Lagtingsledamot Fredrik Fredlund (Ob) får besöksförbud mot sin före detta sambo. Det beslutet fattade tingsrätten i går. Däremot förkastas Fredrik Fredlunds begäran om besöksförbud mot kvinnan.

”Det finns grundad anledning att meddela Fredlund ett besöksförbud i enlighet med XX ansökan”, skriver tingsrätten.

Den planerade samgången mellan Finström, Geta och Sund flyttas fram ett år, från 2019 till 2020.
– Vi har gått in för det för att hinna med att beakta alla synpunkter, säger Viveka Eriksson (Lib) som är ordförande för styrgruppen.

Ålandstrafikens bokningsregler får kritik för att inte vara tillräckligt flexibelt, men chefen Gilla Karlsson förvarar systemet med att det behövs för att finansiera skärgårdstrafiken.
– Landskapsregeringen tycker inte det är rimligt att vi köper större färjor för att klara av en massa gratisåkare.

Vid 17-30-tiden kolliderade två motorcyklar på Nya Godbyvägen vid Ämnas. Polisen kunde under torsdagskvällen inte uppge någon orsak till olyckan.

De två förarna fördes till sjukhus med ambulans och båda var då vid medvetande.

IFK Mariehamns förre målvakt Josh Wicks har åkt fast i ett dopningstest med spår av kokain i kroppen.
Hans nuvarande klubb, allsvenska Sirius, meddelade att Wicks nu kommer att sparkas.

I går kväll röstade kommunstyrelsen i Finström om en eventuell folkomröstning i kommunen på ämnet samgångsplaner mellan Finström, Geta och Sund. Resultatet blev en majoritet hos nej-sidan.

Fyra personer åtalas för grovt betalningsmedelsbedrägeri efter en stöldräd på Viking Lines Mariella med förfalskade bankkort. Tre av dem åtalas också för grov förfalskning eftersom åklagaren menar att de själva har förfalskat både bankkort och id-handlingar. 

Frågan om etapp ett av omläggningen av Ålandsvägen har inneburit en följetång av bråk i infrastrukturnämnden.
Nu har Mariehamns stads revisorer granskat projektet och riktar kritik mot hur det skötts.

Det är ett, mot bakgrund av det 33 procent sämre fjolårsresultat som Ålandstidningen rapporterade om den 16 februari, sargat Viking Line som samlar ägarna till bolagsstämma i Alandica klockan 12 på onsdagen.

Kultur- och fritidsnämnden anhåller om en stadsplaneändring inför byggandet av en friidrottsarena på Ytternäs sportfält.

Bergsryggar på 2.000 meters höjd, den björntätaste biten natur i USA och äkta trail magic på en hamburgerfest med kristna singlar – det är bara några av de saker Alma Henriksson och Samuel Kontola hunnit uppleva på Appalachian Trail.

Tråkigt att anställda riskerar att bli av med sina arbeten, men kanske en nödvändig anpassning för bolaget, menar finansminister Mats Perämaa.

Alandia Försäkring inriktar sig helt på de lukrativa sjöförsäkringarna och säljer bort person- och reseförsäkringar och låter Pensions-Alandia gå upp i Veritas Pensionsförsäkring.
10-15 jobb riskerar försvinna i omställningsprocessen.

Kultur- och fritidsnämnden anhåller om en stadsplaneändring inför byggandet av en friidrottsarena på Ytternäs sportfält.

Fler nyheter