Enligt Ålands radio är det Carl-Anton Kiviö som ligger bakom den polisanmälda sajten Ålands nyheter.

Kommentarer

Jo, kanske därför att ”huu-u”

Jo, kanske därför att ”huu-u” så hemskt det vore med åländska föräldrar grundligt upplysta om – med namn och på bild – vilka ”samhällets olycksbarn” det är som deras egna barn, som knappt nått tonåren, bör hållas långt borta ifrån. Omtänksamt affärsmässiga distributörer av narkotiska preparat, liksom ... och som ”vanärande” bara inte får kallas knarkare, enligt till synes högvälborna humanisten Christina Cederhvarf ... eller hur?

Tack för informationen om

Tack för informationen om Ålands Nyheter, har inte känt till denna hem-sidan tidigare. Har sträckläst hemsidan, att det var så illa ställt på Åland visste jag inte. Invandrar och ålänningarnas brottslighet, landskapets bidras karusell mycket intressant läsning. Vissa personer kan få hur mycket bidragspengar som helst. Detta påminner mer och mer om läget i Sverige idag, men Åland har alltid följt efter Sverige tyvärr. Bra Ålands Nyheter, fortsätt informera oss om det verkliga läget på Åland.

Kan hålla med om att det är

Kan hålla med om att det är onödigt att namnge och sätta ut bilder på folk men att få veta vart alla våra pengar tar vägen kan ju vara intressant. Att det betalas ut så mycket bidrag till höger och vänster kände nog inte så många till.

Så sant. Skulle nån reporter

Så sant. Skulle nån reporter dessutom ha lite tid över så skulle det kunna forskas i att vilken tidtabell man har i ändrande av lagstiftningen så att Veikkaus kan komma tillbaka. Fast å andra sidan, man kör ju kommunsammanslagningar på basis av lagar som ej finns ännu. Så varför inte göra likadant med detta?

I flera veckor har minst två vargar setts nära Anders Sundqvist gård i Bredbolstad, där hans 40 kor är mitt upp i kalvningen.
– Jag är livrädd varje morgon när jag kommer ut att korna ska vara borta eller att det ska ligga en död kalv på gården.

Saltviks kommun gjorde ett positivt resultat på drygt 637.000 euro 2017.
Det är klart bättre än förväntat. Kommunen hade budgeterat med ett minusresultat.

Trots att fastighetsverket besitter 155.000 kvadratmeter fastighetsyta och 400 byggnader hyr verket sina kontorslokaler i Sittkoff.
– Det kan verka paradoxalt, säger vd Stefan Rumander.

Utbyggnaden av kaj 3 är nästa stora projekt för Mariehamns hamn. Kostnaden beräknas till upp emot 20 miljoner euro.

Ålandsbanken rapporterar ett oförändrat rörelseresultat på 7,4 miljoner euro för årets första kvartal.
”Kvaliteten i resultatet är dock klart bättre detta år” skriver vd Peter Wiklöf i ett pressmeddelande på onsdagsförmiddagen.

Sedan ett år tillbaka arrenderar Eckerö båtförening Enskärs sjöbevakningsstation av Landskapets fastighetsverk. Men nu har en tvist uppstått mellan styrelsemedlemmarna.
– Vi skulle vilja ha in medlemmar som kan använda Enskär som en förening i stället för som det är nu, en sommarstuga. Men vi har blivit utröstade på den punkten, säger styrelseordförande Dan Sundström. 

Metoo-kampanjen, samgående med Jomala samt Järsö-Nåtöområdets införlivande med Mariehamn.
Det debatteras när stadsfullmäktige på tisdagskvällen ska ta ställning till kommunreformen.
Eller ska man ens ta ställning? frågar sig Bert Häggblom (Ob). Men förslaget vinner inget understöd.

Lantrådet Katrin Sjögren (Lib) och kansliministern Nina Fellman (S) argumenterade i dag för en åländsk EU-parlamentsplats efter Storbritanniens utgång ur EU.

Vårdfacket Tehy och landskapsregeringen har haft ett möte med anledning av avtalsförhandlingarna där de två parterna har stött på problem. 

– Vi har haft ett möte, men jag vet inte ännu hur det har gått, säger Tehys verksamhetsledare Erkki Santamala. 

Nyrekryteringar kan bli aktuella när försäkringsbolaget Ömsen utökar sitt utbud av försäkringar.
– Vi vill kunna erbjuda alla kunderna på Åland ett rejält och heltäckande åländskt trygghetsalternativ med en långsiktig och stabil lokal närvaro, säger vd Dan-Erik Woivalin.

Trots landskapsregeringens uppmaning fortsätter ålänningar att adoptera gathundar från Rumänien – som oftast inte är vaccinerade mot rabies, trots papper som påstår motsatsen.
– Situationen är allvarlig. Den som adopterar en gathund utsätter både andra hundar och människor för fara, säger landskapsveterinär Mohammed Jaber Alipour.

Ålands djurägare kräver ett aktivt ingripande av landskapsregeringen i frågan om de två påträffade vargarna i landskapet. Det kom fram i gårdagens öppna diskussionstillfälle. 

När lagtinget diskuterade landskapsregeringens tilläggsbudget handlade det till stor del om kommunreformen.
Hårda ord framfördes från båda håll – men Johan Ehn (MSÅ) öppnade för förhandlingar om alternativa lösningar.
– Jag ser att grunden finns för att man ska kunna ta in nya förslag i remissrundan.

Fler nyheter