Relationen USA-Ryssland är så dålig som den någonsin varit, men måndagens möte i Helsingfors blev en vändpunkt och ett första steg på vägen mot något stort.
Det säger den amerikanska presidenten Donald Trump, som vid presskonferensen i Presidentens slott meddelar att han litar på Vladimir Putins kraftfulla förnekande av att Ryssland skulle ha påverkat det amerikanska presidentvalet 2016.

Kommentarer

Vissa bedömare anser att

Vissa bedömare anser att Putin redan " vunnit " mötet när världsledarna träffas i just Helsingfors , som han tydligen anses betrakta som " sin " stad. Hur mycket inflytande har Ryssland i Finland egentligen ? Och hur mycket land äger Ryssland i Finland ? Ganska tyst om det.

Om du är så intresserad av

Om du är så intresserad av ryska övremedelklassens mark innehav utomlands skall du söka dig till lite varmare breddgrader så blir det ännu fler. Cypern är ett bra ställe att börja på. Samtidig när du håller på kan du åka till solkusten och räkna finnar. Kanske spanjorerna också kan dela med sig sina konspirationsteorier angående finnar till dej. Fattar du hur löjlig du är?

Har man låtit sig

Har man låtit sig hjärntvättas av den ensidiga antiryska propagandan så har man. Du och många fler vill alltså fortsätta det eviga kriget mot Ryssland trots att du vet att i krig finns bara förlorare.

Emil U skriver om att

Emil U skriver om att hjärntvättas... och visar själv exempel! Åtskilliga fastigheter har under senare år förvärvats i Finland av ryska medborgare med oklar eller tvivelaktig bakgrund. Se t.ex. https://svenska.yle,fi/artikel/2016/02/15/ryska-markaffarer-ett-hot... Finska medborgare har inte alls samma möjligheter att köpa mark i Ryssland.

Den numera partilöse lagtingsmannen Fredrik Fredlund överklagar misshandelsdomen från tingsrätten. Han dömdes till 75 dagar villkorligt fängelse i september. Tidsfristen för besvär i ärendet gick ut på måndagen.

Ålands vattens vd Christian Nordas bemöter kritiken från ÅMHM om dålig beredskap med försiktighetsmått.
– Att bygga om pumpanläggningen i ett kritiskt läge medför nya risker.

Filmer som visar hur man säkert seglar in i flera mindre hamnar håller på att tas fram inom Central Balticprojektet ”Port Mate”.
Från Åland deltar Sottunga och Kökar.

En oroad person tillkallade under söndagen polis då en okänd person bultade på dennes bostad.

Slakthallarna är fulla till februari och merparten av det överskott som Dahlmans slaktar på grund av årets foderbrist säljs till Finland med förlust.
– Det kommer att bli ett väldigt tufft år för Dahlmans, säger vd Johannes Dahlman.

Snart fortsätter förhören med de elva Åland Post-anställda som alltjämt misstänks för brott efter Tullens tillslag i Sviby för ett år sedan.
– Att det dröjer så länge beror på att Tullen letar efter något som inte har hänt, säger Åland Posts vd Henrik Lundberg.

Johan Karrentos film om den åländska penningtvättshärvan, ”Att sminka en gris”, vann under lördagen pris som bästa feature-dokumentär vid Warszawa Film Festival.
– Överraskande och superkul. Förhoppningsvis innebär priset att fler festivaler får upp ögonen för filmen, säger Johan Karrento.

Långtidssjukskrivningar och övertidskostnader väntas tynga Räddningsverkets resultat med 50.000 euro i år.
– Långtidssjukskrivningarna är yrkes- och åldersrelaterade, säger tillförordnade räddningschefen Karl Nordlund.

287 personer bänkade sig under lördagskvällen för supé på Arken, när Ålands cancerförening för elfte året i rad ordnade gala till förmån för Rosa Bandet och Blå Bandet.
Efter maten dansade än fler till tonerna av Conny Henrix, Tonfixarna och Sunrize.

En cyklist fördes vid 17.15-tiden på lördagseftermiddagen till sjukhuset efter att ha krockat med en personbil på Lillåkersvägen i Strandnäs.

Tre frivilliga brandkårer släckte under lördagseftermiddagen en 300 kvadratmeter stor markbrand i Bertbyvik, Saltvik.
Två brandkårer släckte samtidigt en mindre markbrand i Tranvik, Sund.

Det blev rena rama Hitchcock-filmen när Viking Line Cinderella passerade Marhällan tidigare i veckan. På grund av den täta dimman flög hundratals fåglar rakt in i fartyget.

Under fredagen anmäldes bland annat klottrande ungdomar samt stökiga hemmafester till polisen.

Fler nyheter