Enligt Ålands radio är det Carl-Anton Kiviö som ligger bakom den polisanmälda sajten Ålands nyheter.

Kommentarer

Jo, kanske därför att ”huu-u”

Jo, kanske därför att ”huu-u” så hemskt det vore med åländska föräldrar grundligt upplysta om – med namn och på bild – vilka ”samhällets olycksbarn” det är som deras egna barn, som knappt nått tonåren, bör hållas långt borta ifrån. Omtänksamt affärsmässiga distributörer av narkotiska preparat, liksom ... och som ”vanärande” bara inte får kallas knarkare, enligt till synes högvälborna humanisten Christina Cederhvarf ... eller hur?

Tack för informationen om

Tack för informationen om Ålands Nyheter, har inte känt till denna hem-sidan tidigare. Har sträckläst hemsidan, att det var så illa ställt på Åland visste jag inte. Invandrar och ålänningarnas brottslighet, landskapets bidras karusell mycket intressant läsning. Vissa personer kan få hur mycket bidragspengar som helst. Detta påminner mer och mer om läget i Sverige idag, men Åland har alltid följt efter Sverige tyvärr. Bra Ålands Nyheter, fortsätt informera oss om det verkliga läget på Åland.

Kan hålla med om att det är

Kan hålla med om att det är onödigt att namnge och sätta ut bilder på folk men att få veta vart alla våra pengar tar vägen kan ju vara intressant. Att det betalas ut så mycket bidrag till höger och vänster kände nog inte så många till.

Så sant. Skulle nån reporter

Så sant. Skulle nån reporter dessutom ha lite tid över så skulle det kunna forskas i att vilken tidtabell man har i ändrande av lagstiftningen så att Veikkaus kan komma tillbaka. Fast å andra sidan, man kör ju kommunsammanslagningar på basis av lagar som ej finns ännu. Så varför inte göra likadant med detta?

Landskapsregeringen, räddningsledningen, Brand- och räddningsförbundet och Landskapsalarmcentralen går i dag ut med en gemensam uppmaning till mycket stor försiktighet när det gäller all aktivitet som kan orsaka gnistor och brand i skog och mark. Här är hela pressmeddelandet:

I strålande solsken puttrade deltagarna i går kväll in i Sjökvarteret och avslutade efter fem dagar årets snipäventyr. Ett äventyr med både nya och gamla destinationer. Bland annat besökte man Storklubb i Föglö.
– Vi försöker vidga våra vyer och åka till både nya och gamla ställen, säger Monica Bengts som var med för elfte gången.

På relativt kort tid har Föglö kommun tappat både sin byggnadsinspektör och socialsekreterare. Nu jagar kommunen ersättare.

För att kunna fatta ett beslut om den ekonomiska insatsen för att möta torkan krävs lagtingets godkännande. Men inget plenum är planerat förrän i september.

Landskapsregeringen väljer att inte förlänga avtalet på södra linjen med Nordic Jetlines estniska dotterbolag.
– Den existerande avtalspartnern har haft ekonomiska problem, säger Sten Schauman, upphandlare på infrastrukturavdelningen.

Enligt prognoser från de senaste dagarna förekommer ovanligt kraftig blågrön alblomning i Finska viken och delar av Skärgårdshavet. I Finska viken är det årtiondets kraftigaste och även runt Åland förekommer riklig algblomning.
– Det är inte lika akut som i Finska viken men vi har ovanligt mycket algblomning, säger Mikaela Mäkilä, extra miljöskyddsinspektör på ÅMHM.

Det är inte bara jordbruk och hushåll som har det jobbigt med sommarvärmen utan även Ålands hälso- och sjukvård (ÅHS) och äldreomsorgen påverkas av värmen.
– Det är viktigt att man tänker på vätskan och ser till det inte blir någon vätskebrist, säger Paulina Körkkö, äldreomsorgschef i Mariehamn.

Brandbilarna går heta mellan markbränderna under extremtorkan. En vanlig orsak till bränder är gnistor från bruksmaskiner, och nu avråder räddningstjänsten allmänheten från att använda redskap som lätt orsakar antändningar av skog och mark.
– Den som vill slå gräs ska kunna övervaka det som sker och vara i beredskap med släckningsutrustning, säger jourhavande brandbefäl Karl Nordlund.

En läkare vid ÅHS misstänks för brott mot tjänsteplikt. Det handlar om ytterligare ett fall av misstänkt journalintrång. Läkaren i fråga arbetar fortfarande kvar.
– ÅHS, är ingen domstol, säger Jeanette Pajunen, hälso- och sjukvårdsdirektör vid ÅHS.

Det åländska jordbruket lider förluster i miljonklassen på grund av den svåra torkan. Det säger näringsminister Camilla Gunell (S) efter gårdagens krismöte. Nu ska två arbetsgrupper titta närmare på foder- och bevattningssituationen för att snabbt hitta en lösning.
– Det är force majeure på alla sätt och vis nu. Alla måste lägga manken till och gör vad man kan i ett svårt läge, säger Camilla Gunell.

Det är inte bara jordbruk och hushåll som har det jobbigt med sommarvärmen utan även Ålands hälso- och sjukvård (ÅHS) och äldreomsorgen påverkas av värmen.
– Det är viktigt att man tänker på vätskan och ser till det inte blir någon vätskebrist, säger Paulina Körkkö, äldreomsorgschef i Mariehamn.

I går kväll ska en kvinna ha misshandlats i Västra hamnen av en annan kvinna och hennes två barn, som båda var minderåriga.
Samtliga parter är identifiierade och modern till barnen är gripen.

Det bästa för Finland – och resten av världen – med måndagens möte är att USA och Ryssland nu har inlett en dialog som förhoppningsvis håller i sig. Det säger president Sauli Niinistö.

Fler nyheter