Affärsmannen Trygve Eriksson gillar inte alls Centerledaren Jörgen Petterssons uppmaning till politiker och tjänstemän att flyga mindre.
– Ett slag i ansiktet. Näringslivet har precis sänt iväg massor med pengar för att upprätthålla flygtrafiken.

Kommentarer

Jörgen Pettersson har av

Jörgen Pettersson har av någon orsak gjort en riktigt stor och oeftertänksam tabbe. Flygtrafiken är ett livsvillkor för både näringsliv, sjukvård och almänhet. Nu när den äntligen har börjar fungera, skall politikerna inte komma och sätta käppar i hjulet. Färjtrafiken är inte gratis, ibland är t.o.m. flyget billigare. Visst vet du, Jörgen, vad en båtresa till t.ex. Helsingfors kostar, med dagtraktamente, måltidskostnader och hytt? Dessutom blir det kortare förlorad arbetstid. Vi har faktiskt inte järnvägsförbindelse, som man har i det inte alltid perfekta modell-landet Sverige rekommenderar att använda!. Var snäll och ändra dig, det är ingen skam att medge att man har haft fel, tvärtom!

Tycker Jörgen faktiskt att

Tycker Jörgen faktiskt att det är bättre at flyga med halvtomma plan, som tidigare, än med fullsatta, som ofta det numera ? På vilket sätt skulle detta vara bra för miljön, och på vilket sätt för passagerarna? Dyrare skulle det också bli. Får vi be om en snabb korrigering av ett obetänksamt uttalande, det hoppas vi att Jörgen är klok nog att göra. Vem skall vi annars rösta på?

Politiker och tjänstemän

Politiker och tjänstemän ingår vil inte i näringslivssfären. Som landskapsanställd och ställa upp på landskapets hållbarhetsstrategi bör man färdas miljöriktigt. Det bör bara självklart. Klart även att TE talar i egen sak eftersom han vill öka passagerarantalet i planen och vad man gör inom det privata näringslivet, kan vi inte göra något åt. Jörgen har sin poäng i sitt uttalande och frågan har växt till en tupp från att vara en fjäder.

Avdelningarna inom den åländska sjukvården är för tillfället hårt ansatta då tre olika virusepidemier härjar samtidigt. På barnavdelningen tvingas man omprioritera sitt arbete för att hantera situationen.
– Det är en väldigt olycklig tajming att alla virus peakar samtidigt. På 30 år har jag inte varit med om någonting liknande, säger tf chefsläkare och klinikchef Christian Johansson.

De två krögarna, som tillsammans driver en restaurang i Mariehamn, fuskade med bokföringen och undanhöll skattemyndigheten mer än 72.000 euro åren 2010–2012.
Tingsrätten dömde under onsdagen mannen och kvinnan, som båda har erkänt gärningen och därför får lindrigare straff, till vardera åtta månaders villkorligt fängelse.

Tusentals liter brännolja läckte ut ur Ms Ejderns bunkertank och in i latrintanken – som tömdes i stadens stamavlopp i förra veckans onsdag.
Ingen olja verkar ha läckt ut i naturen, men enbart omhändertagandet av förorenat slammvatten vid Svinryggens deponi väntas kosta landskapsregeringen åtskilliga tiotusen euro.

En kvinna och en man som tidigare var ett par möts i Ålands tingsrätt under tisdagen. Han åtalas bland annat för att ha hotat henne till livet flera gånger efter att relationen tagit slut.

– Jag var inte vid mina sinnens fulla bruk, säger mannen som medger det mesta av det han åtals för.

Ålands framtids ordförande Axel Jonsson har fortsatt förtroende för partikollegan stadsstyrelseledamot Birgitta Johansson.

– Ålands framtid har ingen uttalad linje eller uppfattning om Chemtrails.

En global sammansvärjning släpper ut gift och cancerframkallande ämnen från flygplan över bland annat Åland – vilket ses i så kallade Chemtrails. Det hävdar stadsstyrelseledamot Birgitta Johansson (ÅF).

– Jag har forskat om miljöfrågor och Chemtrails i många år. Det är ingen kommunal angelägenhet, men det återstår att se om jag tar upp frågan i stadsstyrelsen, säger Birgitta Johansson.

Elledningen mellan Tingsbacka och Norrböle överbelastades på tisdagsmorgonen. I kombination med att Finlandskabeln inte fungerade som den ska blev hela fasta Åland mörkt. 9.07 fick de sista hushållen, bland annat i Sund och Vårdö, tillbaka elen.

Om en vecka inleds en omröstning om vilket problem på stormig.ax som ska lösas genom ett så kallat hackaton.

– De tre områden som går att rösta på är vägtrafiken, geoblockering och skattegränsens påverkan, säger projektledaren Anders Ingves.

Under torsdagskvällen, den 22 februari bryts det en isränna från Färjsundsbron till Långnäs och alla som ska bege sig ut på isarna varnas.

Elledningen mellan Tingsbacka och Norrböle överbelastades på tisdagsmorgonen. I kombination med att Finlandskabeln inte fungerade som den ska blev hela fasta Åland mörkt. 9.07 fick de sista hushållen tillbaka elen.

Med polisen hack i häl körde en man med körförbud i november 2017 i en hastighet på över 120 km/h på 70-väg i Jomala. I ovetskap, uppgav mannen när rättegången hölls i går. 

Vårdös tidigare kommunstyrelseordförande Jarl Danielsson har beslutat att flytta från kommunen. Anledningen är den hårda kritiken mot honom sedan han hösten 2016 förordade att kommunen inte skulle ta emot någon flyktingfamilj.

– Sedan dess är jag en politisk persona non grata. Man påverkas av sådant i en liten kommun, stämningen är inte vad den har varit, säger Jarl Danielsson.

 

En euro är värd fem procent mindre ombord på ms Eckerö, där den berättigar till endast 9,40 svenska kronor.

– Jag förstår att det framstår som orättvist för ålänningar just nu, men situationen har tidigare varit den omvända, säger Eckerölinjens vd Tomas Karlsson.

 

Fler nyheter