Affärsmannen Trygve Eriksson gillar inte alls Centerledaren Jörgen Petterssons uppmaning till politiker och tjänstemän att flyga mindre.
– Ett slag i ansiktet. Näringslivet har precis sänt iväg massor med pengar för att upprätthålla flygtrafiken.

Kommentarer

Jörgen Pettersson har av

Jörgen Pettersson har av någon orsak gjort en riktigt stor och oeftertänksam tabbe. Flygtrafiken är ett livsvillkor för både näringsliv, sjukvård och almänhet. Nu när den äntligen har börjar fungera, skall politikerna inte komma och sätta käppar i hjulet. Färjtrafiken är inte gratis, ibland är t.o.m. flyget billigare. Visst vet du, Jörgen, vad en båtresa till t.ex. Helsingfors kostar, med dagtraktamente, måltidskostnader och hytt? Dessutom blir det kortare förlorad arbetstid. Vi har faktiskt inte järnvägsförbindelse, som man har i det inte alltid perfekta modell-landet Sverige rekommenderar att använda!. Var snäll och ändra dig, det är ingen skam att medge att man har haft fel, tvärtom!

Tycker Jörgen faktiskt att

Tycker Jörgen faktiskt att det är bättre at flyga med halvtomma plan, som tidigare, än med fullsatta, som ofta det numera ? På vilket sätt skulle detta vara bra för miljön, och på vilket sätt för passagerarna? Dyrare skulle det också bli. Får vi be om en snabb korrigering av ett obetänksamt uttalande, det hoppas vi att Jörgen är klok nog att göra. Vem skall vi annars rösta på?

Politiker och tjänstemän

Politiker och tjänstemän ingår vil inte i näringslivssfären. Som landskapsanställd och ställa upp på landskapets hållbarhetsstrategi bör man färdas miljöriktigt. Det bör bara självklart. Klart även att TE talar i egen sak eftersom han vill öka passagerarantalet i planen och vad man gör inom det privata näringslivet, kan vi inte göra något åt. Jörgen har sin poäng i sitt uttalande och frågan har växt till en tupp från att vara en fjäder.

Förbundsfullmäktige i Södra Ålands högstadiedistrikt beslutade i går efter röstningsdramatik att återremittera hela budgeten, och förslaget om en om- och tillbyggnad av Kyrkby högstadieskola, till förbundsstyrelsen.

Drygt 13.000 skilsmässor registreras i Finland varje år och den vanligaste åldern att skilja sig är 35–39 år.

– Mitt under småbarnstiden. Det är inte kärleken som är slut, det är energin. Man är trött – men egentligen inte på varandra, säger prästen, familjeterapeuten och programledaren Maria Sundblom Lindberg.

Nu har målsmännen till de barn som kan ha utsatts för olovliga journalintrång fått brev från polisen om saken.

– Vi har gjort ett utskick som gäller drygt hundra barn, säger förundersökningsledare Olof Lindqvist.

Ålandstrafiken meddelar att vinden ställer till med problem för skärgårdstrafiken. Här är deras pressmeddelande:

I dag hålls huvudförhandling i tingsrätten i ett ärende där en man står åtalad för grovt sexuellt utnyttjande av barn. I samma rättegång står en kvinna åtalad för misshandel.

Hammarland och Eckerö säger nej till en utbyggnad av Kyrkby högstadieskola. Kommunerna skulle hellre se en ny skola på Västra Åland och anser att besluten kring tillbyggnaden stressas igenom i för snabb takt. 

 

Lagtingsledamot Harry Jansson är mycket kritisk till att styrelsen för Ålands gymnasium rekryterade Christian Ivars till posten som förvaltningschef. Ivars anställning avslutades i förrgår, efter åtta månader på posten.

– Det finns nog skäl för landskapsrevisorerna att syna hur gymnasiets förvaltning har fungerat den här mandatperioden, säger Harry Jansson.

 

En personbil voltade efter att ha kört av vägen i Haraldsby på onsdagseftermiddagen. Ingen person skadades.

Tre personer åkte fram och tillbaka med Viking Lines Rosella under två dagar för att stjäla cigaretter från taxfree-butiken. Nu har de dömts till böter för stöld.

Finns det något i det åländska samhället som skulle kunna fungera bättre?

Svarar du ja på den frågan öppnar sig nu en möjlighet att få till stånd en förändring.

Steg ett är att skriva ner vad som stör dig på sajten stormig.ax

Endast nyheter och aktuella händelser och bara via kabel och IPTV, den kompromissen röstades igenom i rättsliga utskottet i EU-parlamentet i går när EU-kommissionens förslag till förordning om sändningar online togs upp.

Hammarlands kommun vill utreda alternativa lösningar före en utbyggnad av Kyrkby högstadieskola klubbas igenom. En av dem är en ny skola på västra Åland. 

Nyligen togs ett steg mot förverkligandet av en ut- och ombyggnad av Kyrkby högstadieskola. Kostnaden beräknas till närmare 3,1 miljoner euro. 

Fler nyheter