Enligt Ålands radio är det Carl-Anton Kiviö som ligger bakom den polisanmälda sajten Ålands nyheter.

Kommentarer

Jo, kanske därför att ”huu-u”

Jo, kanske därför att ”huu-u” så hemskt det vore med åländska föräldrar grundligt upplysta om – med namn och på bild – vilka ”samhällets olycksbarn” det är som deras egna barn, som knappt nått tonåren, bör hållas långt borta ifrån. Omtänksamt affärsmässiga distributörer av narkotiska preparat, liksom ... och som ”vanärande” bara inte får kallas knarkare, enligt till synes högvälborna humanisten Christina Cederhvarf ... eller hur?

Tack för informationen om

Tack för informationen om Ålands Nyheter, har inte känt till denna hem-sidan tidigare. Har sträckläst hemsidan, att det var så illa ställt på Åland visste jag inte. Invandrar och ålänningarnas brottslighet, landskapets bidras karusell mycket intressant läsning. Vissa personer kan få hur mycket bidragspengar som helst. Detta påminner mer och mer om läget i Sverige idag, men Åland har alltid följt efter Sverige tyvärr. Bra Ålands Nyheter, fortsätt informera oss om det verkliga läget på Åland.

Kan hålla med om att det är

Kan hålla med om att det är onödigt att namnge och sätta ut bilder på folk men att få veta vart alla våra pengar tar vägen kan ju vara intressant. Att det betalas ut så mycket bidrag till höger och vänster kände nog inte så många till.

Så sant. Skulle nån reporter

Så sant. Skulle nån reporter dessutom ha lite tid över så skulle det kunna forskas i att vilken tidtabell man har i ändrande av lagstiftningen så att Veikkaus kan komma tillbaka. Fast å andra sidan, man kör ju kommunsammanslagningar på basis av lagar som ej finns ännu. Så varför inte göra likadant med detta?

De åländska elbolagen Kraftnät Åland, Ålands elandelslag och Mariehamns Elnät har alla stora investeringsbehov, men de har de senaste åren även gjort vinster i miljonklassen. Genom stora överavskrivningar undgår de dessutom att betala skatt på vinsterna de gör.

Hammarlänningen Bengt-Owe Gustafsson är befälhavare på kryssningsfartyget Viking Sky som fick motorhaveri i Norge i lördags.
– Det är klart att det har varit oroliga timmar när man inte visste utgången, säger hans mamma Maj-Gun Gustafsson.
Norska regeringen ger besättningen beröm för hur man hanterade situationen.

Stadsstyrelsen vill inte minska antalet ledamöter i stadsfullmäktige.

Stormen Alfrida kommer att ha en inverkan på skogsbruket som syns i flera decennier, bedömer Svenska lantbruksproducenternas centralförbund (SLC).
Det är viktigt att alla aktörer fortsätter att dra åt samma håll för att så snabbt som möjligt rädda det som går av det stormskadade virket, säger SLC:s ordförande Mats Nylund.

Även papperslösa bör ha rätt till socialvård.
Det anser Emmaus Åland i sitt utlåtande över det nya lagförslaget om socialvård.

Åland United spelade 1-1 i ligapremiären borta mot TiPS på lördagen.

Arkeologer har hittat cirka 5.000 år gamla spannmålskorn på två platser på Åland. Fynden innebär att historien får skrivas om.
– De visar att den gropkeramiska kulturen spred jordbruket till helt nya platser, säger Santeri Vanhanen vid Helsingfors universitet.

Paf bötfälls med 100.000 kronor av Spelinspektionen i Sverige för att kunder som stängt av sig själva via Spelpaus.se ändå kunnat spela på bolagets sajt.
– Vi hade testat vårt system och var säkra på att det fungerade, men ändå fanns det en bugg som gjorde det möjligt att spela, säger kommunikationschef Ludvig Winberg.

På måndag ska lagtinget debattera näringspolitiken. De gör det mot bakgrund av en åländsk ekonomi som stagnerat.
– Vi ligger verkligen efter här på Åland, säger Ålands näringslivs vd Anders Ekström, som en av tre utredare utsedda av landskapsregeringen för att utreda företagens konkurrenskraft.

Staden borde placera en skylt på Lotsberget som välkomnar resenärer. Det föreslogs i en motion till stadsfullmäktige förra året.
Nu för stadsstyrelsen frågan till kultur- och fritidsnämnden, som man anser kan överväga en installation i sin framtida planering.

I går kväll bjöd grupperna DunderSmå och DunderLiten på en fartfylld dansshow i Alandica. Deltog gjorde också några showgrupper och en hiphop-grupp.
Här är fotograf Daniel Erikssons bildspel från showen.

Spelinspektionen har delat ut böter till två spelbolag. Ett av dem är Paf. Orsaken är att kunder kunnat spela på Paf:s sajt trots att man stängt av sig själv.

Sverige har öppnat sin spelmarknad medan Finland överväger att införa ytterligare begränsningar. Det blir i så fall en kortsiktig lösning, tror Sverker Skogberg på Paf.
– Pressen ökar på Finland att gå in för licenser. Samhället vinner på att alla aktörer beskattas, säger han.

Fler nyheter