Enligt Ålands radio är det Carl-Anton Kiviö som ligger bakom den polisanmälda sajten Ålands nyheter.

Kommentarer

Jo, kanske därför att ”huu-u”

Jo, kanske därför att ”huu-u” så hemskt det vore med åländska föräldrar grundligt upplysta om – med namn och på bild – vilka ”samhällets olycksbarn” det är som deras egna barn, som knappt nått tonåren, bör hållas långt borta ifrån. Omtänksamt affärsmässiga distributörer av narkotiska preparat, liksom ... och som ”vanärande” bara inte får kallas knarkare, enligt till synes högvälborna humanisten Christina Cederhvarf ... eller hur?

Tack för informationen om

Tack för informationen om Ålands Nyheter, har inte känt till denna hem-sidan tidigare. Har sträckläst hemsidan, att det var så illa ställt på Åland visste jag inte. Invandrar och ålänningarnas brottslighet, landskapets bidras karusell mycket intressant läsning. Vissa personer kan få hur mycket bidragspengar som helst. Detta påminner mer och mer om läget i Sverige idag, men Åland har alltid följt efter Sverige tyvärr. Bra Ålands Nyheter, fortsätt informera oss om det verkliga läget på Åland.

Kan hålla med om att det är

Kan hålla med om att det är onödigt att namnge och sätta ut bilder på folk men att få veta vart alla våra pengar tar vägen kan ju vara intressant. Att det betalas ut så mycket bidrag till höger och vänster kände nog inte så många till.

Så sant. Skulle nån reporter

Så sant. Skulle nån reporter dessutom ha lite tid över så skulle det kunna forskas i att vilken tidtabell man har i ändrande av lagstiftningen så att Veikkaus kan komma tillbaka. Fast å andra sidan, man kör ju kommunsammanslagningar på basis av lagar som ej finns ännu. Så varför inte göra likadant med detta?

Två grannar till Ålandskomposten i Sund besvärar sig genom det juridiska ombudet Bertil Zetter mot ett nytt beslut som kommunens byggnadstekniska nämnd fattat om anläggningen.
Man kräver även ett verkställighetsförbud.

Landskapsregeringen ger avslag på jordförvärvsansökan för Bartsgårda gård.  Motiveringen är att det finns saker som talar för att det gjorts ett försök att kringgå begränsningar i jordförvärvslagen. – Jag får göra om och göra rätt, säger säljaren och lagtingsledamoten Viveka Eriksson (Lib).

Styrelsen för Ålands omsorgsförbund har beslutat beställa en internrevision för att utreda hur förbundet kunnat hamna i en likviditetskris. Dessutom har budgeten för 2018 överskridits med 360.000 euro.
– Vi insåg först i november hur stor krisen var, säger Jimmy Hellgren, vikarierande tillförordnad omsorgsdirektör.

Tora Bäckström, överläkare i kirurgi vid Ålands hälso- och sjukvård (ÅHS) har utsetts till årets cancerläkare. Cancerstiftelsen i Finland gjorde valet med bland annat följande motivering: Tora Bäckström är den sammanhållande kraften inom cancervård på Åland.

92,7 procent av åländska barn födda år 2015 har tagit MPR-vaccinet som skyddar mot mässling påssjuka och röda hund. Det är lägre än snittet i Finland och under de 95 procent som krävs för att mässlingen ska hållas borta.
– Det kunde vara lite bättre, säger chefläkare Olli-Pekka Lehtonen.

Andreas Remmer, som i november lämnade jobbet som ekonomidirektör och vice vd i Viking Line, har valts till ny styrelseordförande i Ömsen för 2019. 

En granskning av landskapets pensionsfond visar att det varit ett tufft år för många av placeringarna, inte minst för fondens innehav i skandalomsusade Danske Bank som rasat i värde.
– Aktierna har redan fallit så mycket att våra förvaltare behåller dem för att vänta och se vad som händer, säger Johan Budd, fondansvarig på finansavdelningen.

Pålsböle daghem har drabbats av bakteriell tillväxt och delar av daghemmet har stängts av. Nu utreds vad som ligger bakom bakterietillväxten.
– Personalen har upplevt besvär som har varit svårt att sätta fingret på, säger Aron Lundström, planerings- och utvecklingschef på Finströms kommun.

Åländska hållbara matprodukter ska synliggöras tydligare utanför Ålands gränser och samtidigt ska Åland lyftas som ett resmål dit man åker för matens skull. Projektet lanseras nu och pågår fram till 2021.
– Vi tror att det här är väldigt viktigt för Åland som varumärke, säger Camilla Gunell (S), näringsminister.

Åland nämns i nio motioner som lämnats in i den svenska riksdagen under den allmänna motionstiden.
Per Lodenius (C) vill att regeringen utreder hur Sverige kan leva upp till sitt ansvar som garantstat för Ålandsöverenskommelsen.

Skolskjutsar och anslutningstrafik till färjor. Det är i huvudsak kollektivtrafiken på Åland. Nu vill landskapsregeringen tydliggöra hur framtidens kollektivtrafik ska se ut, genom en ny lag som sätter ramarna.
– Det är ett arbete som kommer ta sin tid, säger infrastrukturminister Mika Nordberg (MSÅ).

Landskapsregeringen anser sig ha gjort miljön en tjänst genom att subventionera bussbolagens inköp av biodieseln ”Neste My”. Men stadens tjänstemän håller inte med.
– ”Neste My” kan inte alls kallas miljövänligt, säger Mariehamns miljösamordnare Ulf Simolin, som föreslår att stadsbussarna fortsätter att köra på vanlig diesel.

Sex personer skadades på bussen från Grisslehamn och Eckerölinjen i fredags kväll. Under färden ringde passagerare polisen som stoppade bussen.

– Går det så långt att någon ringer till polisen så har det hänt någonting, men det är ingen idé nu att spekulera över vad som hänt, säger Tomas Karlsson, vd på Eckerölinjen.

Fler nyheter