Enligt Ålands radio är det Carl-Anton Kiviö som ligger bakom den polisanmälda sajten Ålands nyheter.

Kommentarer

Jo, kanske därför att ”huu-u”

Jo, kanske därför att ”huu-u” så hemskt det vore med åländska föräldrar grundligt upplysta om – med namn och på bild – vilka ”samhällets olycksbarn” det är som deras egna barn, som knappt nått tonåren, bör hållas långt borta ifrån. Omtänksamt affärsmässiga distributörer av narkotiska preparat, liksom ... och som ”vanärande” bara inte får kallas knarkare, enligt till synes högvälborna humanisten Christina Cederhvarf ... eller hur?

Tack för informationen om

Tack för informationen om Ålands Nyheter, har inte känt till denna hem-sidan tidigare. Har sträckläst hemsidan, att det var så illa ställt på Åland visste jag inte. Invandrar och ålänningarnas brottslighet, landskapets bidras karusell mycket intressant läsning. Vissa personer kan få hur mycket bidragspengar som helst. Detta påminner mer och mer om läget i Sverige idag, men Åland har alltid följt efter Sverige tyvärr. Bra Ålands Nyheter, fortsätt informera oss om det verkliga läget på Åland.

Kan hålla med om att det är

Kan hålla med om att det är onödigt att namnge och sätta ut bilder på folk men att få veta vart alla våra pengar tar vägen kan ju vara intressant. Att det betalas ut så mycket bidrag till höger och vänster kände nog inte så många till.

Så sant. Skulle nån reporter

Så sant. Skulle nån reporter dessutom ha lite tid över så skulle det kunna forskas i att vilken tidtabell man har i ändrande av lagstiftningen så att Veikkaus kan komma tillbaka. Fast å andra sidan, man kör ju kommunsammanslagningar på basis av lagar som ej finns ännu. Så varför inte göra likadant med detta?

Obunden samling håller inget styrelsemöte om misshandelsdomen mot partiets lagtingsledamot Fredrik Fredlund före november.
– Jag tänker inte kommentera om han kan fortsätta representera partiet före domen har vunnit lag kraft, säger partiordförande Bert Häggblom.

ÅHS vårdchef Sirpa Mankinen blir tf klinikchef för psykiatrin, och chefläkare Olli-Pekka Lehtonen blir medicinskt ansvarig.
Detta för att lindra den psykiaterbrist som råder.

En plastlåda med sand brann i dag vid halv två-tiden i Miramargaraget. Branden misstänks vara anlagd.

En ny arbetsgrupp ska koordinera Ålands Vatten Ab:s, landskapsregeringens, ÅMHM:s och omkringliggande kommuners respektive ansvar för skyddet av Långsjön och Markusbölefjärden.
– Vi vet alla vad vi ansvarar för, men har hittills ändå misslyckats, säger näringsminister Camilla Gunell (S).

Ett 60-tal föräldrar slöt upp för att diskutera de stora grupper av ungdomar som har samlats i Godby på helgerna den senaste tiden.
– Det finns ett riskmoment med att vara ute för sent, så jag tycker att de är inne på rätt spår, säger äldre konstapel Nicolai Båsk.

Obunden samling har inte diskuterat på förhand hur partiet ska agera om domen mot Fredrik Fredlund skulle bli fällande.
Det säger lagtingsledamoten Lars Häggblom.

Tea Nordlund, Tony Nordlund och Anja Karlsson räddade under torsdagsförmiddagen en nedsjunken älgkalv ur ett lerdike i Gottby, Jomala.
– Det tog nog 40 minuter. Kalven var utmattad, men verkade må bra, säger Tea Nordlund.

Innan en lagakraftvunnen dom finns mot Fredrik Fredlund kommer lagtinget inte att ta något initiativ i frågan.
– Man får tycka vad man vill om det här, men vi har ett ramverk att hålla oss till, säger talman Gun-Mari Lindholm (MSÅ).

En man döms för två fall av besittningsintrång efter att under flera år ha låtit sina kor beta på andra personers mark. Korna har rivit ner tält och ätit upp odlingar och mannen ska nu ersätta grannarna för förstörd egendom.

Lagtingsledamot Fredrik Fredlund (Ob) döms till 75 dagars villkorligt fängelse för två fall av misshandel. Ett av åtalen förkastas.

Eventuellt närmar sig pensionering för Ulf Grüssner, majoritetsägaren i bussföretaget Röde Orm Ab.
Företaget bjuder nämligen ut sina tre dotterbolag till försäljning.
– Jag hoppas att det kommer någon entusiast som vill fortsätta. Annars ger jag tusan i att pensionera mig, säger han.

Räkna med störningar på Föglölinjen när ms Knipan ersätter ms Skarven.

Undersökningarna av berggrunden mellan Lumparland och Föglö gav precis de positiva besked som FS-Links hoppades på. Nu efterlyser Hasse Holmström att landskapsregeringen öppnar upp för en tunnel när trafiken mellan Åland och Föglö upphandlas.

Fler nyheter