deltagare ut i den åländska skärgården för att samla spelkort, cruisa och ha roligt.
– Det bästa med att åka muskelbåt är ljudet och vinden, säger Morgan Mörn som är med och arrangerar träffen.

Landskapsregeringen, räddningsledningen, Brand- och räddningsförbundet och Landskapsalarmcentralen går i dag ut med en gemensam uppmaning till mycket stor försiktighet när det gäller all aktivitet som kan orsaka gnistor och brand i skog och mark. Här är hela pressmeddelandet:

Fler nyheter